Turbo
- Reklama
Re: Turbo
Turbo Akorát ze 103kW výměnou nedáš 125kW.Pak musíš nastavit hodnoty v řídící jednotce,ještě zaměnit pár dalších věcí a máš to dražší jak když to čipnešMiboss47 píše:Chcem sa opýtať či je možne v Sorente r. 2005 vymeniť turbo z 103 kW verzie na 125 kW verziu.. a čo je k tomu potrebne? Za odpovede vopred ďakujem.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
Ja viem ze treba nastavovať riadiacu... už mam aj týpka co mi to vie urobiť.. a cipnut ho chcem potom rovno z tých 170 k na 200 k .. len chcem vediet co je tých páru ďalších vecí a či to tam bude pasovať???
Čoveče kolikrát fakt čumím,co lidi vymejšlej.Sis měl koupit 123kW a čipnout to.Těch věcí bude asi dost,nejsem daleko od spojky,systém sání,čidla,váha vzduchu,asi jinej chladič oleje včetně potrubí,možná intercooler,jiná vývěva,nebo její část.Jestli je na alternátoru,tak celej alternátor.Na něco si ještě vzpomenuMiboss47 píše:JJ no to som čítal preto som sa to opýtal... a nevedel by si poradiť čo všetko by tam trebalo prerobiť nejaký taký mininávod??
OK OK s tou kúpou to nevyšlo..kúpené to bolo dávno a nekupoval som to ja, bol to skôr darček a tak presne čo treba prerobiť by som kde mohol zistiť?? lebo odpoveď typu asi toto mi veľmi nepomôže
Ale pomůže.Radši to načipuj.Psal jsem to výše.Nejdřív si zjisti co je jinýho.A to bude skoro všechno.Prostě si najdi součásti třeba na keláčích a uvidíš,co se shoduje a co ne.Třeba spojka je jiná.Čili celá sada.Na 103kW je průměr 260mm a na 125kW je 280mm.Cena 23900,-Beru to podle keláčů.Necháš jinou a ta původní při tom rozdílu pude do háje.Nebo využiješ nový výkon pouze vyjímečně.Alternátor by měl být stejný,ale vývěva může být jiná.Hadice na turbo jiný,pravděpodobně.Možná jiná váha vzduchu.Zagůgli a uvidíš.Bude rozhodně dost hodnot,který budou jiný.Ale stejně výměnou turba nedosáhneš na 125kW.Nedělej ze slona mamuta.Miboss47 píše:OK OK s tou kúpou to nevyšlo..kúpené to bolo dávno a nekupoval som to ja, bol to skôr darček a tak presne čo treba prerobiť by som kde mohol zistiť?? lebo odpoveď typu asi toto mi veľmi nepomôže
Podívej se na www.autokelly.czMiboss47 píše:Tak vďaka... a nevieš poradiť nejakú dobrú stránku kde najdem rozdiely ?
Sice to maj občas přemrštěný,ale vcelku realita.
Podle mě to nemá cenu řešit, ta překopávka by byla dražší než původní verze 125 Kw. Sice se to nezdá ,ale Sorento FL je téměř zcela jiné a shodných dílů s starou verzí je jako šafránu. I ŘJ je zcela jiná a tak to naroubovat do staré verze je nesmírně složitý a ekonomicky nesmysl. Já doporučuji koupit FL a netrávit zbytek mládí na zcela komplikovaný překopávce.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
No konečně se někdo přidal.Jirka N. píše:Podle mě to nemá cenu řešit, ta překopávka by byla dražší než původní verze 125 Kw. Sice se to nezdá ,ale Sorento FL je téměř zcela jiné a shodných dílů s starou verzí je jako šafránu. I ŘJ je zcela jiná a tak to naroubovat do staré verze je nesmírně složitý a ekonomicky nesmysl. Já doporučuji koupit FL a netrávit zbytek mládí na zcela komplikovaný překopávce.
To je hroznej nesmysl.Jako kdyby chtěl z 911 udělat Kayena.Když to čipne o pár kilowat nahoru,tak mu to bude stačit.A nebo že by další závodník chtěl jezdit z náklaďákem minimálně dvě kila po dálnici?To asi ještě netuší,jaký je to tenhle tank ubrzdit....
No i já se po půl roku přidám.Pomalu jsem si začal zvykat na to ,že to prase jenom žere a prd jede,ale nic jiného po mě nechce.Kromě nafty i olej 1L na 1000km.Což je dost,ale na to jaký je to klunkr,pal to čert.Včera mimišo sundalo hadicu od sání a ejhle,olej pomalu až ve vzduchovém filtru a na vrtulce turba vůle cca 2mm.Přitom výkon nezměněn,zadýmí pouze při nástupu.Obdivuhodné auto.Máte někdo tipa na nové či repas výměnným způsobem se zárukou?Díky za odpověď typu Holandsko,Německo,případně džungle.
Ahoj Viktore.
Sús toto http://www.ersatzteile-autoteile.eu/ind ... fq4nt353f7
Myslím že je to Holandsko.
Sús toto http://www.ersatzteile-autoteile.eu/ind ... fq4nt353f7
Myslím že je to Holandsko.