EGR ventil
EGR ventil
Zajímalo by mne kde je EGR ventil a jak se čistí.Stává se mi , že při přejezdu větší nerovnosti spadne auto do nouzového režimu tj. že auto nejede víc jak na 2000/ot a za autem je černý dým. Stačí vždy auto chcípnout chvíli počkat nastartovat a pak je vše OK . Váhu vzduchu mám novou. Díky za rady. Mám 2.5 crdi r.v. 2003
- Reklama
Re: EGR ventil
Ahoj a vypůjčil jsem si tuto fotku na Sorento forum v D. protože jinou nemám k tomuto roku výroby. Ventily často zlobí díky zanesení a nejlepší je vřadit z provozu a to jde tak do roku výroby 2005. Je to čertův vynález.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Tak jsem šel na to dobře,toto jsem zkoušel sundat,ale trubka vede až někam za motor.
Tak EGRerko vyčištěno zas tak špinavé to nebylo,viděl jsem špinavější věci a fungovaly. Tak snad to už bude OK.
Zdar, jde nějak zaslepit egr? Mám sorento 2.5 crdi r.v. 2003. Když jsem zkoušel odpojit a zaslepit hadičku tak tam něco vrčelo takže se tomu něco nelíbylo. Jde to jen mechanicky nebo to musí i nějak přes jednotku. Dík za každou radu.
U tebe jde klido zaslepit, chce to jen poradny kus materialu (ustrizena plechovka od Coly se za chvili vyhori, na nemeeckym foru je toho ocela dost
Jinak co se tyce novejsich rocniku, ze zaslepit nelze:
Ja ho zkousel zaslepit (resim problem s lenosti auta), a zadna zmena, auto jezdi fur stejne.. a diagnostika mi zadnou chybu nehlasi
Jinak co se tyce novejsich rocniku, ze zaslepit nelze:
Ja ho zkousel zaslepit (resim problem s lenosti auta), a zadna zmena, auto jezdi fur stejne.. a diagnostika mi zadnou chybu nehlasi
Sorento 2007, 2.5CRDi 125kW, EX / AUT / SuperTOD / Black Leather
Jde o to kde to zaslepit, protože když jsem zaslepil podtlakovou hadičku tak někde něco vrčelo a nebyl to hezký zvuk.
Zaslepit musis prirubu, podlozky jsou male a velke, z 2-3mm tlusteho plechu, aby se to nepropalilo.
Jestli jsi z Prahy, mohl bych ti ty podlozky obstarat..
Jestli jsi z Prahy, mohl bych ti ty podlozky obstarat..
Sorento 2007, 2.5CRDi 125kW, EX / AUT / SuperTOD / Black Leather
Takže pokud to dobře chápu zaslepím to mezi egr a sáním. jinak záslepku není problém udělat. To zvládám.