1.5 CRDi netáhne
1.5 CRDi netáhne
Zdravím KIA club, máme v rodině Rio 1.5 CRDi a do 3tis otáček se nic moc neděje, pak zatáhne, ale na 4,5 je samozřejmě konec. Jak Vám tato motorizace šlape? V servisu mi řikali, že je to utahaný a že se to má víc točit, pak se to rozjezdí, ale moc tomu nevěřím. Najeto to má 36tis km.
- Reklama
Turbo není vůbec slyšet, nevím, možná je to normální, ale zkusil jsem zde popisovanou fintu s rozhýbáním lopatek turba a řekl bych, že se něco děje. Nástup tahu je už dřív +-2600 otáček, před tím to bylo až někde na 3100, takže to naklápění zkusím ještě zítra trochu potejrat a možná nebude ani třeba měnit celé turbo.
Dobrý den pánové.Vlastním také rio Crdi od roku 2006 mám najeto necelých 50 000km.Turbo zabírá při 1900 ot. maximálku mám na 200/km za hod.
S autem jezdím denně.Po třetí garanci vše bez problému.Jediná závada byla prasklá žárovka předního světla a již v tomto foru avizované povolování bočních zrcátek.Myslím si,že motor je na dosti dobré úrovni.
S autem jezdím denně.Po třetí garanci vše bez problému.Jediná závada byla prasklá žárovka předního světla a již v tomto foru avizované povolování bočních zrcátek.Myslím si,že motor je na dosti dobré úrovni.
Tak jsem ještě ten mechanismus naklápění potejral a konečně to asi jezdí jak má, slušně už jde od těch 2tis., absolvoval jsem dálkovou do polska s 80% dálnice a po více jak 1tis km to vypadá dobře. Pokud by se to zas sekalo tak už by asi pomohlo jen rozebrání, nebo výměna celého turba, ale snad to nebude zapotřebí.