Spotreba u Rio II 1,4 LX+

Matej

Příspěvek od Matej »

Mne zacala svietit rezerva a hned som isiel tankovat no voslo tam 40L po hrdlo. Inac mne to papa cca 9-10L na kratku vzdialenost a to je 4km do prace.
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
Reklama

Marecek

Příspěvek od Marecek »

To je docela dost 9-10litrů..Jezdím také cca 4km do práce a max. spotřebu jsem měl 7,8litru a to mám do kopce..Normální spotřeba ted přes zimu 80% Praha, 20% mimo mám 7,1 a že popojíždím v kolonách..Po dálnici není problém dle palubáku při ustálené rychlosti 110km/h jet za 5,3 (cca 80km na chalupu). Je pravda, že jedu stále v pravém pruhu, protože nejsem nejrychlejší :lol: Takže se spotřebou jsem velmi spokojen. Co mi stále vadí je to chrčení z motoru, při přidání nebo ubrání plynu to prostě tak divně chrčí.. To mě štve víc.
Kia Rio II, 1.4LX+,rv.07 béžový interiér :-), červená metla, SOPTÍK
králas

Příspěvek od králas »

Já mám spotřebu jako Matěj 9-10l , 500 km na nádrž.
Jezdím také převážně krátké trasy (město 4km), ale i když ujedu 300 km
spotřeba je stejná a motor točím do3000.
V kie mi řekli že po 15000 km by to mělo být lepší ale moc tomu nevěrím. A to mě v létě čeká CHorvatsko :roll:
Naposledy upravil(a) králas dne ned kvě 04, 2008 9:42 am, celkem upraveno 1 x.
Kia rio II - 1,4 LX+ modrá
Cerato

Spotřeba RIO II

Příspěvek od Cerato »

Naše RIO II (1400 ccm, EX) má najeto 33 000 km. Jedu-li na dálku (bez klimatizace, sám max. ve dvou), daří se mi držet spotřebu mezi 6-7 litry. Ovšem za předpokladu, že jedu po rovinatém terénu a daří se mi držet rychlost mezi 90-100 km/h.

Chci-li jet trochu svižněji, dostávám se na hranici 7-8 litrů a jakmile se dostanu do kopcovitější (nikoli hornaté) oblasti, vezme si tohle koťátko 8 a víc. Mluvím o jízdách na dálku, "couračky" pochopitelně vezmou víc (s tím se počítá).

Jsem vyznavačem spíš plynulé jízdy, nikoli courání a nemyslím si, že bych měl bůhvíjak těžkou nohu.

Na to, že se jedná o čtrnáctistovku, spotřeba nikterak oslnivá. Zlatá Fabka combi 1.4 75 kW. :? :?
králas

spotřeba

Příspěvek od králas »

matko1000

Příspěvek od matko1000 »

Na spotrebu na tento typ motora sa stazuju viaceri,ja mam taku skusenost
ze mal som problemy s kolisanim otacok pri studenom starte,dal som si
prekodovat novy soft do motoroveho pocitaca a spotreba mi klesla.
ze by to bolo tym?
králas

spotřeba

Příspěvek od králas »

Tyto problémy jsem měl taky a taky mám přehranej soft
ale spotřeba je stejná 9-10L . Po přehrání se změnilo pouze to,že po
otočení klíčku je ticho a nenasaje se benzín.A když nastartuju a hned
vyjedu tak se to teď dusí a chvilku trvá než se to chytne(Za studena)Ale to je do jiné diskuse.
Cerato

Motor Fabia

Příspěvek od Cerato »

Omlouvám se za překlep, mělo to být 74 kW. S tímhle motorem (1.4 16V) šlo pořídit fabku staré modelové řady (my jsme ji měli od r. 2002). :-) Na stránkách výrobce jsem ji už nenašel, tak alespoň tenhle odkaz:
http://skoda.katalog-automobilu.cz/auto ... -16v-74kw/
Cerato

