Spotreba u Rio II 1,4 LX+

Milan Gajdoš
Kontaktovat uživatele:

Spotreba u Rio II 1,4 LX+

Příspěvek od Milan Gajdoš »

Máte niekto prosím nejaké väčšie skúsenosti so spotrebou u Rio II 1.4.LX+. Kedy približne klesne spotreba podľa papierových predpokladov.
Doteraz som najazdil približne 7500 km a spotreba sa zatiaľ nepodobá papierovým predpokladom.

Naposledy upravil(a) Milan Gajdoš dne stř říj 31, 2007 8:44 pm, celkem upraveno 1 x.
KIA Rio II 1,4 LX+ Tropical Red
Reklama

igy

Příspěvek od igy »

Mám najeto lehce přes 15 000 a spotřeba má do papírových předpokladů hodně daleko, jsem už po 1. garančce a přehrání softwaru v řídící jednotce. Můj dojem je, že u Ria velice záleží na stylu jízdy - svižná jízda = vyšší spotřeba. Pokud chce mít člověk u Ria rozumnou spotřebu, tak se musí dost krotit.
Kia ceed 1.4 base červená
MK

Příspěvek od MK »

Je to přesně tak, jak píše igy. Při defenzivní jízdě se v pohodě dostaneš hluboko pod 7 litrů. Ale Rio nemá rádo jízdu po městě, tam spotřeba letí nahoru. Problém je v tom, že když jedeš mimo město, tak se velmi těžko dá ubránit svižné jízdě a předjíždění. Já osobně s tím mám velký problém a na spotřebu nehledím, to bych se v autě ukousal nudou a mohl jsem si koupit třeba HTP (90 a dost). Prostě miluju vytočenou 3 :lol: :lol: :lol: . Takže moje spotřeba se pohybuje zhruba 6,5 - 9 l/100 km podle stylu jízdy a je to za celou dobu užívání Ria zhruba stejné (14 měsíců, 17 tis. km). K žádnému výraznému poklesu spotřeby nedošlo :( :( :( .
KIA Rio II 1,4 LX+ Tropical Red
Matej

spotreba

Příspěvek od Matej »

Moja spotreba sa toci okolo 8L a jazdim prevazne mesto.
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
Marecek

Příspěvek od Marecek »

Moje dlouhodobá je 7,0 litru..Je to zvláštní, ale pokaždý, když tankuju, tak to vymažu a ať jezdím bez klimy nebo ted v těchto vedrech s klimou vždy se dostanu na 7,0 výjimečně na 7,2...Že by nebyla klima až tak na spotřebě znát...Po dálnici jezdím ale cca 140km/h tacho...
Kia Rio II, 1.4LX+,rv.07 béžový interiér :-), červená metla, SOPTÍK
gregor

spotreba

Příspěvek od gregor »

Ja mam CRDi , najazdenych 5tis -auto mam iba 2mes. a spotreba 5,6l, pritom ho nesetrim... mimo mesto do 120 dialnice do 180... mesto dodrzujem vzdy
Rio 1.5 CRDI LX+ -> 110k
Robin

Spotřeba závratná ...

Příspěvek od Robin »

po městě s klimou na plný výkon okolní teplota 41 stupňů dle údajů palubního počítače 9,6 l/ 100 km ... mám najeto cca 1800 km tak doufám že se to časem srovná ...
Kia Rio II 1,4 LX+ Sapphire Blue + světlý interier
Matej

Příspěvek od Matej »

ak budes jazdit kratke trasy ako ja cca 4km tak sa spotreba neustali
motor sa nezohreje na pracovnu teplotu a ide na sytic tak preto taka spotreba
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
Marecek

Příspěvek od Marecek »

TAk jsem po dlouhé době testovatl spotřebu.
1) Cesta na Slovensko (Těrchová) po D1 a dále na Slovensku také dálnice a silnice I. třídy, 4 osoby + plný kufr zavazadel + 80% cesty klima spotřeba 6,3 - 6,4

2) Včera z Prahy po D1, poté Benešov a Vlašim jenom s přítelkyní + klima. Snažil jsem se jet lážo plážo tzn. po D1 max. 120, většinou 110km/h, na Benešov a Vlašim 90km/h. Konečná spotřeba byla 5,4 litru což je naprosto bezvadné. Ještě před Benešovem byla 4,9 z Benešova na Vlašim stoupáky, řazení to stouplo na tu konečnou 5,4l.

Takže když se člověk snaží a noha ho poslouchá :lol: tak jde dosáhnout velmi zajímavých hodnot. Je jasné, že v pátek odpoledne v těch zácpách atd. bych to asi nedokázal, ale sobotní odpolední jízda jde hravě a nejsem ani brzda..Prostě jedu předpisově..

Když jezdím mým tempem, tak jsem stále na 7,1 -7,2 (Praha, Benešov, + klima)..
Kia Rio II, 1.4LX+,rv.07 béžový interiér :-), červená metla, SOPTÍK
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Marecek: tak to jsou hezke hodnoty :) je to opravdu znat jestli jedes s pedalem na podlaze nebo tam mas cihlu. gratuluju :wink:
Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master »

Ahoj, mel jsem Kia Rio 1.4 LX+, vlastnil jsem ho od unora 2006 do srpna 2007 nez mi ho nejaky hajzl ukradl. Za tu dobu jsem najezdil cca 33 000 km a absolutni spokojenost.Uz jsem si objednal nove 1.4 LX+ Samba.
Dle mych zkusenosti je pravda, ze je Rio citlive na tezkou nohu, jako skoro kazdy maloobjemovy benzin.Ma prumerna spotreba se pohybovala okolo 7.2 Beroun-Praha (130-140Km/h) + klima, motor nesetrim. Kdybych se chtel plouzit za 6l, tak si koupim HTP, ale to by nebyl pravy zazitek z jizdy.
Nedavno jsem byl v Italii a tam jsem jezdil prumerne za papirove hodnoty 6.2-6.5, tam a zpet jsem najel 5.5 tis km a zadny problem, klima bezela stale temer na max.
Jo a jeste pro info, na nemeckych dalnicich jsem zkusil maximalku 190 tahometrovych (dve osoby, nalozeny kufr - malem nesel zavrit) a to kopec nekopec.Cele nemecko jsem jel priblizne touto rychlosti, kdyz to tedy slo, a prumerna spotreba nebyla vyssi jak 8l !!!!!
Myslim, ze to neni spatna hodnota na vytocenou 1.4.
Rio 1.4Lx+ (Samba)
lutranet

Příspěvek od lutranet »

zdravim chcem sa opytat majitelov ria s palubnym pc ak zacne svietit rezerva(nervák) kolko je tam este litrov resp. kolko spravite km cca. dík
KIA RIO II SPORTY 1,4 Polar Silver
Fiko

Příspěvek od Fiko »

tak v prirucke je napisane 5,5-6,5L tak hadam neklamu :twisted: cize spoliehaj ze nejakych 80km maximum. ale mne to este nesvietilo tak neviem. zatial iba cez 300km mam nabehane
lutranet

Příspěvek od lutranet »

No mne sa zda ze je tam o nieco viac asi 8 littrov aj viac preto som chcel vediet co ukazuje pc aky dojazd pri rezerve nechcem ist na doraz pokial nezdochne
KIA RIO II SPORTY 1,4 Polar Silver
Fiko

Příspěvek od Fiko »

tak chod tankovat hned ako zacne svietit ;)
Odpovědět