Náhradní kolo místo kompresoru s hmotou
Moje zkušenost s Picantem byla takováto, když jsem koupil Picanto, jako rezerva nebylo náhradní kolo ale kompresor s hmotou a bohužel moje důvěra v toto zařízení nebyla jaksi dost velká tak jsem začal shánět
náhradní disk a pneu.
Na voze mam 14" kola (prodávají se i s 13") ale podle rozměru jsem zjistil, že stejné disky jsou na automobilu Hyundai Getz a když jsem se zajímal o
cenu tak jsem zjistil, že na Picanto chtěli v "autorizovaném" servise o 300,- víc než u konkurčního Hyundaie. Disk má trochu jiný prolis - tvar ale pasuje jako originál a jako rezerva v kufru být může.
Tak to je moje zkušenost z podzimu 2005.
náhradní disk a pneu.
Na voze mam 14" kola (prodávají se i s 13") ale podle rozměru jsem zjistil, že stejné disky jsou na automobilu Hyundai Getz a když jsem se zajímal o
cenu tak jsem zjistil, že na Picanto chtěli v "autorizovaném" servise o 300,- víc než u konkurčního Hyundaie. Disk má trochu jiný prolis - tvar ale pasuje jako originál a jako rezerva v kufru být může.
Tak to je moje zkušenost z podzimu 2005.
- Reklama
Re: Náhradní kolo místo kompresoru s hmotou
plnohodnotnou rezervu tam nedostaneš, v zemích, kde se rezerva dodává, je nouzová
mlíko + kompresor jsem narval pod sedadlo a muldu nechal vyčalounit, když vydělám "šuflík" mám "pekelně" hluboký kufřík, do něhož se vešel skládací podvozek kočárku (trojkombinace) i nastojato!
s ráfky na getze máš naprostou pravdu, picanto je mechanicky upravený getz na zkrácené podlahové plošině, takže je tam toho shodného velmi mnoho
mlíko + kompresor jsem narval pod sedadlo a muldu nechal vyčalounit, když vydělám "šuflík" mám "pekelně" hluboký kufřík, do něhož se vešel skládací podvozek kočárku (trojkombinace) i nastojato!
s ráfky na getze máš naprostou pravdu, picanto je mechanicky upravený getz na zkrácené podlahové plošině, takže je tam toho shodného velmi mnoho
Re: rezerva
jaký máš rozměr ráfku/pneu?ivošek píše:Nemůžu souhlasit, do Picanta se plnohodnotná rezerva vejde!! Sám jsem měl možnost si tuto skutečnost ověřit:-))
mně se kolo do muldy dostat nepodařilo (bylo širší než hloubka muldy). výrobce vybavuje pouze dojezdovým kolem (viz návod 6/20 "náhradní kompaktní pneumatika")
-
-
-
tak uvidíme,teď jsem přezůl na zimní a na jaro pořídim ňáký fešný alu-disky a pak tam zkusím hňácnóut ten plecháč se zimní gumou....co to uděláAli Ghator píše:Vejde,ale možná bude trochu zvedat vyjímatelné dno kufru. To se dá vyřešit podložením na stranách. U rezervy š.155 se dno naopak prohýbá. Ideální šířka je 165.
Ahoj, zajímalo by mě, kolik vůbec stojí to mlíko s kompresorem. Navíc se to má měnit co 4 roky ikdyž nepíchnete.
je dražší, než samotná rezerva... řekl bych http://www.vltava2000.cz/realcentrum/go ... 5293207000