el.ovládání

Odpovědět
rakato11

el.ovládání

Příspěvek od rakato11 »

Dobrý den,pánové.Přestalo mne fungovat el.ovládání zrcátek,nádrže,a zadního okna.
Nemáte s tím někdo zkušenost.Pojistky jsou OK.
Reklama

kozejk

Re: el.ovládání

Příspěvek od kozejk »

to vypadá na svazek co vede ze dveří do interiéru, asi ti vypadl konektor takže vykuchat tapec a připojit
poooak

Příspěvek od poooak »

Ahoj mam podobny problem, len mne este funguje otvaranie nadrze a zadneho okna, taktiez poistky OK, skusali ste niekto otvarat panel so vsetkymi ovladacmi na dverach bez toho aby ste davali dole tapacir, ja som to uz mal skoro vypacene, len som mal obavu ze nieco zlomim. uz som aj videl ovladac zrkadiel ale mal som tam skaru len asi 1cm.
rakato11

Příspěvek od rakato11 »

Tak dobrý den,
večer jsem rozebrel celé dveře,konektory v pořádku.Překontroloval jsem i konektory co jsou na karoseriji,taky v pořádku.Pak už se kabely ztrácejí ve velkém svazku.Ovládání oken a nádrže má každý svůj vypínač,takže tam to asi nebude.Jediná možnost je nějaké relátko,ale to asi bude na servis,protože nemám představu,které by to mohlo být.
PS:
Jinak k vyndavání ovladače oken.Drží na delších stranách na perkách.Možná by šlo je odmáčknout směrem dovnitř malým šroubovákem.Po sundání tap. není problém.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

ovladač ve dveřích pouze ovladá dva motorky v zrcátkách (krokáče) relátko žádný nebude když jde proud z ovladače tak to bud bude řídicí el.(čip) nebo spalenej motorek
rakato11

Příspěvek od rakato11 »

Jenom mě je divné,že zároveň odešlo i otevírání nádrže a zadního okna.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

pošli email pošlu ti servisni manual k této problematice ve wordu v aj (google překláda celkem dobře)
kozejk

Příspěvek od kozejk »

jestli by jsi mel el schéma hod ho prosím do placu. Jinak jěště proměř 15 pojistku.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

Tohle jsem našel snad to pomůže přinejmenším otestovat funkci motorků
Přílohy
chemamiror1.png
chemamiror1.png (60.57 KiB) Zobrazeno 6297 x
chemamiror.png
chemamiror.png (76.84 KiB) Zobrazeno 6297 x
kozejk

Příspěvek od kozejk »

hmm divný manuál mám taky ale tohle mi tam chybí. Je potřeba zjistit ze svazku čím je celý blok ovládání napájen. Pochybuji o tom že by do panelu na dveřích vedly ke každému systému jako zrcátka, nádrž a zadní okno samostatně plusový kabel. Podle mě je tam jen jeden a rozveden po jednotlivých spínačích, to nasvědčuje i to že ti to vypadlo vše naráz.Otvírání zadního okna či nádrže je jednoduchá věc, budou tam dva kabely, takže vem měřák a napíchni konektory, musíš na jednom kabelu najít plus, pokud ne bude chyba někde ve svazku.
rakato11

Příspěvek od rakato11 »

Budu se s tím trápit v neděli,tak dám vědět.
Odpovědět