Brzdy na Kia Sephia r.v. 98 1,5 59kW/80k

Odpovědět
Scott030
Kontaktovat uživatele:

Brzdy na Kia Sephia r.v. 98 1,5 59kW/80k

Příspěvek od Scott030 »

Ahoj, mam problem s brzdama na Kia Sephia r.v.98 1,5 s bubnovimy zadnimy brzdamy.Prvni krat sem si toho vsimnul kdyz sem jel po dalnici nejakych 60-70km stejnou rychlosti /110-130/ a pak sem potreboval zastavit.Brzdy sice fungovali,ale pedal sem musel vymacknout temer az na doraz aby mi auto brzdilo.Po zastaveni jsem skontroloval brzdovou kapalinu,ale nadrzka byla po maximum a jakmile se motor ochladil,brzdy fungovali jak predtim a nemusel pedal seslapovat temer az na doraz.Pak na zpatecni ceste se mi to udelalo znova,ale kapalina mi nikde netekla.Po prijeti domu mi auto fungovalo cca 2 tydne bez problemu kdyz se mi zonva objevil tenhle problem.Jedine plus co bylo,ze mi neco bouchlo v zadni casti auta a pak mi brzdy uz nechteli chytat vubec jen kdyz jsem pumpoval pedalem /podotykam,ze sem byl na ceste domu,ale nejel sem po dalnici ale na krajske ceste a mezi vesnicama/.Kdyz sem prijel domu zase sem skontroloval kapalinu,ale ta neunikala.Jedine coho sem si vsimnul,ze jsem mel ohromne zahrate prave zadni kolo /byl horouci i disk kola/.Ostatni tri kola byla OK.Kdyz mi pak motor znova vychladnul brdy fungovali OK.Vedel by mi s tim nekdo prosim poradit?Dekuji.

Scott

PS:vzadu jsou bubnove brzdy
Reklama

M@rtin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M@rtin »

Proboha a na co ještě čekáš ? Proč kontroluješ jenom unikající kapalinu ? Naváhej, sundej buben a uvidíš asi něco hodně ošklivého. Tipuji na zarezlé pakny, prasátka nebo samostavy, utržené obložení či jiná závada. Každopádně nejvyšší čas na generálku brzd.
Kia Sephia 1.5GTX
Scott030
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scott030 »

Ahoj,

Tak auto je uz v poradku. Bylo to utrzene oblozeni na zadni prave brzde. Proc sem se na to hned po prvnim naznaku nekoukl? Protoze sem tipoval, ze by to mohla byt jenom chyba stare brzdove kapaliny a mnoho lidi mi tuto teori potvrdilo. Ted mam uz auto OK a aj brzdovou kapalinu sem si nechal vymenit kdyz mi delali brzdy.
Odpovědět