Palivovy filtr
Palivovy filtr
Ahoj Sorentaci poradte jaky palivovy filtr na soriho 2,5crdi r.v2005 103kw. Jde mi spis o velikost zavitu a jak vymenit mista tam moc neni .Diky vsem za radu na rovoc@centrum.cz
- Reklama
Re: Palivovy filtr
Ahoj všem!Poradí někdo,kde se nachází u Soriho 2.4 benzín palivový filtr?Je někde u nádrže,čili sundat kryt,nebo pod víkem,po odklopení sedačky?A nebo úplně někde jinde?Moc díky za radu.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
aj ja potrebujem poradit kde je palivovy filter...objednal som ho ale neviem kde ho mam hladat a aky bude k nemu pristup...mam 3.5 V6 r.v.11/2004
KIA SORENTO EX 3,5L V6 LPG 11/2004
-
před nádrží je taková černá bedna tuším, že bude tam sám sem ho ještě nedělal a zatím nebudu má to docela slušně vyřešené čerpadlo v nádrži kde je takovej předfiltr tak na to prdím ahoj David
takže palivový filter som v tej čiernej skrinke nenašiel, mechanik to pozeral ale je tam nejaký iný filter z uhlíkov alebo take niečo...pozerali sme celé palivové potrubie až k motoru tak ako sa nám dalo ale ten filter nikde tak ak niekto vie na 100 percent kde je nech sem hodí foto alebo presné miesto
KIA SORENTO EX 3,5L V6 LPG 11/2004
-
zvedni zadní sedadla a sundej kryt palivového čerpadla a celej ten blbinec vytáhni z nádrže pozor jsou tam takové hrbaté hadičky a to je filtr v kterém je čerpadlo plovák atd.Pokud ho nemáš nikde na hadicích tak je v té nádrži na 100 pro.Mají ho v auto kelly za cca 500kč .Ahoj David
Ahoj.Tak jsem dneska hledal na netu,kdepak se u benzínu najde palivový filtr.Vkládám to,jak to google řeložil,ale je to myslím srozumitelné.
To, co budete potřebovat
Screwdriver
Šroubovák
New Fuel Filter
Nový Palivový filtr
Show More Zobrazit více Instructions Instrukce
1 1
Otevřete kapotu a prop to.
2 2
Otevřete kryt pod-kapuci pojistkové skříni a vyhledejte relé palivového čerpadla. Najdete relé palivového čerpadla čtením schéma pod krytem pojistkové skříňky.
3 3
Vyjměte relé palivového čerpadla tahem s prsty.
4 4
Nahodit motor zhruba na 5 sekund a opakujte třikrát. Motor nelze spustit, protože palivové čerpadlo relé je odstraněna a bude jen nahodit.Účelem za to zbavit palivový systém tlaku, takže můžete bezpečně odebrat palivový filtr bez paliva stříkání nebezpečně.
5 5
Vyhledejte palivový filtr na straně spolujezdce motorového prostoru.Měla by být černá a válcové se dvěma palivových hadic připojených k ní.
6 6
Vyšroubujte oba hadicové spony pomocí šroubováku a táhnou hadice pryč.
7 7
Odšroubujte držák drží palivový filtr pomocí šroubováku a vyjměte palivový filtr.
8 8
Nainstalujte nový palivový filtr na držák a utáhněte držák šroubovákem
9 9
Připojte dvě palivové potrubí do nového palivového filtru a dotáhněte hadicové spony pomocí šroubováku.
10 10
Přeinstalovat relé palivového čerpadla.
11 11
Spusťte Kia Sorento a ujistěte se, že zde nejsou žádné netěsnosti.To může trvat několik kliky dostat palivo rozesílány prostřednictvím systému pro auta na start.
Tips & Warnings Tipy
Palivové vedení může být obtížné odstranit ze starého palivového filtru. Pokud jsou obtížné odstranit, použijte kleště chytit na palivovém vedení, kde se připojí k palivovému filtru a otočte linky ze strany na stranu, až se zlomí volný.
Takže jsem se podíval podle návodu a je tam akorát prd.
