Žárovky (patice) na SORENTO
Žárovky (patice) na SORENTO
Může mi někdo prosím poradit, kde zjistím jaké jsou patice na žárovkách v SORENTU? Jedná se mi o zadní světla, SPZ ,boční blinkry, interierové osvětlení, osvětlení dveří a td. V manuálu jsou uvedeny jenom Watáže. Chtěl bych je totiž vyměnit za ledkové žárovky.
Bostra
Bostra
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
- Reklama
Re: Žárovky (patice) na SORENTO
Ahoj. Tak s timto ti neporadim, ale az tam budes mit ty ledkovy svetla, tak hod nekam fotky. Docela by me to zajimalo jak to vypada
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
Tak já myslím, že dříve, než ti tady někdo poradí, bude lepší je po jednotlivých žárovkách vyndat a podle toho zakoupit postupně. Zrovna jsem na ně dnes koukal a přemýšlím o tom, musí to vypadat skvěle , asi to taky vyzkouším.
Ja som menil osvetlenie interieru za modré led., vyzerá tu pekne, len ta robota pri tom . Mam tam ešte menšiu dilemu, číselník km je zo zelenkavej fólie, tak ešte hľadám niekoho kto to dokáže vyrobiť aby to neskresľovalo tu modrú do zelena.
stunter
Můžeš poslat nějaké foto, jak to vypadá? Já jsem zatím zkoušel dělat vnitřní horní osvětlení interiéru. Svítí to skvěle, ale je s tím taky dost práce. Taky mám vyměněné žárovky za ledky v dveřích, kaslík u spolujezdce, SPZ a přední parkovačky. Taky jsem zkoušel měnit zadní brzdové světlo za ledky, ale nějak to s těma ledkama svítilo miň, tak jsem tam dal ty žárovky zpátky.
Bostra
Můžeš poslat nějaké foto, jak to vypadá? Já jsem zatím zkoušel dělat vnitřní horní osvětlení interiéru. Svítí to skvěle, ale je s tím taky dost práce. Taky mám vyměněné žárovky za ledky v dveřích, kaslík u spolujezdce, SPZ a přední parkovačky. Taky jsem zkoušel měnit zadní brzdové světlo za ledky, ale nějak to s těma ledkama svítilo miň, tak jsem tam dal ty žárovky zpátky.
Bostra
Zdravím , tak tohle mně zajímá. Na ten dotaz o paticích ti nikdo neodpověděl, takže jsi to asi pořešil, jak jsem radil, co ? Sranda. No a když ne, tak bych rád znal ty podrobnosti o žárovkách. Proč je hodně práce s horním osvětlením interiéru ? Nejvíce mně zajímají ty parkovačky a SPZ. Jestli tedy můžeš, tak napiš , co jsi tam dával za typ těch LED žárovek. Já uvažuji o přídavných ,pozičních světlech s 8 LED diodama, vypadá to jako u Audiny. Montáž je zvenku do plastu nad mlhovkama, nebo do světel k parkovačkám a není potřeba žádné relé, je to na 12V. A nemuselo by i špatně vypadat mít Ledkyv koncovém , přídavném, brzdovém světle na zadních dveřích. Nevím, tak se poděl o zážitky. A fotky bych tedy taky rád viděl.
Jo a k těm brzdovým světlům, někde jsem četl, že LED diody nemají rády intervalové spínání, tzn, blinkry, brzdy, ap. Ale upřímně , nevím, co je na tom pravdy.
Jo a k těm brzdovým světlům, někde jsem četl, že LED diody nemají rády intervalové spínání, tzn, blinkry, brzdy, ap. Ale upřímně , nevím, co je na tom pravdy.
Bostra píše:stunter
Bostra
Tak tím hodně práce u vnitřního osvětlení jsem myslel, že si to z ledek dělám sám.Původně jsem tam dal sulfitky ze 4 ledkama. Svítilo to sice líp než klasická sufitka, ale pořád to nebylo ono. Tak si to teď dělám sám. Do 3 brzdového světla jsem zkoušel dát bílé ledky, ale svítilo to tak nějak divně červeně.Neumí přesně popsat jak, ale původní žárovky jsou lepší. Možná to je tou bílou barvou ledek. Snad kdyby byly červené, tak by to bylo možná lepší. Červené ledky ale nemám. Pak jsem zkoušel vyměnit zadní blinkry a brzdovou žárovku. U těch blinkrů to bohužel dopadlo tak, že to svítilo pěkně, ale jelikož led nemají skoro žádný odpor, tak blinkrové relátko to bere jako že je prasklá žárovka a tak to bliká rychle.Jak jsem zjišťoval, tak je třeba mezi vodiče vložit odpor (dá se koupit přímo pro tenhle problém) a nebo se prý dá upravit přímo ten přerušovač. Ale to nevím jak. No a z brzdovým světlem bylo to stejné,jako s tím třetím brzdovým (myslím ta divná červená barva). Asi to chce taky ty červené ledky. Já jsem koupil bílé-vysoce svítivé.
