1.5 CRDi netáhne

Odpovědět
hanz

1.5 CRDi netáhne

Příspěvek od hanz »

Zdravím KIA club, máme v rodině Rio 1.5 CRDi a do 3tis otáček se nic moc neděje, pak zatáhne, ale na 4,5 je samozřejmě konec. Jak Vám tato motorizace šlape? V servisu mi řikali, že je to utahaný a že se to má víc točit, pak se to rozjezdí, ale moc tomu nevěřím. Najeto to má 36tis km.
Reklama

nickey

Příspěvek od nickey »

Mam take 1,5crdi a super,zatah je znat tak pri 2000ot.Jinak zkousel jsem maximalku a dle tachace 215km/h
hanz

Příspěvek od hanz »

tak to s tím něco je, někdo tady na foru psal to samé, že mu to jelo až od 3tis a bylo to prej špatnou funkcí naklápění lopatek turba, budu reklamovat, ať daj nové turbo.
rastos

Příspěvek od rastos »

A nejake zvuky ako piskanie turba za jazdy nepocut? Daj vediet, ako si dopadol v servise.
Kia Rio 1.4 LX+
hanz

Příspěvek od hanz »

Turbo není vůbec slyšet, nevím, možná je to normální, ale zkusil jsem zde popisovanou fintu s rozhýbáním lopatek turba a řekl bych, že se něco děje. Nástup tahu je už dřív :D +-2600 otáček, před tím to bylo až někde na 3100, takže to naklápění zkusím ještě zítra trochu potejrat a možná nebude ani třeba měnit celé turbo.
reus

Příspěvek od reus »

Dobrý den pánové.Vlastním také rio Crdi od roku 2006 mám najeto necelých 50 000km.Turbo zabírá při 1900 ot. maximálku mám na 200/km za hod.
S autem jezdím denně.Po třetí garanci vše bez problému.Jediná závada byla prasklá žárovka předního světla a již v tomto foru avizované povolování bočních zrcátek.Myslím si,že motor je na dosti dobré úrovni. :wink:
hanz

Příspěvek od hanz »

Tak jsem ještě ten mechanismus naklápění potejral a konečně to asi jezdí jak má, slušně už jde od těch 2tis., absolvoval jsem dálkovou do polska s 80% dálnice a po více jak 1tis km to vypadá dobře. Pokud by se to zas sekalo tak už by asi pomohlo jen rozebrání, nebo výměna celého turba, ale snad to nebude zapotřebí.
Libor621

Příspěvek od Libor621 »

Zdravím všechny na zdejším fóru....tak jsem se stal také uživatelem RiaII 1,5 CDRi a pokusíme se Vás informovat o naších zkušenostech. Vozidlo má najeto 5tis km a je užíváno jako jedno z mála pro výcvik v autoškole.... :lol: Zatím vše super :lol:... a ta spotřeba (5,5l ) :lol: :lol: :lol:
Odpovědět