Vysoká spotreba nafty
Vysoká spotreba nafty
Zdravím všetkých.mam takýto problém.jazdim 90% mesto, veľmi krátke vzdialenosti cca 5km.Studeny motor,rok bola spotreba okolo 10,5l,štýl jazdy plynulý,plyn skôr ľahká noha,v priebehu 2-3.mesiacov sa zvýšila spotreba okolo 14l!.motor je 2.5CRDi 103kw,chip na 140kw,2006,manuál,prosím o radu,čo s tým keď všade na fórach aj s rozhovoru s majiteľmi každý udáva spotrebu 8,5-9l.???
- Reklama
Re: Vysoká spotreba nafty
Ta krátká vzdálenost je smrt pro tento velkej a těžkej motor. Prohřívá se dobrých 25 km než je na provozní teplotě olej a tak to je jedna příčina od prvopočátku. Dále to může dělat vzduchovej filtr, váha vzduchu a třeba i geometrie podvozku, pokud se nějak pohnula. Příčin může bejt řada.
Na ježdění kolem komína zásadně benzínový auto.
Na ježdění kolem komína zásadně benzínový auto.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Tohle tema tu uz bylo. Naposledy to resil tu Majk007 a myslim, ze to byla vaha vzduchu. Staci hledat.
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
Dik za odpovede..Veru idem sa pozriet čo sa popísalo okolo vahy vzduchu,či tam nebude pes zakopany....Totiž mal som problemy aj s dobijanim baterie -vadny alternator, - 2x mi to scuclo bateriu skoro do mrtva .Až po vymene- repasu alternatora- ostavalo niečo visiet pri volnobehu a nedobijalo to bateriu,začína všetko šlapat ako má Natankoval som naftu až po hrdlo nádrže, pridal zimne aditiva - na skušku, - a spotreba je približne na 10,2 - 10,5l. TAK NEVIEM V čOM BOL PROBLEM.Može mat vadny alternator za nasledok až take zvyšenie spotreby????. Je mi jasne že všetky tieto merania su iba orientačne a ani palubný počítač nie je na tom lepšie...Veru až po tychto poznaniach a skusenostiach,davam za pravdu tým,čo tvrdia, že okolo komína, respektíve na krátke vzdialenosti jednoznačne kupovať auto na benzín.Pre istotu pojdem ho da aj na diagnostiku ako je na tom v celkovej kondícii..Dieggo.
Nejlepší diagnostiku má KOVOŠROT OSTRAVA a.s. Mám tě objednat ?
viktor píše:Nejlepší diagnostiku má KOVOŠROT OSTRAVA a.s. Mám tě objednat ?
SUPER TO JE RADA K NEZAPLACENÍ......
Ako sranda je to ok.Tí s trošku vačším IQ porozmýšľajú,než čosi napíšu a keď aj neporadia,aspoň nasmerujú kde,čo hľadat.Takže ďakujem všetkým čo ma posunuli dopredu.Dieggo.
Milý Dieggo,neposůvaj sa dopredu,a pozri sa dozadu,myslím že ti IQ postačí na to,že toto téma se probírá už několik let furt dokola a není třeba znova otevírat toto téma.Stačí číst a garantuju ti že se s těch rad a informací asi ..... .Jako sranda dobré,ne ?