Kedy prezuvate pneu...?

Odpovědět
eMKejx

Re: Kedy prezuvate pneu...?

Příspěvek od eMKejx »

no super a co poviete na toto: http://img114.imageshack.us/i/prezutiepneumatkt.jpg/ - to je moj predajca Kie Rio

resp ake maju standardne ceny prezuvania aj s komplet vyvazenim viete niekto? Od znameho viem ze napr ARS v BB prezuva za 1200skk co je mailand sakra! ale tak tam aj cistia povodny plechac/elektron, a novy deto... a komplet vyvazia pripadne ponastavuju co treba = aj tak drahe! inde viem ze to dokazu spravit za 600skk teda neumyvaju koleso ale tak sneh mi ho isto oplachne :DDD
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
Reklama

staf

Příspěvek od staf »

MaTToS: jasneee, setrit sa neoplati. co usetris na gumach, prerobis na spotrebe ...
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

MaTToS píše:
eMKejx píše: Vase nazory?
Ja som objednal http://www.aaa-pneu.sk/index.php?PneuID=820&sect=121
cena pri styroch kusoch vysla 56,-€ ale tak mnoho ludi hovorilo ze su najlepsie a aj v testoch dopadli vyborne ... su trochu drahsie ale tak ze na gumach sa neoplati setrit hlavne na zimnych tak couz nejdem riskovat
ja som trosku pozeral na nete ich najdes za taku cenu 56-58€/ks ale s vahovym indexom 86 co je zbytocne vela /530KG na napravu/ staci tam s indexom 82 a to je na nejakych 470KG na napravu co myslim na tonove Rio uplne postaci, hm?

Inac rozmyslam ci nejdem do tych Barum Polaris 2 alebo este FULDA Kristall Montero 3 / http://www.auto.sk/spravy/?clanok=11762 /

ps: som rozhodnuty dat zimne gumy na origo alu a casom to tam na nich aj nahat pretoze letne gumky potom predam a idem si dat na Rio 16tky krasne nizsie a asi momo elektrony, ale to uz odbocujem, to len tak, aby ste mali jasno preco idem nicit original alu KIA...
Obrázek
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Tak a dnes som sa prezul do zimnej pneumatiky?(vlastnoručne)
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
staf

Příspěvek od staf »

aladinos píše:Tak a dnes som sa prezul do zimnej pneumatiky?(vlastnoručne)
ziadne vyvazovanie? :P
ja s prezuvanim pockam. ako som pozeral pocasie, na dalsi tyzden sa ma zas oteplit a to aj na severe (cez tyzden byvam v ZA, takze aj ta oblast je u mna rozhodujuca).
inak to pocasie mi pripada ako podla sablony ... rok co rok je takto zavcasu "kalamita", vsetci zacnu podporeni mediami stresovat s prezuvanim, po tyzdni sa pocasie umudri a potom zas mesiac nadavaju ze bolo zbytocne prezut, ze sa len nicia gumy :lol:
shopho

Příspěvek od shopho »

staf píše: ziadne vyvazovanie? :P
ja s prezuvanim pockam. ako som pozeral pocasie, na dalsi tyzden sa ma zas oteplit a to aj na severe (cez tyzden byvam v ZA, takze aj ta oblast je u mna rozhodujuca).
inak to pocasie mi pripada ako podla sablony ... rok co rok je takto zavcasu "kalamita", vsetci zacnu podporeni mediami stresovat s prezuvanim, po tyzdni sa pocasie umudri a potom zas mesiac nadavaju ze bolo zbytocne prezut, ze sa len nicia gumy :lol:
s tymto uplne suhlasim, momentalne pneuservisy v BA nestihaju, lebo "v telke povedali".. ja sa tiez zatial neponahlam, tiez som zachytil, ze sa este ma oteplit, tak naco to zbytocne silit..
staf

Příspěvek od staf »

tak asi hlavne ti vodici v BA budu nestastni. ako pozeram shmu.sk tak na najblizsie 4 dni nehlasia snezenie ani len na orave, v BA sa ma vysplhat teplota az na 12C, v ZA na 7 ...
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

nuz tento tyzden v stredu (14.10.2009) som bol v lokalite Dunajec a som rad, ze zijem.

