Výměna oleje 1.4
Výměna oleje 1.4
V květnu 2010 jsem nechal do vozidla Kia Ceed 1.4 (r.v. 2009) vyměnit olej Total Quartz Ineo 5W30, 504-507. Z této výměny mi v jednolitrovém obalu zbylo cca 0,7 l tohoto oleje. Tato otevřená a znovu uzavřená láhev s olejem je uskladněná ve "studené garáži" (tedy při letních i zimních teplotách). Zajímalo by mne, zda došlo k nějakým změnám vlastností tohoto oleje po otevření a při následném skladování a zda mohu při příští výměně oleje tento zbytek použít, aniž by došlo k ohrožení motoru.
- Reklama
Re: Výměna oleje 1.4
To by mohlo být napsáno na láhvi s olejem, ne? Tedy - jestli lze použít olej za rok po otevření, životnost i skladovací podmínky.
otazka je trochu blba..... nakolko sa nejedna o jogurt.... ale o olej ktory je vyrabany z ropnych produktov .....vlastnosti sa ti budu menit iba v tom ze v lete pri vyssich teplotach bude olej riedsi a v zime pri nizsich teplotach bude hustejsi ....a pri dalsej gar.preh.ho mozes opäť pouzit.... bez straty zaruky....
P.S. ovsem ak ti donho nieco nespadlo...
P.S. ovsem ak ti donho nieco nespadlo...
Nemělo by se nic změnit na kvalitě oleje.
olej je ropný a sirný produkt. časem dochází k vyloučení obsahu síry. a rozpadu tohoto ropného produktu. Nejsem si jist přesnou dobou ale ne nadramo je u aut udávaný interval výměny dejme tomu 20tkm nebo jeden rok bez rozdílu km..