sorento offroad
-
sorento offroad
zakládám nové téma pro stejně postižene zde můžeme vkládat rady a nápady na off úpravu
- Reklama
-
Re: sorento offroad
Dnes namontovány nové tlumiče pro zvednutý podvozek péra ironman + 5cm podložky a můžu říct je to super prostě veškeré olejáky a plynové se můžou jít vys..t toto je mazec.
- Přílohy
-
- tlumiče.jpg (175.66 KiB) Zobrazeno 10513 x
Zajímavé a chválihodné , jsem zvědavej na celkovej pohled z boku o kolik se to zvedlo. Já nyní přemejšlím nad jiným větším intercoolerem a bytelnou ochranou podvozku pod motorem protože ten přední plechovej kryt je jen kosmetická záležitost bez funkční ochrany. Něco jsem našel na netu, ale možná že si to vyrobím sám.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
Kupovat to za ty nehorázný prachy je blbost chce to kus duralu a trochu času a je to hotové nato šup.Osobně to mám ze 6ky neohebného duralu a je to super a pro moje potřeby nutné to co podstupuje moje sorento si nedovede spousta lidí s tímto autem ani představit.Poslední projížďka před týdnem super škody nějaké jsou avšak nic podstatného jen kosmetika.Postupně budu vkládat fotky a videa z návštěv terénu tedy pokud mě bude bavit upravovat velikost fotek
Ten dural 6ku máš svařenej do patřičnýho profilu nebo jak je to udělaný. Je ten kryt totiž různě tvarovanej zejménu u intercooleru a tak mě to zajímá.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
Interccoler zatím nemám a celý předek mám úplně překopanej zvednutý chladič atd. jinak některý dural jde ohnout některý je potřeba nařezat a nýtovat a to je můj případ ,ale pokud jezdíš pouze silnice a lehký terén tak tam nech ten origo plech on se nezdá ,ale je dobrej.
-
Dnes zahájena výroba předních tlumičů zítra dám foto a to budete koukat trocha na soustruhu něco uřezat a navařit něco provrtat atd.Jinak ty tlumiče co používám tak můžu doporučit ten gel opravdu nemá chybu.
Ten originální spodní kryt je jen velká atrapa, je tenkej a i se stalo že zde někdo na foru zničil intercooler v lehkým terénu když se ten kryt prohnul o stráň. Taky dost rezne a nemám na to náladu stále to natírat. Takže použiju ten dural a udělám to na míru a možná to tvarování vyřeším nejtováním nebo šroubováním.
Také bych rád viděl fotky z boku jak se auto zvedlo.
A také by mne zajímalo jak vypadá tvoje auto Jirko, hlavně když tam máš ještě ty podložky?
Myslíš, že je to dobré pro podvozek? Přece jen 6cm navíc s tím musí trošku zacvičit?
Také pokukuji po zvýšení auta, protože už se mi zdá že to moje je nějaké nízké, zajímalo by mě tedy kdo to řešil, jestli jste dávaly jen pružiny a tlumiče nechaly staré nebo měnily komplet.
Stačilo by mi 3-4cm navíc (s autem jezdí i moje žena - 165cm, tak abych jí nemusel dokoupit schůdek nebo elektrické stupačky jako má RangeRover )
A také jsem zvědav jak se změnilo chování auta, mě malé nerovnosti trošku drncají, ale jinak je auto na delší trasy takové trochu houpavě pohodlné. Nerad bych po zvýšení podvozku aby auto moc ztvrdlo.
A také by mne zajímalo jak vypadá tvoje auto Jirko, hlavně když tam máš ještě ty podložky?
Myslíš, že je to dobré pro podvozek? Přece jen 6cm navíc s tím musí trošku zacvičit?
Také pokukuji po zvýšení auta, protože už se mi zdá že to moje je nějaké nízké, zajímalo by mě tedy kdo to řešil, jestli jste dávaly jen pružiny a tlumiče nechaly staré nebo měnily komplet.
Stačilo by mi 3-4cm navíc (s autem jezdí i moje žena - 165cm, tak abych jí nemusel dokoupit schůdek nebo elektrické stupačky jako má RangeRover )
A také jsem zvědav jak se změnilo chování auta, mě malé nerovnosti trošku drncají, ale jinak je auto na delší trasy takové trochu houpavě pohodlné. Nerad bych po zvýšení podvozku aby auto moc ztvrdlo.
Sorento 2007, 2.5CRDi 125kW, EX / AUT / SuperTOD / Black Leather
-
konečně trošku času tak montuji ty přední tlumiče a je to boj
- Přílohy
-
- Fotografie0969.jpg (106.01 KiB) Zobrazeno 9803 x
-
- Fotografie0967.jpg (95.9 KiB) Zobrazeno 9803 x
-
Přední tlumiče odzkoušeny a fungují báječně ještě jsem snížil předek o 2cm a je to znát na silnici se to chová lépe.Dneska trošku času tak jsem zahájil výrobu off vleku z materiálu co dům dal je to zatím polotovar ,abych měl podle čeho malovat výkres na přihlášení jako domácí stavba náprava je alko ,ale po přihlášení tam udělám jinou lepší.Spíše než offroad vlek to bude nosič nástavby třeba spací,převoz psa,prasečí klece,fekální nádrže atd....dám sem odkaz na offroadforum protože mě nebaví zmenšovat fotky jsem tam jako duldik http://www.offroadforum.cz/viewtopic.ph ... &start=435