nova Kia Ceed - 2 negativne postrehy - poradte

Odpovědět
romino

nova Kia Ceed - 2 negativne postrehy - poradte

Příspěvek od romino »

som cerstvy majitel novej Kia Ceed 1.4 benzin.

Mam 2 postrehy ,a chcel by som sa spytat ci dane veci tak maju byt alebo to nie je v poriadku.

1) 5. dvere - pravidelne sa mi deje, standardne ich zatvorim, spokojne si sadnem za volant - aby som zistil, ze blika kontrolka otvorenych piatych dveri. A teda musim nimi silnejsie trepnut aby sa korektne zavreli a neindikovalo mi otvorene dvere.
Takto to funguje u tychto aut ? Alebo by som sa s tym radsej mal ukazat v servise ??
S autami velmi skusenosti nemam, preto som si nie isty ci sa nejedna len o moj subjektivny dojem. Ale skratka zda sa mi ze az silnejsim ako normalnym trepnutim to funguje.

2) startovanie rano - auto naskoci az na 3.-4. raz. Potom ten den dalsim startovanim je to samozrejme na 100% ok.
Presadnem do svojho stareho 16. rocneho japonskeho auta, ktore hoci aj stalo niekolko dni, tak naskoci na 1. raz :)
Treba u Kie nejako viac tocit ? Alebo sa potrebuje nieco "zabehnut" u fungl novej Kie ?

No v kazdom pripade toto este musim odsledovat, predsa len, mam ho iba tyzden. Ale ak by mal niekto podobny postreh ...
Reklama

radek1910

Re: nova Kia Ceed - 2 negativne postrehy - poradte

Příspěvek od radek1910 »

No tak najprv k tým piatym dverám....
(buchnutie) zatvorenie piatych dverí sa dá nastaviť -otvor ich a po krajoch máš také gumové akože valčeky zaskrutkované v 5-tých dverách tak ich jemne zaskrutkuj asi o jeden zavit...no proste to musis pomaličky skusat... davam tu aj fotku....

a teraz k tomu startovaniu'''
aj mne sa to stalo dvakrat asi za cca dva roky...prvy raz pred rokom a druhy raz asi pred dvoma dnami... a ja to robim tak ze pretocim klucik pockam kym mi kontrolka zhastne -hoci jaka a potom pretocim do tretej polohy a v klude nastartujem....mam 1.4 benzin nie diesel....
Přílohy
guma brzda.jpg
guma brzda.jpg (59.6 KiB) Zobrazeno 15422 x
romino

Příspěvek od romino »

dik za ten postreh s tymi gumenymi valcekmi, viem co myslis, vyskusam.
teraz to az citam s odstupom casu, lebo mailova notifikacia mi nedosla k tvojmu prispevku, teraz som sa len nahodne prihlasil ... a som prekvapeny ze moze byt este take riesenie.

Lebo zastavil som sa aj medzitym v Kii, len tak som mal cestu okolo, pracovnik Kia skusal tie dvere a on vravel ze moze ist len o moj subjektivny dojem, jemu sa to nezdalo ze by sa nejako komplikovanejsie zatvarali (ale ze samozrejme sa mozem nahlasit na servis, kedze som zakaznik a oni su povinni vyjst v ustrety - zatial som to ale nemal chut takto riesit)

Nejaki znami mi naopak predtym vraveli ze jednoznacne ano, ze aj im sa zda ze sa komplikovanejsie zatvaraju.
Lenze aj presiel nejaky cas, a uz sa to scasti ako keby aj samo poddalo.

V kazdom pripade ak existuje aj henten sposobo "doladenia" (co znie aj celkom logicky) , skusim sa s tym pohrat a uvidim ci docielim este vacsiu spokojnost.
dik
( no a to startovanie nie je uz vobec problem ..... to som len bol zvyknuty na svojho stareho japonca, kde naozaj stacilo skrtnut a motor naskocil ... tu treba podrzat o symbolicke milisekundy viac ... ale tiez vzdy naskoci)
romino

Příspěvek od romino »

tie gumene valceky, teda aspon u Ceeda, sa nedaju vobec stelovat. Ocividne tam nie su na nejaky zavit. Len sa krutia dookola, nemenia polohu.

Ale uz som prisiel na svoj problem s tazsim zatvaranim dveri.
Hrana tych 5. dveri sa odiera o naraznik !!! Su zle nastavene, nevznika ta mala medzierka medzi tym naraznikom a tou hranou dveri ked sa tie dvere zavru
Teraz som si to vsimol pri umyvani auta, ze mam nejaku vysuchanu ryhu na tom narazniku.
A presne, zavriem dvere, pozrem sa zblizka ... a skoro po celej dlzke ta hrana dveri "lezi" na tom narazniku.
Horsie je samozrejme ze aj ta hrana dveri je ciastocne oskreta (je tam par "bodiek" kde uz vidno kov :!: )

bol som to ukazat v Kii, vravel chlap ze vie o co sa jedna, uz taky pripad mali, nebude sa to ale riesit cez garanciu,
ale vyjednali to dako s tou predajnou kde som to kupoval - vraj oni su na vine, pred predanim maju taketo veci ako predajna preverovat.
Oni uhradia opravu (prelakovanie, nastavenie a pod)

Pikoskou je ze som bol predtym priamo tam kde som to kupoval, s tym ze ci nevedia v com moze byt problem tazsieho zatvarania dveri (vtedy som este nevedel ze toto je problem).
Chlap skusal, povedal ze jemu sa nezda nic cudne ... ze to je len moj subjektivny dojem ... ale ze sa mozem nahlasit na servis. Ze ho nenapadlo pozriet toto, kedze podla slov tej inej Kie uz take pripady boli ... (vtedy som sa potom nenahlasil na servis ... kedze sa mi aj zdalo ze uz to casom ide lahsie ... ha, uz viem preco )

No nic, cez tyzden mam dohodnutu tu opravu, uvidim ako to prebehne, ako sa k tomu postavia.
Chybicka sa moze stat, ludsky faktor moze zlyhat, aj u inych znaciek zvucnejsieho mena. Aspon myslim. Pevne verim ze to bude posledny problem takehoto druhu s mojim Ceedom.

Dam vediet vysledok.
romino

Příspěvek od romino »

spokojnost na jednicku.
naraznik aj tu hranu dveri prelakovali, dvere dostelovali, konecne sa normalne zatvaraju.
nic som samozrejme neplatil.
romino

Příspěvek od romino »

este len doplnam, predsa len su aj na Kii Ceed take tie stelovacie kruzky.
gumene valceky, je to vlastne taka spirala, skrutka,
a da so zasrobovat alebo vysrobovavat.

a tym sa ocividne nastavuje doraz dveri.
nachadza sa to vedla uchytenia tych "tlmicov" dveri. (toho "piestu" )
radek1910

Příspěvek od radek1910 »

no nepisal som to ? :D
Odpovědět