Prevodovka ?

tombys

Prevodovka ?

Příspěvek od tombys »

Kto ma kia rio 2 delsi dobu tak toho se chci zeptat jak se mu radi rychlosti. Ja mam najeto 6000 a prevodovka teda moc presna neni. Je to pro mne docela sklamani a rad bych vedel jestli si to jeste sedne, jestli je to jen problem u meho auta nebo je to proste ne moc povedene u vsech.... Dekuju
Reklama

Karol

Příspěvek od Karol »

Otázka je,s čím to porovnávaš..Sú autá,kde tie rýchlosti idú v krátkych presných dráhach a sú aj také,kde tie rýchlosti idú ako do "gumy",ale všeobecne RioII patrí do priemeru,čo sa radenia týka,nie je také presné ako napr.Škodovka,ale dá sa s tým žiť,pre Teba by asi bolo najlepšie porovnať to s iným RiomII,vtedy by si mal lepší obraz o tom,či je to kus od kusu iné,ja mám asi 17000km a nemám s radením žiadne problémy,dokonca ani so spiatočkou,tá je dosť kritizovaná,ale ja s ňou nemám žiadny problém.
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
tombys

Příspěvek od tombys »

tak to mas dobre mna to dost hneva. zajtra sa chystam do predajne skusit neake skusobne auto a porovnat to a ak tam bude velky rozdiel tak budem reklamovat
tombys

Příspěvek od tombys »

no zabudol som napisat s cim som to porovnaval napr taky renaul thalia co neni nijako spickove auto ma radenie ovela lepsie aspon v porovnani s mojim.....
Karol

Příspěvek od Karol »

Ja často presadám z Ria do OctavieII,je jasné,že rozdiel je doť veľký,predsa len tu škodovku môžem zaradiť do super triedy,radenie presné,krátke dráhy,žiadne pazvuky,proste super,Rio má trochu dlhšiu radiacu páku a rýchlosti sú trochu gumové,ale vždy v pohode viem,čo mám zaradené a snáď jediné trochu problémové je radenie z 3 do 2,treba trošku viac sily pri podradení,ale bez pazvukov.S ostatnými rýchlosťami nie sú absolútne žiadne problémy,či hore alebo dole,3,4,5 mi tam padajú prakticky samé bez použitia nejakej príliš veľkej sily,krásne ľahko,škoda,neviem to porovnať s autom rovnakej triedy,mal som pred Kiou Toyotu Yaris I,tá mala prakticky rovnako dlhú radiacu páku,ale rýchlosti išli o voľačo presnejšie,avšak nič markantné,ja s Kiou nemám problém,zatiaľ veľká spokojnosť.
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
Matej

Příspěvek od Matej »

treba si len zvyknut hlavne na tu spiatocku a jednotku.........
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
Otik

Příspěvek od Otik »

musim souhlasit s Karol. Rio ma takovy tuzsi razeni. Ja mel pred tim Fabii a to se neda srovnat jak tam slo razeni hladce, to same kdyz jsem obcas jezdil Octavii II. Ted se obcas svezu Hyundayi Tucsonem a povim vam, ze to razeni je jeste horsi nez u Ria. Ale jde jen o zvyk.
adam221

Re: Prevodovka ?

Příspěvek od adam221 »

Mno neviem ci je to tak aj u vas, ale na Accente su dake lanka a tie sa daju nastavit... Aspon jednemu to na Accent fore nastavovali.. Odvtedy mu idu rychlosti ako po masle... Tiez som mal problemy s jednotkou a spiatockou, ale casom sa to rozbehalo... Kamos si kupil Rio, a ide mu to tiez o nieco tazsie, tak ako to islo aj mne ked to bolo nove.... Inac o moc presnejsia nebude nikdy...
winter car: Mitsubishi Pajero Wagon V6
summer car: Renault Clio

Hyundai I30 1.4CVVT 2011-2011
Hyundai ACCENT 2007-2011 1,5CRDi VGT 81kw
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa v Bratislave http://www.eoil.sk
zajo

Příspěvek od zajo »

cau ja mam rio asi rok mam najazdene cez 10000 a zradenim som zatal problem nemal
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Ja mam iba z 2 do 1 problem niekedy alebo spiatocku ked idem z parkoviska ale na to je finta stlacit spojku pustit a stlacit a ide ako pomasle
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
visna

