Zdravím Vás
Tak k nám prišla zima a hneď s ním aj problém pre mňa. Mám Kiu Sorento 2.5 CRDi r.v. 03, verzia s automatickou klímou. Vonku je 6°C, topenie nastavím na 26°C a fúka studený vzduch (doplním s úplne zahriatym motorom, asi po 70km ceste), ak nastavím na 30°C začne fúkať vlažný, ak dám 31°C tak začne topiť. Neviete niekto čo s tým je, resp. kde je nejaký senzor teploty v kabíne (či nieje zaprášený alebo nejako zanesený), termostat alebo filter alebo niečo podobné?
Ďakujem
Topení na Kia Sorento
- Reklama
Re: Topení na Kia Sorento
Podobný problém som mal. Nebolo to senzorom ale pridretými klapkami. Proste skontroluj zo strany spolujazca, za stredovým panelom či ti motorček čo ovláda tie klapky funguje správne. Mne ich stačilo premazať vazelínou a funguje to ako má.
promazat klapky,skontrolovat kabinovej filtr, já ho měl zadělanej a taky dlouho trvalo nez začla topit,chlazeni v létě bylo taky slabý,pak je tam ještě čidlo na pravý straně u řidiče zhruba v úrovni kolenou. proměřit jestli dává správný údaj.hlavně aby bylo dost vody.
v zimě taky dost pomůže dát karton před chladič , ještě rychlejc se to ohřeje
Jak je to s tim pridavnym topenim Webasto. Je to standard?
Ja to tam mam, ale nevim jestli to nak extra pomaha. Slysim jak se to rozjede, ale stejne to trva docela dlouho nez se motor zahreje. Tak nejak nepoznam jestli je to rychlejsi nez bez toho.
Je fakt ze auto jsem jeste nemel v zime, takze nemuzu hodnotit kdyz je hodne pod nulou a navic mam karu furt v garazi.
Dik za postrehy.
Ja to tam mam, ale nevim jestli to nak extra pomaha. Slysim jak se to rozjede, ale stejne to trva docela dlouho nez se motor zahreje. Tak nejak nepoznam jestli je to rychlejsi nez bez toho.
Je fakt ze auto jsem jeste nemel v zime, takze nemuzu hodnotit kdyz je hodne pod nulou a navic mam karu furt v garazi.
Dik za postrehy.
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
Vebasto není standart bývá pod nádržkou na vodu pomáhá přitápět vodu když je mám zato pod +5°c pak se vypne s tím ohřátím, bundu sundavám po 15 minuách jízdy comfortku mám nastavenou na 25 celoročně, v zimě přidávám před levou čás chladiče karton.a pak záleží na stylu jízdy agresivní jízda tu masu železa,10litrů oleje a 10 litru vody zahřeje podstatně dříve ale chudák motor.
ctiteljan píše:Vebasto není standart bývá pod nádržkou na vodu pomáhá přitápět vodu když je mám zato pod +5°c pak se vypne s tím ohřátím, bundu sundavám po 15 minuách jízdy comfortku mám nastavenou na 25 celoročně, v zimě přidávám před levou čás chladiče karton.a pak záleží na stylu jízdy agresivní jízda tu masu železa,10litrů oleje a 10 litru vody zahřeje podstatně dříve ale chudák motor.
Re:
PŘED LEVOU ČÁST TO JE -vedle větráku a nebo zakryješ ventilátor ,,,karton papír nebo plast dík za info...
PS. nemáš foto ?????
- Přílohy
-
- f131203161245625iB kia.jpg (107.75 KiB) Zobrazeno 7689 x
Přesně tam co jsi udělal červenej flek větrák sem nezakrejval co kdyby náhodou. materiál na zakrytí plast vydrží asi délé ten karon ztvrdne a po vyndání najaře už nejde použít zase je zadarmo. dnes vyfotím. nic na tom není. karton nemám ani zajištěnej krásně tam drží sám.a když uletí tak nic nerozbije