sorento chcípe za jízdy

Odpovědět
Jirka N.

Re: sorento chcípe za jízdy

Příspěvek od Jirka N. »

Našel jsem tyto infornace a třeba by to byla alternativa k tomu APOLLOIL ATF RED-1K.
https://cglapps.chevron.com/msdspds/PDS ... Format=PDF
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Reklama

zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

Jirka N. píše:Našel jsem tyto infornace a třeba by to byla alternativa k tomu APOLLOIL ATF RED-1K.
https://cglapps.chevron.com/msdspds/PDS ... Format=PDF
Ty brďo,to bude asi ono.Jseš dobrej :wink: Palec nahoru!Protože jak jsem měl čas a hledal,tak je to teda sakra speciální olej.U toho po.....oleje je právě nejhorší to poslední značení-1K.Sem si vzpoměl :idea: ,mám spolužáka co dělá ředitele SUNOCO v Čr,možná by byl schopnej najít nějakou další verzi pro tenhle typ oleje.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Jste šikulky, olej jste našli, zkuste mi říct, jak ten olej budete v domácích podmínkách měnit.Vytočit šroubek, vypustit a nalít dle měrky nový?Pokud ano, tak přesně takhle to nejde.Tímto způsobem vyměníš tak 1/5 z celkového množství.Zbytek ti zůstane v měniči a v převodovce.Pokud neumíš udělat bypass , tak to raději zadej servisu, který se přímo a jen tímto zabývá. Oni ti najdou i olej, vhodný do tvojí převodovky, to mi věř.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Bostra

Příspěvek od Bostra »

Zdarec Pánové.
Tak předem vám všem děkuji za reakci na můj dotaz :wink: .
Viito: máš pravdu. Olej nejde vypustit celý a řeší se to přes bypass. Já osobně bych si ani na to netroufl. Jedná se ale oto, že v KIA servisech tam lejou DEXTRON III a jak už jsem psal, tento olej není vhodný pro tento druh převodovky. Proto bych si chtěl olej sehnat sám a nechat si ho v servise KIA vyměnit. Uznej sám, že v servisech se s tím ne..rou a nalejou tam to, co mají na skladě. A těžko potom budeš po X kilometrech reklamovat zničenou převodovku díky špatnému oleji. Oni by ti řekli, že ta závada na převodovce (což se samozřejmě může stát) byla kvůli něčemu jinému.
Jirko N.:jojo, tento druh jsem taky našel a ten by snad mohl být alternativou toho APOLLOIL RED 1-K. Já jsem ještě našel tento: http://www.motul.com/system/product_des ... 1335542544 a ten by taky snad mohl být?
Zdeny65: To by bylo fajn kdybys ještě něco zjistil více. Jinak volal jsem do toho servisu KIA, co jsi mi poradil (pan Svodoba je opravdu milí a ochotný Pán) a tam mi ten servisák zjistil, že na centrálním KIA skladě náhradních dílů mají cca 450L toho oleje APOLLOIL RED-1K a že by neměl být problém ho objednat. Jenomže cena je cca 660Kč za 1litr a při potřebě 10litrů je to tedy pálka. Nechápu, co je na tom oleji tak zázračného, že musí tolik stát, když vezmu v potaz, že jiné lepší převodové oleje se pohybují v cenové relaci od 250-350 Kč?
Teď tedy fakt nevím :( , jestli jít do toho APOLLOIL (upřímně za tu cenu se mi do toho moc nechce) a nebo zkusit něco jiného?
Bostra :wink:
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Zdarec

Tak panove zde jsem nalezl firmu, ktera se timto zabyva osobne u nas v servise ani nevedeli jestli tam je v prevodovce filtr ci nikoliv a chteli za vymenu 10 tic. a bez filtru.
V teto firme 4700 i s filtre a vcetne oleje.
Delaji tam vse vcetne repasu jsou tam opravdu borci , ale ostatne si to proctete a uvidite ja osobne jsem spokojen a to pojedu prez celou republiku z Jablonce az k nim ;)
Naposledy upravil(a) ParnosCZ dne úte říj 09, 2012 12:18 pm, celkem upraveno 1 x.
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Pardon a diky za upozorneni :D odkaz nize: ;)

http://www.kaps.cz/
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Bostra ty to mas do Kojetina kousicek to se ti vyplati k nim zajet ;)
Bostra

Příspěvek od Bostra »

