2003 3,5 problém so štartom a trhnutie pri preraďovani
2003 3,5 problém so štartom a trhnutie pri preraďovani
Dobrý deň Sorenťáci chcel by som sa opýtat či mal niekto skúsenosti so zlým štartovaním.Menil som už aj baterku no neštartuje až na 2, 3 pokus + pri preradovani ho vždy trhne..no neviem či to ma niečo spoločne s tým štartom..ked šlapnem na plyn vyskočia otačky do max. 3000. Diagnostika nic nezistila. Mam Sorento 2003 3,5 benzin auto. prevodovku .Čitam tieto fora ale nikto tu nepíše o takomto objeme. Diky za odpoved .
- Reklama
Re: 2003 3,5 problém so štartom a trhnutie pri preraďovani
Dá se použít i kolonka hledat.Zadej si tam autora příspěvků "viita".Miro123 píše:Dobrý deň Sorenťáci chcel by som sa opýtat či mal niekto skúsenosti so zlým štartovaním.Menil som už aj baterku no neštartuje až na 2, 3 pokus + pri preradovani ho vždy trhne..no neviem či to ma niečo spoločne s tým štartom..ked šlapnem na plyn vyskočia otačky do max. 3000. Diagnostika nic nezistila. Mam Sorento 2003 3,5 benzin auto. prevodovku .Čitam tieto fora ale nikto tu nepíše o takomto objeme. Diky za odpoved .
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
-
Je potřeba hledat je tady toho docela dost o tomto motoru.Odstranit závadu po internetu fakt nejde poradit se dá ,ale je potřeba mnohem víc info o závadě.Pokud to prošlápneš na P tak víc otáček nejde má to omezení,špatně startuje proč málo točí baterka?nebo to točí dost a nechce to chytnout?začalo to dělat jen tak Z NIČEHO NIC NEBO PO NĚJAKÉ OPRAVĚ? To je dost důležité.Máš tam lpg ?pokud ano dělá to i na LPG?Ten motor je docela jednoduchej není tam moc pastí.Ještě jak starej je TPS senzor?Dej víc informací a dáme to nějak dohromady.Psalo to v poslední době nějakou závadu nebo neblikal check za jízdy při větším přidání plynu?Osobně si myslím podle tebou dodaných info to je vadnej TPS senzor.Ahoj David
Baterku som pred týždnom menil je uplne nova..snazi sa nastartovat ale nechytne to vzdy zdochne..zacalo sa to objavovat teraz v zime...opravu teraz nemalo ziadnu..lpg tam nie je..check svieti ..potom prestane a zas ked nenastartuje tak zas svieti... a co je vlastne TPS Senzor ???
-
- Kontaktovat uživatele:
V jakém stavu jsou filtry?svíčky? jinak pokud diagnostika(kdo ti ji dělal?V kii, nebo jinde?) nic nenašla, já osobně to tipuju na problém s dodávkou paliva,resp. problémy s palivovým čerpadlem, může se zadírat, jako studené se nemusí hned roztočit atd.Může jít o netěsnost někde na sání , nebo lehce špatná váha vzduchu.Zkontrolovat všechny hadičky, zejména ty podtlakové.Jak píše David, na dálku těžko léčit.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Filtre su menene všetky..sviecky to neviem...diagnostika bola robena mimo kii aj original v kii servise..ano uz viac ludi mi dalo tip na to palivove cerpadlo ..diky velmi pekne za tipy ..bude musiet ist do servisu nech ju vyliečia
-
Kolik má najeto?Osobně si nemyslím že to bude čerpadlo je stále ponořené a filtr má přímo na sobě tam asi problém nebude leda pokud někdo měnil ten filtr v nádrži tak tam něco posral, ale to snad ani nejde.
má už najazdených cez 200 000 km ...americka verzia kii...palivovy filter nebol meneny
Co zkusit dodat do paliva aditivum,který naváže vodu v nádrži.Stopro se tam něco najde.Je to taková základní operace,která vyloučí vodní kapky z palivové soustavy.Když mrzne,tak taková kapka dokáže hodně pozlobit.Ale jak píše David-závada po internetu se dá odstranit dost těžko.Třeba můžeš natočit video,jak se to chová při startování.Zvuk hodně napoví.