Někde píšou,že je součástí palivového čerpadla,jinde zas že je u něj.Jedinej dobrej tip je to,odtlakovat palivové potrubí.Napsal jsem na KIA servis,tak doufám,že odpoví konečně někdo srozumitelně.
Konstrukce filtru,jak vypadá na fotkách moc nenapovídá tomu,že by měl být našroubovaný na čerpadle.A měnit čerpadlo i s filtrem dejme tomu každých 30000 km je podle mě šílenství.
To, co budete potřebovat
Screwdriver
Šroubovák
New Fuel Filter
Nový Palivový filtr
Show More Zobrazit více Instructions Instrukce
1 1
Otevřete kapotu a prop to.
2 2
Otevřete kryt pod-kapuci pojistkové skříni a vyhledejte relé palivového čerpadla. Najdete relé palivového čerpadla čtením schéma pod krytem pojistkové skříňky.
3 3
Vyjměte relé palivového čerpadla tahem s prsty.
4 4
Nahodit motor zhruba na 5 sekund a opakujte třikrát. Motor nelze spustit, protože palivové čerpadlo relé je odstraněna a bude jen nahodit.Účelem za to zbavit palivový systém tlaku, takže můžete bezpečně odebrat palivový filtr bez paliva stříkání nebezpečně.
5 5
Vyhledejte palivový filtr na straně spolujezdce motorového prostoru.Měla by být černá a válcové se dvěma palivových hadic připojených k ní.
6 6
Vyšroubujte oba hadicové spony pomocí šroubováku a táhnou hadice pryč.
7 7
Odšroubujte držák drží palivový filtr pomocí šroubováku a vyjměte palivový filtr.
8 8
Nainstalujte nový palivový filtr na držák a utáhněte držák šroubovákem
9 9
Připojte dvě palivové potrubí do nového palivového filtru a dotáhněte hadicové spony pomocí šroubováku.
10 10
Přeinstalovat relé palivového čerpadla.
11 11
Spusťte Kia Sorento a ujistěte se, že zde nejsou žádné netěsnosti.To může trvat několik kliky dostat palivo rozesílány prostřednictvím systému pro auta na start.
Tips & Warnings Tipy
Palivové vedení může být obtížné odstranit ze starého palivového filtru. Pokud jsou obtížné odstranit, použijte kleště chytit na palivovém vedení, kde se připojí k palivovému filtru a otočte linky ze strany na stranu, až se zlomí volný.
Takže jsem se podíval podle návodu a je tam akorát prd.
Někde píšou,že je součástí palivového čerpadla,jinde zas že je u něj.Jedinej dobrej tip je to,odtlakovat palivové potrubí.Napsal jsem na KIA servis,tak doufám,že odpoví konečně někdo srozumitelně.
Konstrukce filtru,jak vypadá na fotkách moc nenapovídá tomu,že by měl být našroubovaný na čerpadle.A měnit čerpadlo i s filtrem dejme tomu každých 30000 km je podle mě šílenství.
-
nechápu co tady pořád řešíte 3.5 benzín ho má v nádrži když nevěříš tak se koukni na auto kelly je tam namalovanej a je tam jasně napsáno montáž v nádrži.Já ho na mojem autě mám v nádrži a slouží jako držák čerpadla a nechápu proč ho mam dávat každejch třicet tisíc.Pokud ho 3.5benzín má ještě někde jinde tak moje auto určitě ne měl sem ho rozebraný do posledního šroubku a nikdo nic na hadicích není.Čerpadlo z nádrže sem dával ven po bouračce protože mě upadl drát v nádrži co napájí čerpadlo a to čerpadlo je v takovém plastovém blbincu co prodávají v kelly jako pal.filtr toje asi vše.Jinak ten postup co tady dáváš je ti k prdu když filtr není tam kde píšou
-
tady to máš snad jasné odkaz Palivový filtr NIPPARTS
Objednací kód: NI J1330322
Jenom nechápu,proč nabízí dva-Autokely.Ale nic,to už řešit nebudu.Ale,když jsi měl auto rozmontovaný,poradíš jak seřídit ruční brzdu?Ve vláknu sice je obrázek,který chápu,ale jak se k tomu šroubu či matici dostanu?David-Petr píše:tady to máš snad jasné odkaz Palivový filtr NIPPARTS