Kardan a diferaky

Odpovědět
TommyBoy

Kardan a diferaky

Příspěvek od TommyBoy »

Kdyz jsem koupil karu, vymenil jsem si olej v diferakach a rozvodovce (cca 100tis km). Nevim jestli to bylo vubec kdy predtim meneno, ale olej v diferakach byl celkem tmavy a v rozvodovce skoro cerny.
Rikal jsem si, ze to teda budu muset menit casteji, protoze olej do diferaku jsem pak pouzil CASTROL SYNTRAX LONGLIFE 75W-90, ktery je svetle medovy.
Novy olej do TOD rozvodovky je svetle cerveny, jako olej do automaticke prevodovky (koupeno original v Kia 04500TA389).
Jsem rad, ze jsem ho vymenil, protoze ikdyz se uvadi, ze se nemeni, tak uz byl zrejmne davno za svou zivotnosti.

Vcera jsem po 30tis opet menil olej v diferakach a vytekl olej stejne barvy, takze k zadnemu viditelnemu tepelnemu "zniceni" zrejmne nedoslo. Jen na tom magnetickem vypustnem sroubu bylo nepatrne pilinek. Co pouzivate za olej vy?

Moje otazka je spise co se tyce kardanu. Predni kardan ma na krizich maznici, takze jsem je pri koupi i ted znovu promazal. Ale zadni kardan ma krize bezudrzbove. Proc ma predek a zadek jine kardany? No snad ten "bezudrzbovej" vydrzi :-)
Jinak oba maji modrou nalepku VGT.
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
Reklama

Odpovědět