Pukanie v zadnej náprave pri záťaži

Odpovědět
riosporty

Pukanie v zadnej náprave pri záťaži

Příspěvek od riosporty »

Vždy pri pomalej rýchlosti a pri záťaži voľačo pukoce v zadnej náprave. Ak ste sa stým niekto stretol, tak dajte vedieť čo to asi je. Zatiaľ mám nabehané 11 000km. Dám to pozrieť pri garančke, len chcem vedieť či to majú aj ostatný a čo im opravovali... Dík :(
Rio sporty 1,4
Reklama

Matej

Příspěvek od Matej »

mne to klepe aj ked jazdim sam...........uz som sa s tym zmieril.......
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
riosporty

Příspěvek od riosporty »

A nebol si stým v servise?
Rio sporty 1,4
Matej

Příspěvek od Matej »

no moje auto je kazdy den v servise lebo som automechanik :lol: :lol: :lol:
skusal som vselico a mam take podozrenie na tlmice.......... Obrázek
riosporty

Příspěvek od riosporty »

Keď prídeš na chybu tak daj vedieť. Dík :(
Rio sporty 1,4
aladinos

Re: Pukanie v zadnej náprave pri záťaži

Příspěvek od aladinos »

Uz ste priski na to co to je aj ja mam podozrenie na tlmice.
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
matko1000

Příspěvek od matko1000 »

To by aj mna zaujimalo.
Kia Rio II HB
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
gordano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gordano »

matko1000 píše:To by aj mna zaujimalo.
Ja som nedavno kupil Kia Rio dovoz nemecko,najazdenych 22000 ,rocnik 2004 a asi po tyzdni som zacal sledovat zvuk zo zadnej casti auta,podlepil som znacku a nepomohlo,tak som rozobral vsetky zadne platy ,vybral rezervu sedadla ,nepomohlo tak som sa ohol pod zadny blatnik a vzal do ruky tlmic a v nom to bolo ,vybity silenblok,tak som vzal biely silikon a cele som to dookola napustil a po pazvukoch ani chyru ani slichu.Tlmice uplne zdrave,len korejci moc nedomysleli uchop.
matko1000

Příspěvek od matko1000 »

Mohol by si to lepsie popisat,popripade dat foto?diky
Kia Rio II HB
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
visna

Příspěvek od visna »

gordano píše:
matko1000 píše:To by aj mna zaujimalo.
Ja som nedavno kupil Kia Rio dovoz nemecko,najazdenych 22000 ,rocnik 2004 a asi po tyzdni som zacal sledovat zvuk zo zadnej casti auta,podlepil som znacku a nepomohlo,tak som rozobral vsetky zadne platy ,vybral rezervu sedadla ,nepomohlo tak som sa ohol pod zadny blatnik a vzal do ruky tlmic a v nom to bolo ,vybity silenblok,tak som vzal biely silikon a cele som to dookola napustil a po pazvukoch ani chyru ani slichu.Tlmice uplne zdrave,len korejci moc nedomysleli uchop.
No ty si teda odbornik. No tak na aute ktore ma nabehane 22 000 km je to prinajmensom divne ze je to vybite ... ale este divnejsie je tam pchat nejaky silikon. To akoze kolko si myslis ze to vydrzi? Vies ake obrovske sili tam posobia? to som este nevidel opravovat ulozenie tlmicov silikonom. Po tebe by som teda nechcel kupit auto. fuuj. A ako vies ze tlmice su zdrave? lebo si ich drzal ??? to si potom macher ked vies urcit stav tlmicov z ruky. A priznajme si 5 rocne auto z nemecka ma nabehane 22 000 km ?? a uz su vytrieskane tlmice? Tym kilometrom neverim.
Inak dufam ze sa bavime o RIU druhej generacie. Ak nie tak sa ospravedlnujem. :D :D :D (ale v podstate je to jedno)
RIO II 1,4 sporty 2008
Matej

Příspěvek od Matej »

visna citaj poriadne r.v 2004
visna

Příspěvek od visna »

hej to je pravda uz mi to doslo ze to je rio 1 ale za tym ostatnym si stojim!!!!! dik
RIO II 1,4 sporty 2008
xantiak

Příspěvek od xantiak »

Visna musím se zastat Gordana, máme také Rio 1 generace r.v. 2003, taky lupalo něco v zadní nápravě a řešil jsem to obdobně, akorát jsem tam necpal silikon, ale vyřízl jsem z gumy uložení tlumiče škoda favorit dvě oka a dla z každé strany tlumiče jedno a je po zvuku. Když nevíš jak je uložen tlumič u první generace tak tady nikoho nenapadej!!!!! Tam jde o to, že je tlumič ne hřídeli a i auto které nejezdí stačí jen když tlumič na to tlačí se guma vymačká a pak to po hřídelce pár mm jezdí a cinká o kastlu. Čili i vymezení silikonem bohatě stačí!!!!

Co se týče km, pokud má km podložené serviskou a kontrolou v aut, servisu, kde by km měly být zapsané v systému nevidím v tom problém, jinak je to podivný nájezd, ale ne vyloučený. Mi máme auto od nova a najeto má tedkom 114 tisíc km, akorát jsem vyměnil o víkendu zadní ložiska na obouch stranách, auto jezdilo do 80tisíc převážně dálnice po cizině (v čr jen minimálně), docela smutná výdrž.
bohush

Příspěvek od bohush »

tak ja som sa s tymto "pukanim" stretol tiez, na prvej garancke som im to oznamil, aby sa na to pozreli. povedali mi, ze to opravili, ze tam bol uvolneny nejaky plast. odvtedy to robi castejsie a hlucnejsie :))

mimochodom bol som v slovaKIA auto v BA na Poliankach :(
KIA Rio Sporty , Sunset Orange
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Tu som to hádam vyriešil aj s priložením foto.
https://www.kia-club.net/viewtopic.php? ... 9&start=30
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
Odpovědět