Nesvítí zpáteční světla
Nesvítí zpáteční světla
Dnes jsem zjistil,že nejdou zpáteční světla,přišel jsem na to tak,že nešla kamera která je napojená na zpáteční světla,ani čidla (pípáky) nešly.Když jsem vyjížděl z parkoviště v práci tak bylo vše OK vč.kamery.Pak jsem jel na STK a jako na potvoru tam už nefungovaly Tak se ptám čím to může být všechny pojistky OK vč.tech co jsou vedle baterie.Poraďte prosím.
- Reklama
Re: Nesvítí zpáteční světla
Viem že píšem blbosť, ale žiarovky si pozrel? Blba nahoda a mohlo vypáliť obe naraz. Nesmejem sa, ale idem logicky od najľahšieho riešenia. Daj vedieť.
To bych videl spis na spinac na radici pace. Bohuzel neumim vice poradit, pac mam automat.
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
Také si myslím,že to bude snímač na převodovce.I když se přiznám,že žárovky jsem nekontroloval,z toho důvodu,že nejde kamera ani pípáky které jsou napájeny z kabelu který jde k žárovkám na zpátečku.Otázka je kde je snímač - čidlo zpátečky.Kolega z worku mi říkal,že mám zkontrolovat kostru,že prý kostra pouští napětí do žárovek.Co vy na to ? Nějaká zkušenost s tímto problémem ?
Tak problém vyřešen,bylo to v čidle zpátečky na převodovce.Bylo plné vody,vyčistil a vysušil jsem ho a ejhle vše je ok.Ušetřil jsem 1088 Kč.
Jedině zkontrolovat všechny konektory okolo zapojení couvačky. Oxidace je asi příčina, na to odchází hodně zapojení na autě.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
JJ v tomto pripade to byva to cidlo zpatecky.