Redukcia pohonu
-
Redukcia pohonu
Pani, má niekto skúsenosť s tým, že po zapnutí a fungovaní redukcie 4x4 LOW u Sorenta, 2,5 CRDi, r.v.2007 (počas krátkej doby, po vyjdení do prudkého kopca na mokrej tráve) a následnom vypnutí som zistil, že kontrolka redukcie na prístrojovke zhasla a redukcia sa nevypla. V servise mi tvrdia, že je problém v prídavnej prevodovke (vraj sa tam niečo mechanicky zaseklo, v elektronike to vraj nie je?!)
Poraďte ak mal niekto taký alebo podobný problém. Ďakujem.
Poraďte ak mal niekto taký alebo podobný problém. Ďakujem.
- Reklama
Re: Redukcia pohonu
takže jui máš pořád zařazenou?
-
To Kozejk: Áno je zapnutá.
nemám ted moc času se podívat do nákresů, jak bude čas napíšu ti ale počítej s tím že si to sám asi neopravíš, podle mě bude něco s vidlicí ktérá ovládá zasouvání planetovýho převodu.
-
Tak diky aspoň za takú informáciu. Už som nervózny koľko bude stať oprava.
Ahoj a tady je schéma toho řazení.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
Díky za schému a skúsim s tým zájsť do servisu či má nepoženú, že im ja amatér radím?!
Z toho bych neměl strach, já taky přicházím na řešení závad a pak slušně vysvětlím v servisu řešení. To kvůli záruce, jinak bych si to opravoval sám.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
To Jirka
Škoda len, že nie si poblízku Košíc. Zveril by som ti auto a tešil sa z tvojej opravy, pretože si v tom "doma".
Skúsim im zajtra odniesť tu schému do servisu a napíšem ti ich reakciu. Sú ješitní, s tým počítam, ale skúsiť treba. Sám som zvedavý.
Škoda len, že nie si poblízku Košíc. Zveril by som ti auto a tešil sa z tvojej opravy, pretože si v tom "doma".
Skúsim im zajtra odniesť tu schému do servisu a napíšem ti ich reakciu. Sú ješitní, s tým počítam, ale skúsiť treba. Sám som zvedavý.
Pravda do Košic to mám daleko z Prahy ale pokud budu mít čas tak prolistuji dílenskou knihu a dám sem další info. Ty knihy mají asi 1000 stránek a sehnal jsem je v Německu. Na veškerou mojí techniku si sháním literaturu pro informace a svépomocné opravy. Pravda je to problém někdy sehnat a leze to do peněz, ale co každá sranda neco stojí
první obrázek znázornuje umístení elekromotoru který ovládá řazení 4x4 a redukce
- Přílohy
-
- převodovka.jpg (87.92 KiB) Zobrazeno 7983 x
tento obrázek je schéma zapojení všech členu do systemu EST tedy 4x4 a Hi. Je na nem vidět že všechno řídí řídící jednotka TCCM na obrázku označená jako ECU, takže první problém může být v ní
- Přílohy
-
- schéma kopie.jpg (67.37 KiB) Zobrazeno 7982 x
tento obrázek ukazuje přímo " redukci" tedy planetový převod a jeho ovládání. Je ovládán vidlicí jako u klasických převodovek, ta vidlice je ovládána elekrotmotorem, přes takovej kovovej válec s výřezi který vodí tu řadící vidličku. Takže další chyba může být ve vidličce nebo v tom vodícím válečku.
- Přílohy
-
- detail převod kopie.jpg (95.73 KiB) Zobrazeno 7982 x
a poslední věc je samotný elektromotor. Je složen z takovýho prstence, něco jako programátor v pračcce, když budeš mít zájem můžu ti sem hodit taky obrázek plus časování, takže může být chyba v tom prstenci nebo v samotným elektromotoru.
- Přílohy
-
- elekromotor kopie.jpg (43.22 KiB) Zobrazeno 7982 x
a další chyba že se planetový převod rozsypal ale to si myslím že by si za jízdy cítil že došlo k poškození, takže začal bych elekromotorem a když ne ten pak už jedině rozebrat přídavku. Lze funkci elekromotouru zjistil na osciloskopu, graf mám taky.