Ahoj,
mám Sorento 3,5i rv 2003. Již delší dobu něco jakoby chrastí v motoru při vyšších otáčkách cca nad 2,500 ot. Dost nepříjemný a hlasitý zvuk. Před časem jsem nechal vyměnit olej v automatu, a na pár měsíců to přestalo. To samé když jsem vyměnil motorový olej. Byl tam 5w, dal jsem 10w a zase na chvíli klid a vrátilo se to.
V servisech na to jenom koukají a říkají že tento motor v sorentu ještě neviděli, tudíž zkušenosti nula. Do kii již nejdu, po tom co předvedli za cirkus když jsem chtěl přidělat klíček, jim nevěřím již ani dobrý den.
Poradil by jste mi někdo servis který tyhle auta zná a dá se na ně spolehnout? Ideálně Praha nebo okolí, ale není to podmínkou.
Předem díky moc
Pavel
Sorento 3,5 i chrastí motor, poradíte servis ?
-
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sorento 3,5 i chrastí motor, poradíte servis ?
Na otázku chrastění ti nikdo neodpoví, chrastění je milion druhů to se musí vidět a slyšet. Ale ten olej 5W to není fakt dobré, 10W je správně.Nenapadá mě souvislost zmizení chrastění po výměně oleje v autonatu (mimochodem- jak jsi ho měnil , nebo kdo ti to dělal?) a výměny oleje v motoru. Musíš rozlišit, odkud ten zvuk jde. Stačí si vzít stetoskop, nebo kus trubky, hadice- jako zvukovod a jít po místě odkud to jde-přikládáním zvukovodu na blok ,hlavu, ventilová víka,olejová vana atd. takto se to dá přibližně analyzovat-pro začátek.Ale jezdit s motorem co klepe-to bych ti moc nedoporučoval.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
-
Re: Sorento 3,5 i chrastí motor, poradíte servis ?
Díky za radu, stetoskop by mne nenapadl
Olej v automatu mi měnili v servisu v Praze na zizkove. Jenomže tam jsou spíše spec na ty automaty. potreboval bych kontakt na někoho kdo tento motor zná , a nebude to zkoušet napoprvé . Předem díky za doporučení . Pavel
Olej v automatu mi měnili v servisu v Praze na zizkove. Jenomže tam jsou spíše spec na ty automaty. potreboval bych kontakt na někoho kdo tento motor zná , a nebude to zkoušet napoprvé . Předem díky za doporučení . Pavel