EGR ventil

Odpovědět
BobekRob

EGR ventil

Příspěvek od BobekRob »

Zajímalo by mne kde je EGR ventil a jak se čistí.Stává se mi , že při přejezdu větší nerovnosti spadne auto do nouzového režimu tj. že auto nejede víc jak na 2000/ot a za autem je černý dým. Stačí vždy auto chcípnout chvíli počkat nastartovat a pak je vše OK . Váhu vzduchu mám novou. Díky za rady. Mám 2.5 crdi r.v. 2003
Reklama

Jirka N.

Re: EGR ventil

Příspěvek od Jirka N. »

Ahoj a vypůjčil jsem si tuto fotku na Sorento forum v D. protože jinou nemám k tomuto roku výroby. Ventily často zlobí díky zanesení a nejlepší je vřadit z provozu a to jde tak do roku výroby 2005. Je to čertův vynález.
Obrázek
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Tak jsem šel na to dobře,toto jsem zkoušel sundat,ale trubka vede až někam za motor.
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Tak EGRerko vyčištěno zas tak špinavé to nebylo,viděl jsem špinavější věci a fungovaly. Tak snad to už bude OK.
Obrázek
sorent

Příspěvek od sorent »

Zdar, jde nějak zaslepit egr? Mám sorento 2.5 crdi r.v. 2003. Když jsem zkoušel odpojit a zaslepit hadičku tak tam něco vrčelo takže se tomu něco nelíbylo. Jde to jen mechanicky nebo to musí i nějak přes jednotku. Dík za každou radu.
Maik007

Příspěvek od Maik007 »

U tebe jde klido zaslepit, chce to jen poradny kus materialu (ustrizena plechovka od Coly se za chvili vyhori, na nemeeckym foru je toho ocela dost :-)

Jinak co se tyce novejsich rocniku, ze zaslepit nelze:
Ja ho zkousel zaslepit (resim problem s lenosti auta), a zadna zmena, auto jezdi fur stejne.. a diagnostika mi zadnou chybu nehlasi :D
Sorento 2007, 2.5CRDi 125kW, EX / AUT / SuperTOD / Black Leather
sorent

Příspěvek od sorent »

Jde o to kde to zaslepit, protože když jsem zaslepil podtlakovou hadičku tak někde něco vrčelo a nebyl to hezký zvuk.
Maik007

Příspěvek od Maik007 »

Zaslepit musis prirubu, podlozky jsou male a velke, z 2-3mm tlusteho plechu, aby se to nepropalilo.
Jestli jsi z Prahy, mohl bych ti ty podlozky obstarat..
Sorento 2007, 2.5CRDi 125kW, EX / AUT / SuperTOD / Black Leather
sorent

Příspěvek od sorent »

Takže pokud to dobře chápu zaslepím to mezi egr a sáním. jinak záslepku není problém udělat. To zvládám.
Odpovědět