Zdravím všechny přítomné.
Potřebuji poradit. Mám Sorento po faceliftu 2008 125kW, diesel. Začala mi svítit kontrolka nízké hladiny chadící kapaliny. Ale kapaliny je tam dost, zavzdušněné to není, topí pěkně. Závada bude asi buď na kabeláži nebo v konektoru nebo čidlo. Problém je, že se mi nepodařilo tohle čidlo najít. Nevíte někdo, kde je přesně umístěno?
Check sice nesvítí, ale po zahřátí na normální provozní teplotu hodí zřejmě z důvodu přerušeného spojení s čidlem výšky chad. kapaliny řídící jednotka motor do nouzáku a výkon je pryč a max. ot na volnoběh 3000. Jakmile kontrolka nizke chad. kapaliny z ničeho nic sama zhasne, hned je zpatky 125kW.
Kdo mi poradí?
Předem díky Jirka
alias Ferda z Brna
Čidlo výšky chladící kapaliny
-
Čidlo výšky chladící kapaliny
KIA SORENTO 2.5 CRDi VGT, 125kW EX, black
- Reklama
Re: Čidlo výšky chladící kapaliny
No já to čidlo mám kovový trubce,co vede do horní části chladiče.Logicky to čidlo bude ve vyšším bodě a nebude na chladiči.Ferda z Brna píše:Zdravím všechny přítomné.
Potřebuji poradit. Mám Sorento po faceliftu 2008 125kW, diesel. Začala mi svítit kontrolka nízké hladiny chadící kapaliny. Ale kapaliny je tam dost, zavzdušněné to není, topí pěkně. Závada bude asi buď na kabeláži nebo v konektoru nebo čidlo. Problém je, že se mi nepodařilo tohle čidlo najít. Nevíte někdo, kde je přesně umístěno?
Check sice nesvítí, ale po zahřátí na normální provozní teplotu hodí zřejmě z důvodu přerušeného spojení s čidlem výšky chad. kapaliny řídící jednotka motor do nouzáku a výkon je pryč a max. ot na volnoběh 3000. Jakmile kontrolka nizke chad. kapaliny z ničeho nic sama zhasne, hned je zpatky 125kW.
Kdo mi poradí?
Předem díky Jirka
alias Ferda z Brna
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
-
Tak jsem dnes sundal horni kryt motoru a preventivne rozebral vsechny pristupne konektory a prostriknul spec. pripravkem na kontakty z GESu s konzervacni slozkou. Po kompletaci a nastartovani se kontrolka nizke hladiny chadici kapaliny opet rozsvitila a po chvili zhasla. Stridave zlobi. Hladina je dostatecna. Asi bude vadne cidlo. Jen nevim, ktere to je. Na horni gumove hadici z chladice zadne cidlo neni. Az pobliz pripojeni natrubku na tuto hadici v bloku motoru jsou hned dve cidla nad sebou. Spodni v mosaznem pouzdre bude urcite teplomer, ale muze to byt i sdruzene cidlo. A to horni cidlo netusim k cemu je. Poradi nekdo? Je to Sorento po faceliftu r.v. 2008 125kW.
Predem diky.
Predem diky.
-
Toto auto jsem ještě na dílně neměl tak nevím kde je jaké čidlo,ale asi bych se toho nebál postupně odpojit čidla na vodu a je to hned.Ještě kouknu na fóra do usa a pokusím se to dohledat.
No uvidí.Rozhodně ty čidla co jsou na chladiči s tím nebudou mít co do činění.A jinak přesně jak píšeš.Zkusit postupně poodpojovat konektory a jakmile zhasne ona kontrolka,tak se dá počítat,že je to správný čidlo.Ale hlavně pak po těch pokusech musí odpojit baterku,jinak to bude v nouzáku!To samý jsem měl taky.Jakmile se odpojí cokoliv při zapojený baterce ,co je okolo motoru,tak naskočí nouzák.Alespoň to tak dělá mě.David-Petr píše:Toto auto jsem ještě na dílně neměl tak nevím kde je jaké čidlo,ale asi bych se toho nebál postupně odpojit čidla na vodu a je to hned.Ještě kouknu na fóra do usa a pokusím se to dohledat.
-
Zdravim Vas panove,
opet mne trapi cidlo vysky chladici kapaliny. Hlasi nizkou hladinu i kdyz je hladina v poradku.
Sviti cervena kontrolka (symbol poloprazdneho chladice) vlevo na palubce vedle kontrolky pasu.
A motor skoci do nouzaku (nizsi vykon a omezeni otacek).
Hledal jsem opet tohle zlobive cidlo, ale opet nenašel.
Na motoru jsem nasel pod krytem pobliz baterie cidlo teploty oleje a pod nim i cidlo teploty
chladici kapaliny, ale i kdyz k nemu vedou tri draty, je to jen teplotni cidlo.
Mel jsem ho venku....
A tak jsem hledal dale po stranach motoru a na chladici, ale bude nekde hodne sikovne
schovane. Protoze jsem jej nenasel...
Kdepak je??? Vi to nekdo?
Model 2007 po faceliftu, 125kW, 2.5 crdi
Predem dekuji.
opet mne trapi cidlo vysky chladici kapaliny. Hlasi nizkou hladinu i kdyz je hladina v poradku.
Sviti cervena kontrolka (symbol poloprazdneho chladice) vlevo na palubce vedle kontrolky pasu.
A motor skoci do nouzaku (nizsi vykon a omezeni otacek).
Hledal jsem opet tohle zlobive cidlo, ale opet nenašel.
Na motoru jsem nasel pod krytem pobliz baterie cidlo teploty oleje a pod nim i cidlo teploty
chladici kapaliny, ale i kdyz k nemu vedou tri draty, je to jen teplotni cidlo.
Mel jsem ho venku....
A tak jsem hledal dale po stranach motoru a na chladici, ale bude nekde hodne sikovne
schovane. Protoze jsem jej nenasel...
Kdepak je??? Vi to nekdo?
Model 2007 po faceliftu, 125kW, 2.5 crdi
Predem dekuji.
Hele jedna rada.Čidlo bude ve výšce hadic do nádobky,možná na hraně hlavy.Můžeš ho taky klidně mít zaroubovaný do nádržky chl.kapaliny,což někde bývá.A vůbec si zavolej do KIA a zeptej se,kolik by to čídlo stálo a kde je.Je to nejjednodušší způsob.Proč už si to nezkusil dřív.Ono něco na takovejch motorech je skoro nesmysl a ztráta času.