zabezpecenie auta

tnt

zabezpecenie auta

Příspěvek od tnt »

nazdar,
mam nove rio sedan ... :)
chcem sa vas optytat ci mate aj nejake dalsie zabezpecenie auta,
ako je imobilizer+alarm.
mam na mysli nieco ako defend-lock(zamykanie spiatocky), paka na volant, ine ?

vdaka.
Reklama

aladinos

Re: zabezpecenie auta

Příspěvek od aladinos »

Asi najlepsie sa mi spava od kedy mam ZEDER...pohladaj na googly su o tom aj videa stoji okolo 8000Sk a este nebol prekonany,teda ak ti neodtiahnu auto a musia otvorit dvere,vymontovat airbag,dat dole volant,palubnu dosku,vybrat hriadel dat dole ZEDER a znovu to namontovat....:D
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
tnt

Příspěvek od tnt »

sevas,

o zeder locku som si cosi pocital ...

kde si si ho dal namontovat ?
ako dlho to trvalo ?
co predajca ti povedal na zaruku ?

a este - nezavadza to moc po volantom -ci to moc netrci von.

asi ak by si mal foto bol by som moc vdacny ...
tnt

Příspěvek od tnt »

tak som dnes volal na mobil do zederu (0905/318 561)a povedali mi ze na rio zeder nemontuju ..
ze je to tam problem nejako dat a nie to moc dobre ked sa to tam da - proste nejako je tam malo miesta ci take cosik ...

na otazku ako je mozne ze na naete su lidia co to v riu maju povedala
ze ine montazne stredisko to tam mohlo dat ale ze oni na rio nedavaju ...

tak ty si ten stastny co to ma ... a nam ostatny uz len defend asi ostava ... :)
staf

Příspěvek od staf »

a oplati sa vobec nieco take davat? ja som uz davnejsie hladal statistiky kradezi aut, ale kiu som v rebricku nevidel. mozno ze sa tie nase voziky ani nekradnu :lol:
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
tnt

Příspěvek od tnt »

staf píše:a oplati sa vobec nieco take davat? ja som uz davnejsie hladal statistiky kradezi aut, ale kiu som v rebricku nevidel. mozno ze sa tie nase voziky ani nekradnu :lol:
staf,
http://natankuj.sme.sk/?go=kradeze&sele ... _krajina=0

sem tam nejaku kiu vezmu ... kdesi som cital ze znacka kia bola na slovensku v 04/2009 najpredavanejsia ...

inac, ak som si dobre vsimol si z okolia PD a ja tiez.

ako si spokojny zo servisom kia v PD ?
staf

Příspěvek od staf »

diky za link. ako pozeram su tam od roku 2008 ukradnute dve ria. to nastastie az take strasne nie je :?

co sa servisu tyka...
neviem co vsetko si tu cital, ale rozoberal som tu utopene zadne dvere. nasledkom toho mi trochu strk omlatil lak na hrane pozdlz zadnych dveri. jednoznacne som v tom, ze tie dvere boli chybou z vyroby a teda nestotoznujem sa s tym, ze sa distancovali od opravy. dvere sice posunuli, ale ten lak si uz musim davat dokopy sam. kamarat robi v citroene a tiez hovoril ze to by som musel byt veelmi dobry kamarat s majitelom predajne aby mi to spravili, ale aj tak si myslim ze sa na to mala vztahovat reklamacia.
okrem tohto nemam ziadne negativne skusenosti, no prva garancka je pred dverami. mam nejakych 14800km, takze dufam ze ani pri tomto nebudu nemile prekvapenia. zatial to celkovo hodnotim ako priemer.
ako si na tom ty so spokojnostou?