Příspěvek od visna »

na tu spiatocku mam aj ja taku fintu: pomaly ju tam tlacim (zlahka) a zaroven pustam pomaly spojku a vzdy tam krasne zapadne. Spiatocky su problem na vela autach. Niekedy mi ide este tazko zaradit z 3 do 2 ked podradujem do ostrej zakruty. Ako ono to ide ale tazsie ako pri inych rychlostiach...no staci si trosku zvyknut a hotovo :lol:
RIO II 1,4 sporty 2008
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Co mame 2 auto Toyotu corollu verso tak tam ked idem 60km/h tak keby chcem zaradit 1st tak to sa ani nasilu neda asi to je robene pre bezpecnost posadky aj motora:D
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
nickey24

Příspěvek od nickey24 »

najeto 30000km krome razeni z 1 na 2 coz jde stuha je vse ok i zpatecka ta tam jde sama.Jinak u meho ria razeni 99%spokojenost.
matísek

Příspěvek od matísek »

...na Silvestra 2010 som odišiel aj s novým Rio z predajne...no na moje prekvapenie, hneď prvé preradenie zo štvorky do päťky išlo "cez zuby". Aj druhé, aj tretie. Skúšal som medzi preraďovaním hodiť neutrál, znova stlačiť spojku no stále "cez zuby". Síce nie je počuť nejaké veľké zaškrípanie, ale vôbec sa nedá tvrdiť, že je to čisté preradenie. Medzi inými stupňami žiadny problém. Po určitých kilometroch som našiel tie správne otáčky a cestu (rýchlostnej páky) ako preradiť "čisto". No stále keby som chcel, tak to zaškrípe. Skúšali to ďalší dvaja šoféri, no bez zmeny. Pravdepodobne to bude synchrón, alebo kulisa alebo.....Poraďte - mal už niekto takýto problém? Mám najazdených niečo cez 200km, auto ešte nemám prihlásené a hneď do servisu - NEMÁM S TOHO DOBRÝ POCIT.

Kia Rio 1,4 Sporty, midnight black
Kúpené 31. 12. 2010
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

nickey24 píše:najeto 30000km krome razeni z 1 na 2 coz jde stuha je vse ok i zpatecka ta tam jde sama.Jinak u meho ria razeni 99%spokojenost.
Potvrdzujem rovnaky problem nech radim pri akychkolvek otackach z 1 na 2 tak pri vyradovani z jednotky to ide trochu ztuha a pri zaradovani do dvojky to ide tiez ztuha a potom to tam trocha hlucnejsie zapadne - samozrejme pri stlacenej spojke, radenie, 2-3 3-4 4-5 neutral-1 je uplne v pohode , na spiatocku klasicka finta stlacit spojku, pustit, stlacit a radit spiatocku - toto som sa naucil uz pri predoslom citroene tam ta spiatocka teda tiez nie vzdy sla na supu tak som preslapol spojku 1x navyse a bolo .
Len to radenie z 1 do 2 ma trapi, zistil som ze krasne plynule sa da zaradit dvojka ak pri cca. 2000ot. vyradim 1, pustim spojku, stlacim spojku zaradim 2 , ale akonahle ze sa rozbehnem na jednotku pri ca. 2500 otackach stlacim spojku tak z tej jednotky to treba akoby vytrhnut proste to tam drzi az moc a do dvojky to zas treba s pouzitim sily narvat a akoby cez zuby to tam vojde, no je to vzdy sprevadzane nejakym zaskripanim a buchnutim ked to tam zarazim ...
Snazim sa radit z jednotky tak aby to plynule do tej dvojky zaslo no malokedy sa zadari a druhy problem ze si absolutne neviem predstavit zeby som to na jednotke vytocil na 5-6000 otacok a chcel preradit - mam dost silny pocit ze to z tej jednotky hned po stlaceni spojky ani nevyradim a kdovie co by to spravilo pri zaradeni do dvojky, este som radsej neskusal .
KIA RIO II Sporty 1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG Solaris + folie by SAXO
Obrázek :arrow: LPG
Obrázek
Odpovědět