Porucha na napravě

Odpovědět
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Porucha na napravě

Příspěvek od Tomáš »

Mám KIA SPORTAGErv.97 do provozu98.Když přiřadím předek,tak se mi ozývaji rány jako by něco přeskakovalo.čím to může být?Díky za radu.
Reklama

Oťas

Příspěvek od Oťas »

Tato závada je nemoc Sportage. To korejci moc dobře nevymysleli. Jedná se o ošoupaný kroužek ve volnoběžce na náboji kola. Dá se to odstranit tím, že se nejdřív demontuje povolením šesti šroubů na náboji kola volnoběžka z které se odstraní pojistný kroužek a pod dílem, který byl tímto kroužkem jištěný se nachází ocelový kroužek. je to taková velká podložka. Ta se jízdou na pohon dvou kol ošoupe a při přiřazení předního náhonu nedojde k dostatečnému přítlaku a zuby do sebe pořádně nezapadnou a přeskakují a tím dochází ke zmíněným ranám ze přední nápravy. Já jsem to odstranil tak, že jsem si nechal od soustružníka vysoustružit tutu podložku vyšší, cca 3mm silnou, aby při přiřazení předku došlo ke správnému zapadnutí zubů do sebe. Poté mlácení zmizelo.
mikovlan

Příspěvek od mikovlan »

Nevedel by pan "Otas" zverejnit rozmery tej podlozky, aby som si ju dal vyrobit a nemusel som ten samosvorny naboj rozoberat dva krat.
Velmi pekne dakujem. :roll:
Oťas

Příspěvek od Oťas »

Tak tady jsou rozměry té podložky: vnější průměr: 53mm, vnitřní průměr: 45mm, nevím jaká byla původní výška podložky, před opravou byla značně ošoupaná, ale já jí nechal vysoustružit 3mm silnou a funguje to.
mikovlan

Příspěvek od mikovlan »

Oťas píše:Tak tady jsou rozměry té podložky: vnější průměr: 53mm, vnitřní průměr: 45mm, nevím jaká byla původní výška podložky, před opravou byla značně ošoupaná, ale já jí nechal vysoustružit 3mm silnou a funguje to.
Dakujem. Ked to vyskusam, napisem ako to dopadlo u mna.
Mikovlan
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Tak jsem tam dal ty podložky,ale vlezly mi tam jen dvou milimetrove a přestaly se ozývat ty rány.Funguje to.Díky moc za radu.Teď se mohu konečně vyřadit na sněhu.
georgy04

Re: Porucha na napravě

Příspěvek od georgy04 »

zaujima ma jak je to u tych zapdkach ci je mozne ze som scuchane uz tie zapdky, alebo to bude urcite podlozka.. lebo uz mi to trepe zhruba rok..
mikovlan

Re: Porucha na napravě

Příspěvek od mikovlan »

Odpovědět