Kedy prezuvate pneu...?

Odpovědět
shopho

Re: Kedy prezuvate pneu...?

Příspěvek od shopho »

staf píše: nie som expert, ale neviem ci je toto pravda. plechac vyzera mozno hrdzavy, ale to je len povrchova hrdza, zatial co ta zliatina koroduje do hlbky, co oslabuje cely disk ...
vravim, nie som expert, ale ked som aj ja rozmyslal nad zimnym obutim, vsetci (aj predajcovia) mi tvrdili toto
ja tiez nie som expert, ale praveze zliatiny hlinika su velmi odolne proti hrdzi, cize o tom to asi moc nie je, to by ti potom korodoval, aj keby si ho mal poskriabany (od obrubnikov) a jazdil by si v dazdi/po vode..
Reklama

staf

Příspěvek od staf »

shopho píše: ja tiez nie som expert, ale praveze zliatiny hlinika su velmi odolne proti hrdzi, cize o tom to asi moc nie je, to by ti potom korodoval, aj keby si ho mal poskriabany (od obrubnikov) a jazdil by si v dazdi/po vode..
ale ja vobec nehovorim o hrdzi!!!! hlinik koroduje inak ako napr. ocel. on skor oxiduje ...

PS pred kiou som si slachtil skodovku a okrem ineho som si daval pieskovat disky. podotykam ze to boli fakt stare, hrdzave obludy, ale ked mi ich vratili tak vyzerali ako cisto nove, co prave vysli z fabriky. to len poznamocka k tej IBA povrchovej korozii na plechoch :idea:
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
anjelic

Příspěvek od anjelic »

staf píše:
anjelic píše:mam problem..kupil som plechove disky na kia rio ll.....a dali mi k tomu sroby ,vraj original ku kii rio..vie mi niekto poradit kto ma informacie o tychto srobach,lebo mne sa zdaju zbytocne velmi dlhe
tak ich zahod a daj tam tie co mas k elektronom. ja to tiez tak riesim
NO dobre zle som sa vyjadril..myslel som matice..ale ked zalozim originali z elektronov tak mi plechovy disk nepritlaci...podla mna su dlhsie preto aby sa mohla prikrutit puklica..ty mas puklice na plechacoch a ake???
Kia Rio Sporty, Midnight Black 13/05/2009
anjelic

Příspěvek od anjelic »

ma nikto skusenost s puklicami....myslim ci mate s dieramy na prikrutenie hlavnymi srobami alebo len take zaskakovacie
matko1000

Příspěvek od matko1000 »

K teme hlinikeve disky.
Ja som si kupil orginal hlinikove disky na zimu,myslim tym zimne elektrony.Mam ich uz 2 sezony.mozem povedat ,ze su inac povrchovo upravene,keds ich po zime umyjem,su ovela v lepsom stave ako originaly po lete.
A boli iba o 200 sk drahsie ako plechace.
Kia Rio II HB
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
staf

Příspěvek od staf »

matko1000 píše: A boli iba o 200 sk drahsie ako plechace.
tak to si dobre kupil (alebo si mal taku blbu cenu na plechace :lol: ). ja som tiez dlho vahal pred kupou plechacov ci nedam o par tisic viac a nebudem mat pekne zimne. nakoniec som sa na to ale vykaslal (zohnal som plechace za velmi dobru cenu a okrem toho z tych zimnych elektronov som mal fobiu po tom co sa (prave tie najlacnejsie modely) dost premnozili po okoli )
BTW nemas foto ake si kupil ty?
staf

Příspěvek od staf »

anjelic píše:NO dobre zle som sa vyjadril..myslel som matice..ale ked zalozim originali z elektronov tak mi plechovy disk nepritlaci...podla mna su dlhsie preto aby sa mohla prikrutit puklica..ty mas puklice na plechacoch a ake???
nie, nemam ziadne puklice a popravde neviem co ti nepasuje. bud mas iny hardware, alebo nieco nerobis dobre. mne vsetko sedi tak, ze lepsie ani nemoze.
inak ked som kupoval plechace tak som sa informoval vopred v kii ci bude treba aj matice kupovat. a aj oni hovorili ze nie, takze predpokladam, ze fakt robis nieco zle. inak ja som sa ich pytal kvoli dosadacej ploche matice, na to si treba dat pozor ci je rovna, alebo sikma. kedysi boli casto na elektronoch rovne plochy a na plechoch sikme, ale na tychto seriovych su uz sikme aj na elektronoch
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

neviem ako/co/kde je u teba chyba ale ja som na zimu kupil plechove z druhej ruky. Nekupoval som ziadne sroby ani matky nic. Tie original sroby som dal aj na plechove a nevidel som ziadny rozdiel. Vsetko sadlo na milimeter presne.

Puklice pouzivam take obycajne "Made in Tesco v akcii" a tiez pasuju. Su to tie co sa natlacia a oni potom same zacvaknu.

Mimochodom ake pouzivate zimne gumy? ja mam Matador (kodove oznacenie dopisem neskor lebo z hlavy si nepametam)
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
staf

Příspěvek od staf »

goodyear ultra grip 7+
Matej

Příspěvek od Matej »

staf píše:goodyear ultra grip 7+
moja znacka........v pondelok prezuvam
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
staf

Příspěvek od staf »

nie je na to este zavcasu??? :shock: ja som este ani zdaleka neuvazoval nad prezuvanim. daval som tomu este minimalne mesiac
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

Matej: pondelok prezuvas :o ??? nie je na to este skoro??? uznavam ze si zo Starej Lubovne a predsa je to severnejsie ako Nitra (teda moje mesto) ale aj tak.

Inak buduci tyzden idem na oravu, poprad, kezmarok na sluzobnom aute a ani ma nenapadlo ze by sme uz mali nahodit zimne gumy.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Matej

Příspěvek od Matej »

na utorok rano hlasia 0 stupnov a snezenie od 700m no a Lubovna je okolo 800m....tu je zima kruta

radsej skor prezut ako by malo byt neskoro
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
tomasko007

Příspěvek od tomasko007 »

Matej píše:na utorok rano hlasia 0 stupnov a snezenie od 700m no a Lubovna je okolo 800m....tu je zima kruta

radsej skor prezut ako by malo byt neskoro
Ako pozeram tak pozeram .. ale ziadne pod 0*C som nenasiel.

Ja dufam ze "zima nebude" tak ako nebola ani minuleho roku ...

BatoNR nemas nahodou Matador MP58 ?

Kód: Vybrat vše

http://www.pneumat.sk/185-65r1486tmp58-24724.html
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Obrázek
anjelic

Příspěvek od anjelic »

no skusal som original matice z elektronu na plechace a je to uz ok....vdaka za radu....jedna rada...na kiu pasuju aj matice zo skody 120 len nie je kryty zavit :-))
Odpovědět