Ahoj. Zjistil jsem, že mi přední světla svítí každé jinak vysoko. Chtěl bych si je seřídit, ale nějak nevím čím ? Nenašel jsem nic podobného nějakému seřizovacímu šroubu náklonu. Ani v příručce není o tomto zmínka.
Víte někdo jak na to ????
Seřízení světel
Seřízení světel
Kia Sorento 2,5 CRDI 16V, r.v.2004, automat
- Reklama
-
Re: Seřízení světel
Servus kolega, netráp sa tým, zájdi si hociktorého servisu a za pár € ti to radi nastavia. Ja som v KIA KE a nastavili mi to na počkanie (asi 15´) za 9€ vrátane dodania žiarovky obrysového svetla. Zdalo sa mi celkom fair.
Zhora na každém předním světlometu je takový nenápadný zapuštěný malý šroubek, kterým budeš štelovat výšku svítícího kuželu světla. Je opravdu na poprvé špatně k naleznutí a nebudí vůbec dojem štelování světel, ale je to ON Mnoho zdaru.........
Mám taky jeden dotaz ohledně seřízení světel. Dají se seřídit zvlášt dálkové a zvlášt tlumené? Zjistil jsem, že tlumené mám v jedné rovině, ale dálkače mi svítí hodně rozdílně (žárovky mám rovně). Na parabole jsem našel jenom 2 seřizovací šrouby.
Bostra
Bostra
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
Ahoj
Mam obavy, ze to nejde, protoze je to jeden odlitek. Kazdopadne jsem letos zjistil, ze hodne zalezi na zarovkach. Nechapu jak je to mozne, ale maji obcas blbe nalisovane zarovky v paticich a pak i kdyz ji tam das spravne, tak ti sviti jinak. Letos jsem musel jedno svetlo prestelovat, kdyz jsem tam vymenil na dovolnene zarovku. Svitilo moc nahoru. Kdyz jsem prijel domu, tak jsem koupil zarovku tady a zase svitilo dolu, takze jsem ho zase musel zvedat.
Kazdopadne na to serizeni je takovej ten sroubek na svetle blize do stredu vozu. Pak je tam na kraji jeste jeden, s tim se ale steluje ten druhej smer.
Mam obavy, ze to nejde, protoze je to jeden odlitek. Kazdopadne jsem letos zjistil, ze hodne zalezi na zarovkach. Nechapu jak je to mozne, ale maji obcas blbe nalisovane zarovky v paticich a pak i kdyz ji tam das spravne, tak ti sviti jinak. Letos jsem musel jedno svetlo prestelovat, kdyz jsem tam vymenil na dovolnene zarovku. Svitilo moc nahoru. Kdyz jsem prijel domu, tak jsem koupil zarovku tady a zase svitilo dolu, takze jsem ho zase musel zvedat.
Kazdopadne na to serizeni je takovej ten sroubek na svetle blize do stredu vozu. Pak je tam na kraji jeste jeden, s tim se ale steluje ten druhej smer.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
Hmm, myslel jsem si to .Žárovkou to u mně určitě není, protože ono je i vidět, že celá ta levá parabola od dálkového světla je vychýlená více směrem dolů než ta pravá. No zkusím ještě jestli to náhodou nepujde přes ty zadní otvory přihnout. Každopádně to ale asi nechám až na jaro. Tet jak už začína mrznout, tak se obávám aby tam něco neruplo.
Bostra
Bostra
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007