neda sa nastartovat..

Odpovědět
kia234

neda sa nastartovat..

Příspěvek od kia234 »

vie mi niekto poradit,na TD rv99 sa neda odkodovat imobilizer s riadiacou jednotkou a cerpadlo nepusti naftu,u nas v kia servise to nevedia,pocitac neberie ani podla vin kodu.kto by mi to vedel opravit?
Reklama

Peters

Re: neda sa nastartovat..

Příspěvek od Peters »

kia234 píše:vie mi niekto poradit,na TD rv99 sa neda odkodovat imobilizer s riadiacou jednotkou a cerpadlo nepusti naftu,u nas v kia servise to nevedia,pocitac neberie ani podla vin kodu.kto by mi to vedel opravit?
No ten imobilizer je poriadna kktina :evil: uz aj mna neraz vytocil, raz som musel asi 10x zamknut a odomknut auto aby mi odblokoval cerpadlo... (aj ty ho mas v dialkovom?) Najlepsie by bolo keby si isel ku nejakemu autoelektrikarovy co robi z alarmami a centralamy ten by to mozno vedel odistit... Ale ja som prisiel na to ze ked vyberiem jednu poistku tak vtedy je imobilizer nefunkcny... sice odpoji aj to pipanie ked otvoris dvere aleb o nehas zapnute svetla + mozno nieco ine, ale imobilizer je nefunkcny :) Bola to sa mi zda ze nejaka 10A, ak chces pozriem sa na to ktora presne.
kia234

Příspěvek od kia234 »

bol som v kia servise v Lucenci,ani tam to nevedeli odkodovat,ak by to islo tou poistkou,bud tak dobry a pozri,lebo mne aj to pipanie lezie na nervy,ja dialkove nemam ,kkot nemec mi nedal druhy kluc,ze mi ho posle a vysral sa na mna,ja nemam ani central,asi to uz niekto dal prec alebo to nefunguje,a teraz v zime sa mi nechce rozoberat dvere,aby som zistil ci su tam motorceky.budem ti veeelmi vdacny ked napises ze ktora to je
Peters

Příspěvek od Peters »

kia234 píše:bol som v kia servise v Lucenci,ani tam to nevedeli odkodovat,ak by to islo tou poistkou,bud tak dobry a pozri,lebo mne aj to pipanie lezie na nervy,ja dialkove nemam ,kkot nemec mi nedal druhy kluc,ze mi ho posle a vysral sa na mna,ja nemam ani central,asi to uz niekto dal prec alebo to nefunguje,a teraz v zime sa mi nechce rozoberat dvere,aby som zistil ci su tam motorceky.budem ti veeelmi vdacny ked napises ze ktora to je
Ok tak to pozriem, lebo som zase na PC a nechce sa mi hned bezat do kii, ale ja mam imobilizer v dialkovom tak neviem aky system tam mas ty. A ako si kupil auto bez funkcneho imobilizera ? preco ti nedal potrebne kluce k autu ?
Peters

Příspěvek od Peters »

a kurna.... skusal som to ale teraz to akosi nejde. Vtedy ked mi to islo tak som nieco zapajal, ale uz si nespomeniem co a vyskratoval som jednu poistku a auto islo nastartoval bez imobilizera to viem isto. A ani nepipalo to pipatko, ked som vratil poistku tak to bolo zas pri starom. Sorry nepomohol som ti
Martin1203

Příspěvek od Martin1203 »

Chlapi ja som mal podobny problem, ale zistil som ze su iba zaoxidovane kable veduce k štarteru. Dal som ich vicistit a uz to islo v pohode. Inak imobilizer obijdes ak das kabel priamo od baterky k starteru z +.Skus
kia234

Příspěvek od kia234 »

Zdravim mne auto startuje riadne toci ale nenaskoci,vsetky spoje su krasne ciste len pri vymene baterie som nedotiahol kontakt a pri otoceni klucom na start spadla elektrina kontakt som dotiahol ale uz nenaskoci nieco sa zablokovalo a nejde ani po vymene RJ a univerzalneho imobilizera.
realst

Příspěvek od realst »

Zdravim
mozno treba skusit synchrinizovat DO s imobilizerom.
Najskor skus ci ti funguje DO a ci tam mas dobru bateriu.
Prepni kluc v spinacej skrinke do polohy pred startovanim t.j. tak aby sa ti rozsvietili vsetky kontrolky.
Pockaj cca 30s - 1min a potom zmackni knoflik odomykania na DO.
Malo by to "precvaknut vo dverach" to budes pocut.
Potom kluc este chvilu nechj v spinacej skrinke.
Kluc vyber zavri auto, potom otvor dialkovym a zapni do polohy ked sa ti rozsvietia kontrolky.
Po rozsvieteni kontroliek by si mal po chvili pocut take slabe cvaknutie
(je to akoby zapnutie rele a ide zo smeru od odklladacej skrinky, ktora je oproti spolujazdca).
Po tomto cvaknutí by si mal bez problemu nastartovat.
No neviem ci ti to pojde ked si pisal ze si uz menil RJ aj nejaky univer. imobilizer. Mne to funguje.
kia234

Příspěvek od kia234 »

Zdravim ja v mojom aute nemam ani central ani dialkove ,ze sa to kazi, tak som bol rad o jeden problem menej ,ale preco auto vyrobene v roku 99central nema to neviem. Asi s tym uz nemec mal problem,lebo mi dal len jeden kluc ,hoci kablovacka vo dverach je,stopy po demontazi nie su.Uz sme rozobrali skoro vsetko ,imobilizer prestane blikat ale RJ nepusti 12V na stop cievku len nejakych 2,7V,teplomer a cidlo predsuvnika vstreku su v poriadku,na spodne cidlo imobilizera v cerpadle ide 12V aj to podla schemy je dobre.Vie niekto odskusat RJ.?Uz sme skusili aj z stop cievky vybrat piestik ze ho oklameme, aj tak nenaskoci .
Odpovědět