Vybruje mi auto
Vybruje mi auto
Caute. Prosim vas o radu. Som zufali uz. Mam sorento 2.5 D 125 kw r.v. 11.2006, vybruje mi cele auto na 3,4,5 pri otackach od 1800 do 2400 a potom to prestane... Co to moze byt? Mam komplet novu spojku, repas kardanov, homo. klby nemaju ziadnu volu,nove horne ramena...
- Reklama
Re: Vybruje mi auto
Těžká rada na dálku, ale byly i případy kdy tento jev byl dán utažením kol pneumatickým utahovákem. Je to k nevíře, ale praxe to ukázala a když se dotahujou ručně a přesným momentem tak problém není. Je to vyzkoumáno dluhodobě v cizině.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Jirko to som vcera robil,dokonca skusal prehodit spatky 17 kolesa lebo teraz tam mam 16.A bolo to bez zmeny...Jirka N. píše:Těžká rada na dálku, ale byly i případy kdy tento jev byl dán utažením kol pneumatickým utahovákem. Je to k nevíře, ale praxe to ukázala a když se dotahujou ručně a přesným momentem tak problém není. Je to vyzkoumáno dluhodobě v cizině.
Ještě píšeš že máš komplet novou spojku,tedy dle tohoto lamelu,přítlačák a spojkový ložisko, ale důležitej je dvouhmotnostní setrvák, ten to může dělat taky.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Komplet som myslel komplet. Sak ma to stalo 2000€ a stale trase... Toto je ta vec... Neviem kde pokracovat...
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to tipoval na hazejici přední kotouče. Jdou ti vibrace i do řízení-do volantu? Pak by to mohlo byt ono. Prekontrolovat na soustruhu pres hodinky.Jinak pokud jdou vibrace spíše od zadu ta to muže byt kardanka , treba upadle závaží z ni , to se taky stává. Počítám s tim, ze kontrola vyvážení všech kol na dvou nezávislých mistech proběhla. ..
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Do volantu nie... Kolesa boli prevazene 3 krat... Kardanka? Co tym myslis? Ja rozmyslam uz nad takymi variantami ze mi stoho harasi... Silebloki motora,naprav a podobne discipliny...
-
- Kontaktovat uživatele:
Kardanová hřídel, to je ten nesmysl co to pohání zadní nápravu.Zkontrolovat vůle v kloubech- křížkách a taky jestli neupadlo závaží, každá se vyvyžuje je to takový čtvereček v části kde je trubka. Nic jinýho mně neanpadá, těžko léčit na dálku, vůbec pokud to popíšeš takhle obecně- něco mi vibruje" - jak- stupňuje se to s rychlostí, nebo to vymizí při zpomalení, nebo se to oébjeví při zrychlení, jde to od zadu od předu? Těžko pak radit. Taky sice můžeš mít kola vyvážená , ale můžou ti šmatlat- špadně sedí na bubnu/kotouči. Je potřeba zvednout, udělat přípravek, dát tam hodinky a změřit.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Kardany su kompletne zrepasovane. Popisem ti to...1 nic... 2 nic... 3 trase celim autom jak ked mas krive dysky, ale netrase z volantom,4 to iste a 5 trochu menej...
A vibruje to ked chces razantnejsiu jazdu... Ak je motor v maximalnom zabere ak pustis plyn vybracie zmiznu...