Spotřeba

Příspěvek od Cerato »

králas píše:Já mám spotřebu jako Matěj 9-10l , 500 km na nádrž.
Jezdím také převážně krátké trasy (město 4km), ale i když ujedu 300 km
spotřeba je stejná a motor točím do3000.
V kie mi řekly že po 15000 km by to mělo být lepší ale moc tomu nevěrím. A to mě v létě čeká CHorvatsko :roll:
Řekli, ale obávám se, že nebude. Mně to tvrdili taky. :?
lutranet

Re: spotřeba

Příspěvek od lutranet »

králas píše:Tyto problémy jsem měl taky a taky mám přehranej soft
vyjedu tak se to teď dusí a chvilku trvá než se to chytne(Za studena)Ale to je do jiné diskuse.

Chod tam este raz nech ti prepalia soft ROM ID: GJB-644DESA-5000 ak mas motor Model: RIO (JB) a-1.4L EURO4 s MT mne to prepalili po starte pri zaradení dvojky ide o 5% paliva viac a uz ho nedusi je to ok sptreba mesto 7,6 l
KIA RIO II SPORTY 1,4 Polar Silver
králas

Re: spotřeba

Příspěvek od králas »

lutranet píše:
králas píše:Tyto problémy jsem měl taky a taky mám přehranej soft

Chod tam este raz nech ti prepalia soft ROM ID: GJB-644DESA-5000 ak mas motor Model: RIO (JB) a-1.4L EURO4 s MT mne to prepalili po starte pri zaradení dvojky ide o 5% paliva viac a uz ho nedusi je to ok sptreba mesto 7,6 l
Díky za radu , ale dělá to jenom při rozjezdu a při nižších teplotách a dusí se to asi 5 vteřin a pak se to chytne.
tombys

Příspěvek od tombys »

Jezdím za 6. neco a jezdím denne do prace 30 km kde je dobra silnice jedu 120 130. Abslolutni spokojenost jezdit podle pravidel spotreba by byla s prehledem papirová. Chce to jen vedet jak jezdit a zistit kolik motor potrebuje a ne se snazit zrychlit s pedalem na podlaze. :D
králas

Sportřeba CHorvatsko

Příspěvek od králas »

Tak jsem přijel z CHorvatska a překvapení !!!
Průměrná spotřeba 6,9 se zapnutou klimou. :shock:
Celkem jsem ujel 2800km.
Otik

Příspěvek od Otik »

mam Rio asi 4 mesice, najeto mam 23000 km... spotreba se hodne ruzni, uz jsem dokazal jet i za papirovy hodnoty 6,1 nebo 6,2 l, ale je to plouzeni a prijde mi, ze i dost podtacim motor... pri normalnejsi sviznejsi jizde jezdim v prumeru kolem 7,1 l

letos jsem byl s Riem 2x v Italii, poprve jsem jel ve dvou, ne moc veci v kufru a mel jsem spotrebu 6,3 l a ujel jsem asi 1950 km, jel jsem priblizne neco kolem 120 km/h a po druhe kdyz jsem jel, tak jsem jel asi 2100 km, ve 4 plne nalozenej a spotreba byla 6,5 l, to jsem jel spis podle otackomeru nekde kolem 3500 ot nez podle tachometru, kterej se pohyboval mezi 110 az 130 zalezelo na stoupani apod...

mam i zkusenost, ze kdyz jsem jel jednou porad plnej plyn 200 km/h po nemecky dalnici tak mi vylezla spotreba na 8,6 l

spotreba fakt zalezi na noze
fill

spotřebička zatím OK

Příspěvek od fill »

Najeto 1200 km, průměrná spotřeba 6,1 - valím, předjíždím, ale jinak si držím těch 3 - 3.500 otáček - cca 130 km/h. Párkrát do toho zatopím 160-170 km/h. Asi dva dny sem se držel na 5,8 l/100. Jinak na plyn moc nešlapu - stačí lechtat na 3.500 ot. a jede jako blázen - přidám a super akcelerace. Zatím max.spokojenost.
Mám ještě Ford Mondeo 1,8 TD r.v.97-spotřeba super, jízda super ale chybí ta svižnost.
RIO 1,4 LX+ SAMBA, r.v.2008
Odpovědět