Rano bola cesta z hotela do miesta mojich povinnosti necelych 60km a po obede to do toho isteho hotela bolo 140km. Kedze som mal letne gumy a dvakrat som nemohol prejst cez "horsky priesmyk" Spisska Magura tak som sa musel otocit a ist cez Stranany. Aj tie som vysiel len tak tak. Ak by boli Stranany o dva metre dlhsie tak by som ostal stat tesne pod vrcholom a peeeeekne by som sa smykal dole.

Radsej nahodim zimne gumy ako riskovat svoj zivot a zivoty kolegyn. Uznavam, ze 12stC je na zimne gumy vela, ale ani na letnych gumach som v chumelici nesiel extra rychlo. Ked niekto jazdi iba po BA, tak zatial jasne ze nemusi, ale kedze jazdim po SR tak ich uz urcite prezujem.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Matej

Příspěvek od Matej »

u nas to neje sranda :lol: :lol: :lol: upozornoval som ta na to ze bude snezit
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Ja som prezul,pretože keď som už išiel na aute tak pneumatika pod 7st. ,stuhne a neprilnáva na cestu tak ako ma a je počuť mierne buchotanie nakoľko tam nie je už dostatočná pružnosť.

A čo sa týka vyvažovania, pneumatiky som kupoval minulú zimu.
Vyvažovať ich netreba nakolko sa to da jednoducho odskúšať keď vybehnete na diaľnicu a necítite vibrácie vo volante tak je všetko v poriadku. Ale samozrejme ich budem dávať vyvažovať cca. po 2 sezónach.
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

Ked som pred zimou roku 2008 kupoval moje Matador MP58 cez internet tak v akcii bola cena tusim okolo 1500,- za kus teda dokopy to bolo 6000,- (+ - par drobnych). Ako hovorim urcite som ich kupoval v akcii.

Mimochodom teraz v nedelu (18.10.2009) som mojej Karkulke obul zimne gumy. Ani som ich nedaval teraz vyvazovat, ved boli minuly rok na jesen. Uvidim ci mi bude triast volant a potom ich pojdem vyvazit.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

Najnovsie testy ADAC zima 2009 (ADAC/ ÖAMTC - test zimných pneumatík 185/60 R14 T)

