Zdravím
Chlapi chci se zeptat koupil jsem sorento 3,5 V6 143kw r.v.2006 , a je to v plynu, zatím jezdí vyborne jen se chci optat občas se mi rozsvítí diagnostika motoru, ta oranžova kontrolka ale když se rozsvítí tak svíti tak dlouho dokud se to nenapojí na počítač,a už sem to mel napojený na počítači a napsala to: CHUDA SMES nic víc. mam to nejak řešit? je to nejak zavažne nebo ne? mam sorento poprve takže neim co a jak. a když už jsem tu tak vas poprosím o nejake rady co se tyče celkove auta nebo nejake varovaní dekuji.
sorento 3,5 V6 LPG
- Reklama
Re: sorento 3,5 V6 LPG
Co jsem slyšel tak je to tím plynem.Tak nějak je to normální a ta chyba ček se smaže sama cca po 5 nových startech
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak normální to tedy opravdu není.Check svítí, když je něco v nepořádku.Chudá směs-více možností.Spíš jaké je číslo chyby? Svítí pouze při provozu na benzín, na plyn, nebo pořád? Pokud na plyn, co máš za systém?Já mám na tomto autě najeto na plyn už 70 tis za dva roky, většinou dálky, dálnice, ale i kombinace.Check nesvítí.Ano svítil- jednou- vadný senzor TPS (throtle position senzor- snímač polohy škrtící klapky) , jinak běžná závada této motorizace po najetí 100- 150 tis km.To ale nebude tvůj případ.Může být vadná lambda- pozor jsou tam čtyři, vadný kat, snímač průtoku vzduchu atd.Určitě dost pomůže načíst originální diagnostikou, ale musí za ní sedět člověk, co rozumí, jinak vyhozený peníz.Dost se dá také zjistit ( či dát si dotaz)na zahraničních fórech např. sorentosite.com , tam se většinou řeší pouze benzínové verze, Sori v naftě v americe téměř nejezdí.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
svítí mi to pořad včera jsme to napíchli na počítač a trefil jsem opravdu nas profíka protže přišel na to že bude asi špatna vaha vzduchu, pročistil to trošku to pošteloval a zatím je to ok. tak jsem zvedav, každopadne se ješte zeptam co myslíte že je nejlepší plyn do aut? jaka značka plynu? auto na plyn mam poprve tak se radši ptam co tankovat. jinak jezdí vyborne, a zatím jsem max spokojen, mam ho 14 dní tak ješte pořadne neim co mam čekat a co ne, kdyby vas napadli nejake rady nebo varovaní nak pište pls. díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Vpodstatě pokud budeš tankovat u běžných čerpaček, tak by neměl být problém, snad ne Hunsgas, ale už jsem ho tam měl taky, když nebylo zbytí a bez problému. Jinak asi nejlepší i s cenou je Vitogas.
Jinak 3,5 benzína mám já a i můj kamarád, já to auto znám hodně , ale on dokonale, takže pokud by byl problém- pokud budeme vědět, poradíme.
Na tom autě jsou některé nedostatky, ale to by bylo na delší povídání.
Třeba někdo dá dokupy ten sraz- mimochodem to by vůbec nebylo špatné, tam by se pak dalo pokecat.
Jinak ti přeju hodně šťastných kilometrů.
Jinak 3,5 benzína mám já a i můj kamarád, já to auto znám hodně , ale on dokonale, takže pokud by byl problém- pokud budeme vědět, poradíme.
Na tom autě jsou některé nedostatky, ale to by bylo na delší povídání.
Třeba někdo dá dokupy ten sraz- mimochodem to by vůbec nebylo špatné, tam by se pak dalo pokecat.
Jinak ti přeju hodně šťastných kilometrů.
Zdarec.Mám dotaz na svíčky.V brzké době chci dát LPG.Píše se,že se muselí dát jiné,což chápu.Tak jsem napsal dealerovi svíček NGK,sdělil jsem mu co mám(2,4 benz) a že chci svíce na LPG.
Ale odpověď byla,že mám dát doporučený svíce-mám v manuálu psaný NGK-a není potřeba dávat svíce na LPG.Poraďte sím někdo!Nejde mi o to,kolik svíce stojí,ale o to,že je chci koupit a než udělám plyn,tak na ně budu jezdit v benzínu.Svíčky co mám teď jsou na výměnu,tak se musím rychle rozhodnout.
Ale odpověď byla,že mám dát doporučený svíce-mám v manuálu psaný NGK-a není potřeba dávat svíce na LPG.Poraďte sím někdo!Nejde mi o to,kolik svíce stojí,ale o to,že je chci koupit a než udělám plyn,tak na ně budu jezdit v benzínu.Svíčky co mám teď jsou na výměnu,tak se musím rychle rozhodnout.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
-
- Kontaktovat uživatele:
řeknu to velmi krátce- dealer NGK má pravdu , dej svíce co píší v manuálu.