-
Benzínový filtr je v nádrži tvoří obal čerpadla tak na to koukni odklop sedadla je tam přístup do nádrže.Jinak při těchto kilometrech a vzhledem k tomu ,že diagnostika nic nepíše tak se bude jednat nejspíš o mechanickou závadu tak doporučuji kontrolu výfuku v jakém stavu jsou katy má to tři já je měl totálně spečený a dělalo to podobné kousky tak už jsou pryč.Tady máš fotku vnitřku motoru jen tak pro zajímavost
- Přílohy
-
- P1160736.JPG (167.96 KiB) Zobrazeno 8374 x
Hele,když jsi nakousnul katalyzátor,to jsi je vyměnil,nebo šly pryč úplně?Co na to říkaly lambdy?David-Petr píše:Benzínový filtr je v nádrži tvoří obal čerpadla tak na to koukni odklop sedadla je tam přístup do nádrže.Jinak při těchto kilometrech a vzhledem k tomu ,že diagnostika nic nepíše tak se bude jednat nejspíš o mechanickou závadu tak doporučuji kontrolu výfuku v jakém stavu jsou katy má to tři já je měl totálně spečený a dělalo to podobné kousky tak už jsou pryč.Tady máš fotku vnitřku motoru jen tak pro zajímavost
-
Motor je zatím rozebranej a kat tam nedám ani jeden.Přidám tam takový udělátko na oblbnutí zadních sond a přední nepoznají ,že tam katy nejsou.Měl sem snahu je koupit a dát je tam ,ale dávat tisíce za starší co maj na hrbu určitě přes 200000km mě připadá jako velká blbost.Nové varné vložky jsem sehnal za rozum asi za cca 1600kč jedna a potřebuješ dvě a spodní velkej kat tam dávat je blbost ten není hlídanej vůbec.Pokud se mě to povede a bude to funkční tak dám plánek jak to udělat.Jinak stále nejsem rozhodnut zda tam zůstane motor původní nebo dojde k montáži něčeho jiného a ten můj prodám je v dobrém stavu a najezdí ještě moc km. Než se pustím do poskládání motoru tak dělám jiné pro mě nutné úpravy jako nové hágusy protože ty původní jsou úplně o ničem jak materiálem tak umístěním ,když jsem tam namontoval střešní stan a vlezl dovnitř tak se střecha v přední části propadla.Přední pevnostní nárazník je hotov,zaplechování podvozku tak na 60%,lednice a sprcha hotovo,pevnostní nášlapy hotovo zatím vše bez barvy tu zatím nevím protože bude asi garážovej celolak a auto černé určitě nebude jinak pokud někdo potřebuje origo hágusy tak je mám a nepotřebuju.Udělám nějaké pořádné foto a něco sem přidám zatím máj jen foto z telefonu a ty nejsou dobré.
- Přílohy
-
- Fotografie0276.jpg (52.77 KiB) Zobrazeno 8345 x
-
- P1160741.JPG (161.23 KiB) Zobrazeno 8345 x
-
- P1160806.JPG (164.28 KiB) Zobrazeno 8345 x
Vedeli by ste mi este poradit mate skusenosti s výmenou kabínoveho filtra ?? ja som to súšal no nepodarilo sa mi to dokonca ani v servise to nevedeli ...robil to už niekto ?
tak do toho servisu už nejezdi kabiňák je v kastlíku u spolujezdce, nemám ho tam už 2 roky, nic mi neplesniví, nic se neucpává.
No to viem odšruboval som všetky šrubky lenže aj tak som nevedel vybrat tu priehradku pri spolujazdcovi
- Přílohy
-
- kia1.jpg (63.38 KiB) Zobrazeno 8313 x
Naposledy upravil(a) Miro123 dne pon bře 04, 2013 5:39 pm, celkem upraveno 1 x.