PS tu je aktualny stav toho laku. je vidiet ze to uz pomaly chyta hrdzu .. uz aby som s tym nieco robil :-/ ...inak je na fotke trochu vidiet ak to ze v tychto miestach su dvere dost obuchane od kamienkov. tie ochranne folie mohli byt o dooost vacsie aby pokryvali celu kriticku oblast. a je to na oboch stranach :(
http://img40.imageshack.us/img40/2451/dscf5825.jpg
tnt

Příspěvek od tnt »

hmm ... tie dvere - neskusal si iny servis ?
a co s tym planujes spravit ?
neda sa to nejako z havarijnej poistky vybavit ?

tie folie sa nedaju dokupit a nalepit - nieco som tu o tom cital ale nepamatam uz ako to
doriesili.

ja to mam nove .. takze zatial hodnotit je asi skoro

hlavne ze mi predajca tu v PD vravel ze za 4 roky co predavaju rio este nemal
ziadnu reklamaciu (alebo si nebol v PD ?) doslova: pocet reklamacii 0 percent
staf

Příspěvek od staf »

bol som v PD, ale ved pisem, oni to ako reklamaciu neuznali. proste technik zobral auto, potichucky posunul dvere a tym to pre nich haslo.
aaaaa teraz ma napadla este jedna vec. ked pises ze to mas nove... ja ked som to mal nove tak bola zla geometria. hned ako som vyzdvihol auto na predajni tak som isiel do BA a na dialnici sa prejavilo ze to ocividne tahalo doprava. tak som s tym samozrejme hned nabehol do servisu. ich prva otazka ze ci som s tym nevbehol do nejakeho kanala alebo cosi :evil: ja im na to ze nie a tak nakoniec ze mi to pozru. tak jeden den to merali, dostal som aj protokol. geometria bola naozaj zla, ALE uz si nepamatam preco, opravit to nemohli (nieco im chybalo). tak som musel prist druhy raz a to to spravili.
tnt

Příspěvek od tnt »

staf píše:bol som v PD, ale ved pisem, oni to ako reklamaciu neuznali. proste technik zobral auto, potichucky posunul dvere a tym to pre nich haslo.
ale ci si stym neskusil iny kia servis - co by ti tam povedali ...
staf píše: "mam nejakych 14800km, takze dufam ze ani pri tomto nebudu nemile prekvapenia."
napis potom ako si dopadol .. kolko ta to stalo, olej ci si si daval vlastny, ci si mihol byt pri prehliadke pri technikovi a ako si bol celkovo spokojny ...
staf

Příspěvek od staf »

nie, iny servis som neskusal, ked sa mi velmi bude chciet tak si to necham spravit (aj vdaka inym drobnym urazom som sa uz naucil brat auto ako spotrebny material a taketo milimetrove blbosti ma nevytocia 8) )
s tou garanckou dam vediet. dnes som prekonal 15k km takze zajtra sa objednam ....
visna

Příspěvek od visna »

ja chodim na garancky radsej skor, prvu som mal pri 13 200 ,druhu 27 000 a na tretiu pojdem niekedy oklo 42 000 - 43 000
RIO II 1,4 sporty 2008
tnt

Příspěvek od tnt »

visna píše:ja chodim na garancky radsej skor, prvu som mal pri 13 200 ,druhu 27 000 a na tretiu pojdem niekedy oklo 42 000 - 43 000
a kolko teda mas km nabehane .. za rok zelkom dost ...

tak nam mozes napisat skusenosti s autom a servisom ?
visna

Příspěvek od visna »

no ja za rok nabeham okolo 60 000 km tak potom napisem podrobnosti. Inak so servisom som spokojny teda iba s tym mojim v Malackach kde som auto kupil. No a este mam aj zlu skusenost zo servisom v Lamaci v Bratislave. Potom napisem oco islo. momentalne nemam cas
RIO II 1,4 sporty 2008
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

zeder lock je podla recenzii velmi ucinny ale vdzy je ta moznost ze tito auto ukradnu. Hlavne ide o to ako parkujes aj, ak viac samotne nie medzi autami tak kludne ti do rana zoberu auto, zdvihnu odtahovakom a cau Rio a pod. Nemusia sa ani do auta dostat a demontovat volant a ostatne veci, to je kravina. A cudoval by si sa ze sa taketo kradeze deju aj na Slovensku a zial je to bezna vec. Len myslim ze 300-tisicove vozitko nieje tak zajimave ako Golf V :lol:
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
Odpovědět