Typ / známka / sucho / mokro / sneh / ľad / hluk / spotreba / opotrebenie

Vredestein Snowtrac 3 / **** / 2,8 / 2,2 / 1,8 / 2,8 / 3,7 / 2,3 / 1,0

Fulda Kristall Montero 3 / **** / 2,4 / 2,1 / 2,0 / 3,0 / 4,0 / 1,9 / 2,1

Continental WC TS800 / **** / 2,7 / 2,2 / 2,1 / 3,3 / 3,8 / 2,6 / 0,8

Bridgestone Blizzak LM30 / **** / 2,5 / 2,1 / 2,4 / 2,9 / 3,4 / 2,3 / 2,0

Goodyear UltraGrip 7+ / **** / 2,6 / 2,2 / 2,3 / 3,0 / 3,2 / 2,6 / 2,2

Dunlop SP Winter Response / **** / 2,9 / 1,9 / 2,4 / 3,1 / 3,4 / 2,6 / 3,0 /

Kleber Krisalp HP2 / *** / 2,3 / 2,4 / 3,6 / 3,6 / 2,6 / 2,1 / -

Semperit Master-Grip / *** / 2,6 / 2,3 / 2,4 / 3,6 / 3,6 / 2,6 / 2,1

Uniroyal MS plus6 / *** / 2,4 / 2,7 / 2,4 / 3,7 / 3,2 / 2,7 / 2,5

Kumhi I´Zen KW23 / ** / 2,5 / 2,2 / 3,1 / 3,1 / 3,9 / 2,4 / 2,8

Lassa Snoways Era / ** / 2,7 / 3,3 / 2,5 / 3,0 / 3,8 / 3,0 / 2,2

Firestone Winterhawk2 / * / 2,4 / 2,3 / 3,6 / 3,3 / 3,6 / 2,4 / 2,4

Pneumant PN 105 Snowtec / * / 2,4 / 3,2 / 3,6 / 3,2 / 3,8 / 2,3 / 3,3

Marangoni 4 Winter / * / 2,8 / 4,9 / 2,1 / 3,1 / 4,0 / 2,4 / 2,6

Sava Eskimo S3 / * / 4,2 / 5,5 / 2,0 / 2,9 / 3,9 / 2,3 / 2,5

Federal Himalaya WS-1 / * / 5,0 / 5,5 / 2,8 / 3,9 / 4,2 / 2,5 / 1,8

Legenda:
najlepšia známka 0,5 (veľmi dobrá),
najhoršia 5,5 (nedostatočná)
**** - veľmi odporúčané
*** - odporúčané
** - s výhradami
* - neodporúčané

- dufam ze sa vam to da nejako citat. (tabulka sa neda skopcit cela)
original najdete na stranke:

Kód: Vybrat vše

http://auto.sme.sk/c/5079943/zimne-pneumatiky-presli-testom-adac-cinske-nevyhoveli.html
Obrázek
Karol

Příspěvek od Karol »

Ja som prezul tuto nedelu 25.10,ale viacmenej z dovodu toho,ze Kia isla do Tatier. :)
Inak ja pouzivam Kleber Krisalp HP2,su v tej tabulke od eMKejxa a mam ich obute na elektronoch (ja ich volam zimne.. :P ) DEZENT A,to su s technologiou Nano,kde by sa mala na ne horsie zachytavat spina a ta,co sa zachyti by mala lahsie spadnut,myslim,ze to celkom dobre funguje,su vzdy ovela cistejsie ako originalky,takze spokojnost a co sa tyka vyvazovania,robim rovnaky test ako Vy,rovna cesta a ci sa nieco trasie,teraz som ich obul na tretiu zimu a vyvazovane boli len pri kupe,napriek tomu nic netrasie a pri pusteni volantu auto len velmi slabo taha do strany,je to uplne v pohode.Skoda,ze posledne dve zimy boli take slabe,co sa snehu tyka (teda tu u nas dole. :) ),nemal som moznost poriadne tie gumy vyskusat.... :(
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

No ja cakam zajtra ale skor napozajtra /3.11.2009/ zrejme pridu z ceska pneumatiky /nejlevnejsipneu..../, tieto: Vredestein Snowtrac 3, kedze slovensky internetovy predajca pneumat poriadne zavadza a nema a ani mat nebude Fulda Kristall Montero 3, ktore som objednal povodne, teda som zvedavy na tie holandske, ako niesom nijaky zavodnik na snehu alebo co, ale tak kupujem si gumy nie na dva roky ale viac... verim ze mi tieto "vredy" co to vydrzia ale hlavne ze budu aj slusne co sa tyka jazdy v zime. Ved uvidime...

ps: karol ja som rozmyslal nad tymi Kleberkami, nevravim ze ked su v strede tabulky, cca... tak ze budu priemerne, neviem nepoznam a neovladam tieto veci, no tie dve predtym menovane su vidis kde v tabulke testu nemeckeho adac-u... ja len podla toho som viacmenej usudzoval.
Obrázek
Karol

Příspěvek od Karol »

Ak si vsimnes,tak tie gumy su na suchu zo vsetkych najlepsie a aj co sa spotreby tyka,stracaju na snehu a lade,ibaze u nas dole byva za celu zimu snehu velmi malo,co sa tyka udaju "lad",tak si myslim,ze nech je ta guma aka chce,tak na lade je to asi pruser tak ci tak,cize u mna rozhodla cena,vykon na suchu a spotreba..(pre info,ak to chce niekto porovnat,tak mam rozmer 195/55 R15).
Len pre info,na sluzobnom som mal dlho obute GoodYear Ultragrip 7,s nimi som teda co to pojazdil a mozem len a len vrelo odporucat,su naozaj top klasa.
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
Odpovědět