Spotreba cez diagnostiku

Odpovědět
orangi

Spotreba cez diagnostiku

Příspěvek od orangi »

Mam Sorento 2,5 CRDi r.v 2005. Dnes som len tak skusal pripojit diagnostiku a pozriet sa na spotrebu, kedze mi ju nikde neukazuje. Diagnostika vypisala ze dana jednotka nepodporuje zobrazenie spotreby paliva.
Je to normalny jav ?
Reklama

serti

Re: Spotreba cez diagnostiku

Příspěvek od serti »

Ahoj Marian.
Myslím si, že tu spotřebu ti nepodporuje tvá diagnostika. Já mám diagnostický software v telefonu. Ukazuje mi to 18 údajů, včetně spotřeby okamžité i průměrné.
Jsou to ale jediné údaje, pro které je potřebná kalibrace té "diagnostiky". Jednotka auta asi nemá přímo z čeho toto číst. Proto tu spotřebu asi z něčeho propočítává ???
Kalibrace spočívala v ujetí nějaké vzdálenosti se zapnutou diagnostikou od plné nádrže, pak dotankovat a zadat počet ujetých kilometrů a objem nádrže.
Kia Sorento 2,5 CRDI 16V, r.v.2004, automat
JirkaC

Příspěvek od JirkaC »

Zdravím Serti, jaký používáš software na mobilu?
KIA Sorento 2006 AT TOD
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

V autě není nic co by okamžitou a průměrnou spotřebu snímalo, tedy průtokoměr palivanapojený na elektroniku.Tudíž ani diagnostika nemá co by načetla.Funkce není podporována, jinými slovy nejsem schopna načíst.Pokud chceš znát spotřebu, tak se dají dokoupit a instalovat moduly.Není to zrovna levné a je to zbytečné.Nadměrnou spotřebu signalizující závadu poznáš a jinak je lepší spotřebu neměřit, člověk má pak pocit, jak skvělé auto má. :D
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
orangi

Příspěvek od orangi »

Prisaham panu ze mas pravdu :D
Maik007

Příspěvek od Maik007 »

Hadam, ze diagnostika by mela pocitat spotrebu podle delky vstriku, a dejme tomu, prutoku vzduchu..
V aute na to meric je, kdyz to ukazuje priblizny dojezd na displeji...
Ja mam Androidi foun, takze pouzivam "OBD car doctor free" ten se mi osvedcil jakoze snad meri nejvice realne hodnoty.
Akorat umi zobrazit vzdy jen jednu hodnotu s grafem na displeji-na mem aute umi napr:
teplotu vzduchu, teplotu motoru, zatizeni motoru, tlak v railu, tlak nasavanyho vzduchu, EGR ventil, spotrebu litru/hod, okamzitou spotrebu, prumernou spotrebu l/100

Docela komplexni je treba Torque free a Torque pro (placena verze), da se tam na obrazovku nahazet nekolik budiku, atd, takze lze sledovat nekolik veci najednou, akorat neni uplne podporavana Kia Sorento 2,5crdi, takze ukazuje na nektery hodnoty nesmysly.
Pak treba ScanMaster Lite. Pokud mas mobil s OS (iphone, android), mrkni do obchodu je toho tam spousta.
Nicmene jak rikam, nejvice se blizici hodnoty, ktere meri diagnostika os Delphi mi ukazuje OBD Car doctor free
Sorento 2007, 2.5CRDi 125kW, EX / AUT / SuperTOD / Black Leather
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Ty máš Sorento facelift, ano tam měřič je. Do 2006 nebo 2007 teď nevím se měřění spotřeby nedávalo, možná nějaké výjimky byly, nevím.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
serti

Příspěvek od serti »

JirkaC píše:Zdravím Serti, jaký používáš software na mobilu?
Mám Nokii se Symbianem, tak mohu používat jen k tomu určený software. Mám OBD Scope. Zkoušel jsem i OBD Autodoctor. Ten ukazoval okamžitou spotřebu ihned, bez kalibrace, ale po několikátém spuštění mi přestal načítat všechny snímače ( z asi 18 jen 5 ).
odkazy : http://www.obdscope.com/, http://www.obdautodoctor.com/symbian-meego
Kia Sorento 2,5 CRDI 16V, r.v.2004, automat
Maik007

Příspěvek od Maik007 »

Jojo, me take prestal zobrazovat nektere hodnoty kdyz jsem zkusil jiny protokol.
Nech to na automaticke vyhledani a melo by to najit ten spravny..kdyztak ti muzu mrknout jaky protokol pouzivam ja.
Na druhou stranu je pravda, ze kdyz na jednom programu vyzkousim jeden protokol a ten pote zkusim v jinem programu, tak to taky nejede na 100% a nekdy vubec.. Ja mel nejake aplikace bluetooth adapteru elm327, mrknu jestli je tam neco pro Symbian..
Sorento 2007, 2.5CRDi 125kW, EX / AUT / SuperTOD / Black Leather
Odpovědět