ParnosCZ píše:Bostra ty to mas do Kojetina kousicek to se ti vyplati k nim zajet ;)
NO SUPER!!!
Díky moc za odkaz :wink: .
Ještě taková otázečka. Jaký olej ti tam teda dali?
Bostra :wink:
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Omlouvam se ale jedu tam tento mesic napsal jsem to blbe no coz, ale osobne nevim na to sem se po tlf. neptal mas tam na webu u nich i volne terminy a pod. potom te i kontaktujou a domluvi to s tebou jeste osobne tak pardon jinak jsem to v popisu opravil.
Pani mi to zpocitala predbezne na tu castku co jsem uvedl, ale je mozne ze se to bude plus minus autobus menit o par set kacek coz je zanedbatelne oproti servisu.
I muj otec jede ten samej termin se mnou.
Letos kupoval M5 4 roky starou a taky chce udelat olej u nich, pac LBC v BMW servisu si taky nevedeli rady a rekli mu silenou sumu a tady to ma za necelejch 8 tic
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

No to je právě to,proč jsem nikdy nechtěl automat.Je to hroznej průšvih.Ale jak jsem včera bádal,tak jsem našel někde-asi japončíci- olej podobný tomu co se tady o něm píše a cena byla někde okolo 30 dolarů za litr.Tedy za 660 je to dobrý.
Prostě asi nevybereš.Oni totiž ne všechny olejárny dělají náhrady za různý oleje.Na tom od včerejším odkazu bylo docela dost olejů,který jsou nezaměnitelný.
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Zkuste se podíval ještě na tuto adresu http://www.rychloservis-praha8.cz/
Já tam olej měnil a naprostá spokojenost,rychlost, profesionalita,kvalita amerických olejů do automatu...cena byla myslím okolo 7 000,- (vyčištění celého systému a výměna) trvalo to hoďku....Mám na olej najeto 40 000 , barvička jak nový, nesmrdí a to dávám autu vlekama pěkně pokouřit :D
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Jo, a na výměnu filtru bych se vykašlal, vyhozený peníze, je to jen vícevrstvé kovové síto , a pokud nemáš v převodovce nějaký problém , tak je síto téměř čisté. Řešil bych, až po 2,spíš 3. výměně :wink:
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

viita píše:Jo, a na výměnu filtru bych se vykašlal, vyhozený peníze, je to jen vícevrstvé kovové síto , a pokud nemáš v převodovce nějaký problém , tak je síto téměř čisté. Řešil bych, až po 2,spíš 3. výměně :wink:
Kdyby někdo z okolí Prahy 9 a Nymbursko filtr chtěl,tak mu ho dám zadarmo. :wink:
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Tak ja na ty pastice mam nalitano 210 tic tak nevim kdo co s tim delal a proto frcim na Moravu pac sem se i domlouval na kompletni prohlidce a funkcnosti. Potom budu resit dale a musim 5let vydrzet na tomto trakturku :D :D :D :D
orangi

Příspěvek od orangi »

No dnes po 5 dňoch som konečne rozbehal motor. Začnem od začiatku. Motor točil, len nechcel naštarovať. Ako prvé ma napadlo hodiť ho na diagnotiku, len kamarát ju má nejako rozbitú tak som ešte čakal pokiaľ ju opraví. Doteraz sa nestalo. Zohnal som inú a tá nič neukázala. Nasledoval ďalší postup, kostry, prebrúsenie a tak. Kontrola elektroinštalácie. Ešte stále neštartovalo. Ako posledný pokus (podotýkam, malo ma to napadnúť ako prvé) nasledovala kontrola rail lišty či neprepúšťa. A čuduj sa svete pri točení motora, prepad tiekol, a veľa.

Rozhodol som sa vymontovať ventil na lište. No keď som sa o to oprel a cuklo to som dostal ranu do papule (moja chyba :-) ). Na ventile bolo plno sajrajtu, to som očistil a potom som sa rozhodol ho úplne rozmontovať. Po rozmontovaní som sa ani nestihol diviť. Bordelu plno. Pomohol technický benzín a jemný šmirgel.

Teraz to skrátim. Po namontovaní auto naštartovalo. Som teraz úplne bez seba. Takéto jednoduché diagnostikovanie a netreba žiaden servis. Pokiaľ máte podobný problém nezháňajte komplet celú rail lištu. Stačí vymeniť ventil, alebo opraviť používaný.

Edit: Kia Sotento 2,5 CRDi r.v. 2005
Naposledy upravil(a) orangi dne čtv lis 01, 2012 10:00 pm, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět