drobne zavady
drobne zavady
mam niekolko veci na prediskutovanie, ale kedze su to drobnosti tak sa mi nechce pre vsetko zakladat zvlast chlievik tak to bude tu
vec 1.
pocas jazdy vibruje lave spatne zrkadlo a dost ma to irituje. pod zrkadlom myslim samotne zrkadlo - sklo. skusal som ci ma vacsiu volu ako prave, ale to sa mi nezdalo. robi to este niekomu? mam sa s tym zas trepat do servisu?
vec 2.
prihoda: idem idem idem, vsetko ok. odstavim na odpocivadle, ..., idem z neho dalej a zrazu cumim ze nic nevidim (v noci). svetla sa mi same sklopili, ale nie ako keby ich mam na 3ke, ale tak ze mi nesvietili viac ako nejake 2m pred auto! po prekontrolovani toho ci mam dobre zapnute svetla, ci nemam len hmlovky, alebo len parkovacky som zistil ze je vsetko ok. na chvilu ma to vylakalo .. potom som skusil len tak prehodit na iny stupen (regulacia sklonu) a vratilo sa to do normalu.
ako je mozne ze to svietilo takto???
vec 3.
teraz som bol v chorvatsku a cestou sa mi stalo ze mi uplne prestalo tahat auto. viac ako 120km/h mi nedalo nech som robil co som chcel . bolo to na juznej casti ako zacina dialnica. neviem co to malo znamenat. kto to pozna vie ze im tam ta dialnica ide riadne vysoko v horach. podla mapy je to vyska okolo 1500m. myslite ze to mohlo byt redsim vzduchom? po par km sa to ale umudrilo a to nebolo o nic nizsie
vec 1.
pocas jazdy vibruje lave spatne zrkadlo a dost ma to irituje. pod zrkadlom myslim samotne zrkadlo - sklo. skusal som ci ma vacsiu volu ako prave, ale to sa mi nezdalo. robi to este niekomu? mam sa s tym zas trepat do servisu?
vec 2.
prihoda: idem idem idem, vsetko ok. odstavim na odpocivadle, ..., idem z neho dalej a zrazu cumim ze nic nevidim (v noci). svetla sa mi same sklopili, ale nie ako keby ich mam na 3ke, ale tak ze mi nesvietili viac ako nejake 2m pred auto! po prekontrolovani toho ci mam dobre zapnute svetla, ci nemam len hmlovky, alebo len parkovacky som zistil ze je vsetko ok. na chvilu ma to vylakalo .. potom som skusil len tak prehodit na iny stupen (regulacia sklonu) a vratilo sa to do normalu.
ako je mozne ze to svietilo takto???
vec 3.
teraz som bol v chorvatsku a cestou sa mi stalo ze mi uplne prestalo tahat auto. viac ako 120km/h mi nedalo nech som robil co som chcel . bolo to na juznej casti ako zacina dialnica. neviem co to malo znamenat. kto to pozna vie ze im tam ta dialnica ide riadne vysoko v horach. podla mapy je to vyska okolo 1500m. myslite ze to mohlo byt redsim vzduchom? po par km sa to ale umudrilo a to nebolo o nic nizsie
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
- Reklama
Re: drobne zavady
1. nespozoroval som, ale budem na to pri jazde viacej pozerat.
mne ked mam stiahnute okno vodica a tusim aj spolujazdca tak, samotne okno-sklo
tak lieta v dverach ze to bucha napr. ked zavrem dvere.
2. blbnutie nastavenia - stelovania sklonu svetiel mali kamarati na accente. skus tam pozret
diskusiu. niekomu aj menili tam nieco a stale s tym mal problem. tusim ked nastavil sklon
tak motorcek mu stale isiel a bzucal ci take nieco.
skusil by som sa pohrat s tym stelovanim (aj ja to skusim) a ked to bude blbnut - servis
3. v takej vyske som s autom este nebol
ale to ze sa to umudrilo - napada ma len to ze si to riadiaca jednotka sama nejako
zkorigovala ?
a teda ked si bol tak daleko ako islo auto ? nejake vacsie problemy ?
tu korekcnu tuzku si uz skusal ?
(na tie hrany som nasiel foliu http://www.tuningsamolepka.sk/new.php3? ... tegorie=30
alebo
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=27&t=14066
)
a este aku si mal spotrebu ?
mne ked mam stiahnute okno vodica a tusim aj spolujazdca tak, samotne okno-sklo
tak lieta v dverach ze to bucha napr. ked zavrem dvere.
2. blbnutie nastavenia - stelovania sklonu svetiel mali kamarati na accente. skus tam pozret
diskusiu. niekomu aj menili tam nieco a stale s tym mal problem. tusim ked nastavil sklon
tak motorcek mu stale isiel a bzucal ci take nieco.
skusil by som sa pohrat s tym stelovanim (aj ja to skusim) a ked to bude blbnut - servis
3. v takej vyske som s autom este nebol
ale to ze sa to umudrilo - napada ma len to ze si to riadiaca jednotka sama nejako
zkorigovala ?
a teda ked si bol tak daleko ako islo auto ? nejake vacsie problemy ?
tu korekcnu tuzku si uz skusal ?
(na tie hrany som nasiel foliu http://www.tuningsamolepka.sk/new.php3? ... tegorie=30
alebo
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=27&t=14066
)
a este aku si mal spotrebu ?
vacsie problemy neboli, stacili aj tieto. pred tym som uz s autom absolvoval aj vacsie trasy (od februara do maja som nabehal cez 9000km (rakusko, nemecko, belgicko, holandsko)), ale vtedy neboli absolutne ziadne problemy. takze dufam ze to uz nezacina! inak spotreba vysla v priemere 6,9 (pricom do ciernej hory som isiel vnutrozemim mimo dialnic, tam vychadzala spotreba pod 6,5, ale naspat som isiel cez chorvatsko, v priemere po dialnici tych 150 a tu uz spotreba bola okolo 7,3. ale treba brat do uvahy aj to ze bezala klima)
co som si dal u vcelarov miesat ten lak, uz som to pouzil. foto nemam. robil som to dost na rychlo, ale nevyzera to zle. rozhodne to krici menej ako ked bolo vidiet plnic, pripadne plech. a tie folie vyzeraju dobre
co som si dal u vcelarov miesat ten lak, uz som to pouzil. foto nemam. robil som to dost na rychlo, ale nevyzera to zle. rozhodne to krici menej ako ked bolo vidiet plnic, pripadne plech. a tie folie vyzeraju dobre
lave spatne zrkadlo sa trase aj mne a to uz do novoty ....... neriesim
staff ty chodis s riom 1,4 kou po dialnici v priemere 150 km/hod. a este so zapnutou klimou a nalozeny? ... chudak tvoje auto .. nehnevaj sa na mna.
inak ostatne zavady o ktorych tu hovoris som nespozoroval
staff ty chodis s riom 1,4 kou po dialnici v priemere 150 km/hod. a este so zapnutou klimou a nalozeny? ... chudak tvoje auto .. nehnevaj sa na mna.
inak ostatne zavady o ktorych tu hovoris som nespozoroval
RIO II 1,4 sporty 2008
hnevat sa nehnevam, ale nie celkom chapem tvoje obavy. co je to v dnesnej dobe 150km/h? keby som mal plne auto vriec s cementom nepoviem, ale 3 ludia a 3 tasky s vecami nepokladam za extra zataz. PS ked som fotil obrazok co tu mam tak som nebol o nic menej nalozenyvisna píše: staff ty chodis s riom 1,4 kou po dialnici v priemere 150 km/hod. a este so zapnutou klimou a nalozeny? ... chudak tvoje auto .. nehnevaj sa na mna.
no hej v dnesnej dobe je 150 km uplne nic. ale ver tomu ze ta 1,4 ka pri takejto rychlosti uz dost place. A hlavne ked ides dlhsiu dobu. No proste ja az taky drasticky na moje auto nie som. Ale prajem ti vela stastnych km.
RIO II 1,4 sporty 2008
diky. ako keby boli nejake oficialne odporucania, alebo varovania tak by som to setril. ale zatial sa mne osobne nezdalo ze by to auto tym trpelo. cez nemecko som na tom kludne chodil aj suvislo 180 a bral som to tak ze pokial neidem do cerveneho a ani sa to nijak nestazuje (hluk, vibracie, kontrolky, prehrievanie .... ) tak je to ok. fakt som nepozoroval ziadne nezvycajne stavyvisna píše:no hej v dnesnej dobe je 150 km uplne nic. ale ver tomu ze ta 1,4 ka pri takejto rychlosti uz dost place. A hlavne ked ides dlhsiu dobu. No proste ja az taky drasticky na moje auto nie som. Ale prajem ti vela stastnych km.
PS viac sa mi zda ze trpi ked chodim len po meste a po nasich uzasnych cestach mimo mesto, cize ked dlhsi cas neprevetram koniky nad povedzme 100vku
ked sa to potom prevetra tak to hned lahsie chodi aj normalne po meste
ked sa to potom prevetra tak to hned lahsie chodi aj normalne po meste
Vcera som sa vratil z Chorvatska. Na mojom Riu som zistil, ze optimalna dialnicna rychlost je cca 140. Ak idem menej a pride dialnicne stupanie (v Chorvatsku ich je dost), rychlost postupne klesa niekam ku 110-100 a tam uz treba radit do 4. Ale ak podrzim tych 140-145, stupanie vybehnem na 5-ke.
Myslim ze aj max krutiaci moment, kedze je az pri 4700 ot, bude niekde pri takej rychlosti (neviem, nevsimol som si, kolko motor toci pri 140 km/h).
Myslim ze aj max krutiaci moment, kedze je az pri 4700 ot, bude niekde pri takej rychlosti (neviem, nevsimol som si, kolko motor toci pri 140 km/h).
Kia Rio 1.4 LX+
tusim pri 140 tachometrovych je to cca 2mm za 4000ot.rastos píše: Myslim ze aj max krutiaci moment, kedze je az pri 4700 ot, bude niekde pri takej rychlosti (neviem, nevsimol som si, kolko motor toci pri 140 km/h).
-
tiež som si všimol že sa auto lepsie sprava keď mam na tachometry 140km/h (podľa navigácie to je cca 130km/h)
Podľa mna mu tie otacky od 4000 do 5000 nemozu vadit veď je práve na to ten motor stavaný, iba je treba na dlhších úsekoch meniť otáčky neist 300km na rovnakých otáčkach
Podľa mna mu tie otacky od 4000 do 5000 nemozu vadit veď je práve na to ten motor stavaný, iba je treba na dlhších úsekoch meniť otáčky neist 300km na rovnakých otáčkach
RIO II 1,4 - Olive Grey metalíza, sporty, april 2008
-
... zrkadlo sa mi sice nevybruje, ale nie som na ne zvyknuty . Hodne skresluju vzdialenost za autom .
... so svetlami ma skor trapi ze preco sa zapnu pocas startovania, nie az po nom
Ja som si zasa vsimol ze pri nerovnostiach na ceste vychadzaju zozadu nejake pazvuky, a prisiel som na to ze to podskakuju opierky hlav na zadnych sedadlach, ich vola je skoro centimeter na vysku . Dost ma to znervoznuje
EDIT : na tie opierky by mozno pomohlo toto
... so svetlami ma skor trapi ze preco sa zapnu pocas startovania, nie az po nom
Ja som si zasa vsimol ze pri nerovnostiach na ceste vychadzaju zozadu nejake pazvuky, a prisiel som na to ze to podskakuju opierky hlav na zadnych sedadlach, ich vola je skoro centimeter na vysku . Dost ma to znervoznuje
EDIT : na tie opierky by mozno pomohlo toto
Kód: Vybrat vše
http://www.auto-moto-shop.sk/1/index.php?idvyrb=1387&akc=detail
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Kúpene : 10.7.2009
so svetlami sa netrap je to dobre premyslene lebo ak startujes tak svetla zhasinaju
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
mne sa teda zda ze to ide tiez potom lepsie ked mu trosku nakladam .ale stale si myslim ze tak maly motor ked dlhodobo tocis okolo 5000 otacok tak mu proste uz davas poriadne naprdel. Ved ten motor ma uplne maximum pri 6000 otackach takze ked ho dusis medzi 4500 - 5000 ho vlastne vyuzivas proste skoro na 90 % a tomu hovorim ze je to dost. Proste ked si to logicky vezmeme chodit s 1,4 kou 150 -160 po dialnici (dlhodobo cestovat) je na ten motor privela. Povieme si to ked ten motor bude mat najazdenych tak 150 000 az 200 000 km. potom si to mozme porovnat napr. mna co chodim po dialnici 110 - 120 max. A vas co chodite 150 - 160 km/hod. Nic v zlom. Vela stastnych km prajem.jozinzbazin píše:tiež som si všimol že sa auto lepsie sprava keď mam na tachometry 140km/h (podľa navigácie to je cca 130km/h)
RIO II 1,4 sporty 2008