prvy vazny problem s RIOM
prvy vazny problem s RIOM
Takze dneska sa mi potvrdilo to moje "stastie s autami". Ostal som stat s mojim pokazenym riom na prazskej ulici v bratislave v case dost velkej dobravnej spicky. Z nicoho nic mi praskol klinovy remen. Prestal fungovat posilovac (volant isiel ako na V3S-ke) a auto vobec nedobijalo. Hned som vedel ze to je klinovy remen.No a otvoril som kapotu a ten remen bol uplne na sracky roztrhany. Takze som vytiahol z kastliku servisnu knizku a zavolal som na KIA ASISTENCE kde som nadiktoval osobne udaje a VIN cislo a asi za pol hodinu prisla odtahovka. Odtiahli ma teda do najblizsieho autorizovaneho servisu, do LAMACA. Tam mi povedali ze maju strasne vela roboty a ze auto bude hotove najskor pondelok takze som teraz tyzden bez auta.
RIO II 1,4 sporty 2008
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: prvy vazny problem s RIOM
aaaky ze to tyzden bez auta ? ked je auto v zaruke a nieje po poruche opravene a pojazdne do 24 hodin mas narok na nahradne vozidlo ! ja som tiez dneska auto rano dal do servisu ale moc som nahradne vozidlo neriesil radsej lebo okrem toho ze mi bucha zadne koleso a neda sa stym uz jazdit ta to bolo aj burane tak radsej som ich tam nedrazdil s tym ... ale keby sa jednalo fakt len o vyrobnu chybu tak bud do 24 hodin opravene alebo nahradne vozidlo normalne zajtra im zavolaj ze to tam maju 24hodin ci je to uz pojazdne a ked nie tak si ides po nahradne vozidlo
mimo ineho si druhy clovek co som pocul za posledne dva tyzdne ze praskol klinovy remen !!
konkretne ten prvy clovek bola holka zo susednej firmy ktorej sa to stalo na parkovisku a ked som videl jak to viezli na odtahovke tak som sa jej pytal ze co a ako no ze jej povedal mechanik ze klinovy remen je roztrhnuty --
uz len dufat ze rozvodovy nieje rovnakej znacky / kvality bo sme v peecku ale inak ja mam rovnake stastie na auta ako ty , zatial po 1000km len zacala buchat naprava zadna a 3 dni nato mi ho este aj naburali tak super zaciatok s novym aftickom kolko si mal to RIO a kolko malo najeto ?
mimo ineho si druhy clovek co som pocul za posledne dva tyzdne ze praskol klinovy remen !!
konkretne ten prvy clovek bola holka zo susednej firmy ktorej sa to stalo na parkovisku a ked som videl jak to viezli na odtahovke tak som sa jej pytal ze co a ako no ze jej povedal mechanik ze klinovy remen je roztrhnuty --
uz len dufat ze rozvodovy nieje rovnakej znacky / kvality bo sme v peecku ale inak ja mam rovnake stastie na auta ako ty , zatial po 1000km len zacala buchat naprava zadna a 3 dni nato mi ho este aj naburali tak super zaciatok s novym aftickom kolko si mal to RIO a kolko malo najeto ?
no s tym nahradnym autom mi povedali ze mi nemaju co dat ze ich to mrzi. som zabudol povedat. mozno keby som sa viac hadal ael ja som kludny clovek, inak nie som si isty ale tusim sa za to plati. no to je jedno ja ten tyzden nejako vydrzim. inak auto mam pol roka a nabehane malo 29500 km. Inak este som zabudol povedat ze zhodou okolnosti tam ma znamy nejakeho znameho a tak sme mu volali a ze sa na to uz pozerali a ze sa tam zadrela nejaka kladka a ze ju musia objednat. Comu celkom verim lebo ten remen bol na sracky a to by mohlo byt kvoli zadretej kladke. Kluci tak vela stastny remenov...
RIO II 1,4 sporty 2008
no takze novinky .... volali mi z kie a zevraj sa mi zadrhla napinacia kladka klinoveho remena a to sposobilo jeho roztrhnutie takze cakam teraz na kladku ... zevraj do pondelka.... dufam ze to nejako vydrzim. Este ze bracho ma auto
RIO II 1,4 sporty 2008
Som sem zabudol dopisat ze je vsetko ok vymenene a funguje. Avsak az na druhy krat. Takze vtedy kladku vymenili v sevise v Lamaci a isiel som domov. Spravil som asi takych 1000 km a pozrel som pod kapotu a co nevidim .... cely klinovy remen drzal asi iba na 5 mm na tej kladke a pomaly sa snazil "zvlieknut" takze hned som mal nervy a utekal som do servisu. No tentokrat som isiel tam kde som auto kupil teda do malaciek. Cumeli tam na to ako na zjavenie a asi po 10 minutach rozmyslania a porovnavania s druhym auto sme prisli na to ze ty ko..ti v lamaci dali tu kladku (remenicu) opacne. Takze v malackach mi to za 20 min dali do poriadku a uz som na tom spravil 5000 km a vsetko je v pohode. Tymto vas chcem upozornit na zly servis : BRATISLAVA- LAMAC . Celkovo boli voci mne arogantni ako keby som ich otravoval s nejakou prkotinou. A navyse spravili to robotu este aj zle. Nehovoria ze ked som tam prisiel v utorok povedali ze vobec nemaju caas a ze sa na to pozru az v pondelok.Takze uz sa tam v zivote neukazem. Davajte si pozor na ten servis chlapi.
RIO II 1,4 sporty 2008
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak to maju teda peknu reklamu LAMAC ... ja som zatial nejake problemy nemal na zlatych v servise ale ajtak rozmyslam ze nepojdem tam na tie prehliadky s autom a celkovo ani nie do autorizakov lebo ako je sila aby ja som 180,-€ dal za prvu prehliadku ked vymena oleju s filtrom ma vyjde na 45,-€ a este aj viem co tam lejem kdezto v autorizaku vycalujem skoro dve stovky a este mi tam naleju hocico co najdu - dakujem za taketo .
Si necham servisku normalne potvrdit u znameho v servise, certifikat normy ISO maju tak nezajem ked bude nejaky problem tak uz s KIOu vyhadam, moj znamy je pravnik a tiez ma RIO uz 2 roky a este v autorizaku nebol ani raz a aj hovoril ze podla zakona zaruka nepada ked servis co to meni je normalne certifikovany a ne len nejaky garaznik,,,
ako nebudem to riesit lebo to auto nestalo tak vela aby som 2 alebo 3x rocne v autorizaku vyhodil take peniaze, to uz ked sa nieco pokazi tak za tych 500,-€ usetrenych nepouzitim autorizaku si to zvladnem opravit aj sam a teda co by sa aj malo kazit na novom aute ze,,
Ako kaslem na autorizak lebo peniaze nie su az taky problem ako to ze mi na pol dna zoberu auto a ani ho nevidim, ani neviem co vsetko snim robia, neviem aky olej tam leju lebo fakturovat budu samozrejme najdrahsi, neviem ci vymenili aj filter, ci vypustili vsetok olej atd., proste ked vidim tych ludi co su rok po strednej jak robia v autorizaku tak tomu mam zverit moje nove auto ?? To radsej osvedcenemu mechanikovy zo skusenostami .
Ved jasne ze je zaruka potrebna ked to auto kazdou kontrolou v autorizaku doje..bu .
Si necham servisku normalne potvrdit u znameho v servise, certifikat normy ISO maju tak nezajem ked bude nejaky problem tak uz s KIOu vyhadam, moj znamy je pravnik a tiez ma RIO uz 2 roky a este v autorizaku nebol ani raz a aj hovoril ze podla zakona zaruka nepada ked servis co to meni je normalne certifikovany a ne len nejaky garaznik,,,
ako nebudem to riesit lebo to auto nestalo tak vela aby som 2 alebo 3x rocne v autorizaku vyhodil take peniaze, to uz ked sa nieco pokazi tak za tych 500,-€ usetrenych nepouzitim autorizaku si to zvladnem opravit aj sam a teda co by sa aj malo kazit na novom aute ze,,
Ako kaslem na autorizak lebo peniaze nie su az taky problem ako to ze mi na pol dna zoberu auto a ani ho nevidim, ani neviem co vsetko snim robia, neviem aky olej tam leju lebo fakturovat budu samozrejme najdrahsi, neviem ci vymenili aj filter, ci vypustili vsetok olej atd., proste ked vidim tych ludi co su rok po strednej jak robia v autorizaku tak tomu mam zverit moje nove auto ?? To radsej osvedcenemu mechanikovy zo skusenostami .
Ved jasne ze je zaruka potrebna ked to auto kazdou kontrolou v autorizaku doje..bu .
mattos . . uplne s tebou suhlasim hovoris mojimi slovami. Avsak ja takychto znamych nemam a ako sa tak poznam tak urcite by som sa pri reklamacii nevyhadal. takze poslusne chodim na servisne prehliadky a v kutiku duse dufam ze mi tam vymenia vsetko co maju. Inak olejovy filter si vzdy poznacim a potom vidim ci mi ho menili. ostatne nemam ako oznacit takze slepo doverujem tak ako dalsich 99,99%ludi ktori behaju na servisky. Ale fandim ti.
RIO II 1,4 sporty 2008
-
- Kontaktovat uživatele:
neviem ako sluzobaka som zaniesol do skodovky a az som sa striasol ked som videl tych "skolakov" ako sa hraju na mechanikov no ja som si nekupil auto nato aby sa nanom ucili v autorizaku na praxi nejaky skolaci - pekne krasne skuseny stary mechanik a stojim pri aute olej 15 minut a pokracujem v jazde nic ineho ako fakt ked bude nejaky problem tak radsej nech to on skontroluje a opravi/vymeni ajtak sa na tom benzine nema co pokazit tot aj dovod preco som preferoval benzin pred ropakom crdi