Přední parkovačky, zadní SPZ, dveřní osvětlení, třetí brzdové, zpátečka, boční blinkry, osvětlení vnitřní horní-přední (nad palubkou) : tyhle všechny mají stejnou patici ( T10 ).
Vnitřní horní-středové má 2 sufitky 36 mm.
Vnitřní horní-zadní nad kufrem má 1 sufitku 31 mm.
Kaslík u spolujezdce má 1 sufitku 36 mm.
Nějak se mi nedaří sem vložit foto, tak jestli chcete, tak zašlu na mail.
Bostra
Přední parkovačky, zadní SPZ, dveřní osvětlení, třetí brzdové, zpátečka, boční blinkry, osvětlení vnitřní horní-přední (nad palubkou) : tyhle všechny mají stejnou patici ( T10 ).
Vnitřní horní-středové má 2 sufitky 36 mm.
Vnitřní horní-zadní nad kufrem má 1 sufitku 31 mm.
Kaslík u spolujezdce má 1 sufitku 36 mm.
Nějak se mi nedaří sem vložit foto, tak jestli chcete, tak zašlu na mail.
Bostra
Tak díky za obšírné info, vletím na to.
Čau, Tomas neviem sem pridať tie fotky ak chceš pošli mail a ja Ti ich pošlem tam!
cocobarra@seznam.cz
Ještě jednou moc díky. A když už jsem tady, prosím tě už jsi někdy na Sorentu měnil žárovky na přístrojovce ? Nesvítí mi polovina kontrolek ani osvětlení tachometru, taky nemám podsvícení výstražných světel. Je to nějaká záhada s těma žárovkama. Tak kdyby náhodou, tak poraď.
Zdravím
Petr
Ještě jednou moc díky. A když už jsem tady, prosím tě už jsi někdy na Sorentu měnil žárovky na přístrojovce ? Nesvítí mi polovina kontrolek ani osvětlení tachometru, taky nemám podsvícení výstražných světel. Je to nějaká záhada s těma žárovkama. Tak kdyby náhodou, tak poraď.
Zdravím
Petr
Tak v tom ti neporadím. Zatím jsem nemusel nikde měnit žárovky z důvodu nefunkčnosti. Mám Sorento vyrobené 4.2007, tak zatím vše drží.
Bostra
Bostra
Sevas cocobarra, ten tachometer rozobereš ak vyšrubuješ 2 šrubky ako tam je ten čierny kryt pred tachometrom, ten potom pomaly povyťahuj neboj sa, potom tam budeš mať 4 šrubky ktoré držia samotný tacho. tie povoľ. Ak ich budeš mať povolené, tak už len pomalým otáčaním zistit vhodnú polohu aby si ho mohol odpojiť od konektorov. Ak ho budeš vyberať, tak si polož niečo na tu časť kade ho budeš vyberať lebo si poškrabeš tu časť medzi volantom a palubovkou, taky plast čo tam je. Toť vsjo jasno. Ak ešte nebudeš niečo vedieť kludne napíš!
Moc díky a pokud tedy ještě mohu dotaz: To jsi dával taky LEDky do přístrojovky , nebo jen ty bajonety s barevnou žárovkou? A jaká tam je Wattáž , jsem děsnej laik, ale chtěl bych to mít taky pěkný. Ještě zkus poradit jak vyměnit žárovičky u podsvícení u výstražných světel a těch dalších čudlů pod rádiem. Už jsem to tady jednou psal, někdo mi radil, ale já to někde ztratil a nevím, jak to rozebrat, abych to nezničil. Jo a kdyby se ti chtělo, můžeš mi poslat nějakou fotku s tím novým osvětlením, jak jsi psal ,? Moje mejlovka:stunter píše:Sevas cocobarra, ten tachometer rozobereš ak vyšrubuješ 2 šrubky ako tam je ten čierny kryt pred tachometrom, ten potom pomaly povyťahuj neboj sa, potom tam budeš mať 4 šrubky ktoré držia samotný tacho. tie povoľ. Ak ich budeš mať povolené, tak už len pomalým otáčaním zistit vhodnú polohu aby si ho mohol odpojiť od konektorov. Ak ho budeš vyberať, tak si polož niečo na tu časť kade ho budeš vyberať lebo si poškrabeš tu časť medzi volantom a palubovkou, taky plast čo tam je. Toť vsjo jasno. Ak ešte nebudeš niečo vedieť kludne napíš!
cocobarra@seznam.cz a moc díky za ochotu.
Click here to add cool Smileys to this website for FREE!
[]
Takže omluva Tomašovi80 , ty návody jsem našel na diskuzi. Ještě jednou díky a sorry.cocobarra
Takže omluva Tomašovi80 , ty návody jsem našel na diskuzi. Ještě jednou díky a sorry.cocobarra
Za nic se neomlouvej, kazdopadne STUNTER by ti moh poradit presne, protoze to asi ma tedko v zivej pameti. Ja jsem psal jenom to co jsem si pamatoval z davna .
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW