Podsvietenie budikov
Podsvietenie budikov
Ahojte vsetci, minuly tyzden som si priviezol z DE jazdenu Kia Rio II. Ide super, vsetko funguje ako ma. Akurat mi vadi v noci dost silne podsvietenie budikov. Neda sa to nejako stiahnut?
- Reklama
Bohužiaľ,to podsvietenie sa nedá regulovať,jedine,žeby si našiel napájanie pre podsvietenie a zaradil mu do cesty nejaký odpor,ale to by chcelo rozhodiť celú palubku.Ja som na to nemal chuť,tak žijem s tým podsvietením,vieš ako to je,každý vzťah je o kompromisoch...
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
Re: Podsvietenie budikov
cawte chystam sa zmenit podsvietenie budikou a ne cerveno len neviem co sa to da moze te mi poradit niekto
Zajo v tom neni problem v dnesni dobe mas hromadu zarovicek a diod,ale jde o to ,ze musis rozhodit palubku...take o tom uvazuju.
no prave to by ma trosku odradilo...ze musis rozdrbat celu palubovku ... inak mne sa to origos podsvietenie paci..... mam farbu sunset orange a celkom sa to knej hodi. Ja na tom urcite nebudem nic menit. Hlavne preto ze by mi zrusili urcite zaruku a uz vobec sa mi nechce rypat do noveho auta, podla mna by to bola skoda. Pochybujem ze to spravis tak dobre ako vo vyrobe. Len aby sa ti potom nieco nezacalo srat na elektrike
RIO II 1,4 sporty 2008
ja vim ze musim rozhodit palubku len to mam este v zeruke
zajo a tebe sa nepaci ako to svieti od vyroby? kolko mas to auto?
RIO II 1,4 sporty 2008
caw visna auto mam 2roky tak neni to najhorsie ale chcem to zmenit na cerveno lebo cervena sa mi viacej paci ako ta oranzova dneska som sa bavil z predajcom a ze mi to urobia oni za dobru cenu po dohode z mechanikom
Zdarec, jelikož mi také vadil svit přístrojovky, tak jsem se pustil do demontáže. Jedná se pouze o přístrojovku, ne středový panel. Nahoře u budíků stačí povolit dva šrouby na křižák a celý plast vytáhnout ven. Pozor, dole to drží dva kovové cvoky (jako u plastu kolem radia), které můžou vypadnout neznámo kam . Samotná přístrojovka drží na čtyřech šroubech, opět na křižák.
Zezadu jsou celkem tři konektory, dva vlevo vedle sebe a jeden větší vpravo. Napájení osvětlení je právě v tom pravém, jedná se o žlutý horní drát na čtvrté pozici konektoru (počítáno zleva do prava, dráty jsou ve dvou řadách. Pro kontrolu, doporučuju vzít kontrolní žárovku a vyzkoušet. Potom stačí vložit do cesty potenciometr a je hotovo. U podsvícení smd diodami, není ale možné použít klasický potenciometr ani odpor. Všem držím palec
Zezadu jsou celkem tři konektory, dva vlevo vedle sebe a jeden větší vpravo. Napájení osvětlení je právě v tom pravém, jedná se o žlutý horní drát na čtvrté pozici konektoru (počítáno zleva do prava, dráty jsou ve dvou řadách. Pro kontrolu, doporučuju vzít kontrolní žárovku a vyzkoušet. Potom stačí vložit do cesty potenciometr a je hotovo. U podsvícení smd diodami, není ale možné použít klasický potenciometr ani odpor. Všem držím palec
Kia Rio 1.4 16V, r.v. 2008
jelikož mám podsvícení právě diodami, zkoušel jsem dát klasický poteciometr. Svit diod jsem snížil asi o 1O%. Když dám ještě silnější odpor, tak diody zhasnou úplně, což logické.
chce to regulaci přímo na diody, něco je zde http://www.flajzar.cz/menice-a-zdroje-p ... lace-1.htm
Zatím, ale budu jezdit s klasickým poteciometrem, pokud vydrží, nechám to tak.
chce to regulaci přímo na diody, něco je zde http://www.flajzar.cz/menice-a-zdroje-p ... lace-1.htm
Zatím, ale budu jezdit s klasickým poteciometrem, pokud vydrží, nechám to tak.
Kia Rio 1.4 16V, r.v. 2008