Rychlost Sorenta
Rychlost Sorenta
Chci se zeptat do jak velke rychlosti je vhodne se Sorentem jezdit. Muj problem je v tom, ze kdyz jedu nad 140 Km/hod.,
tak mi zacne vibrovat rizeni.Na zadnich kolech mam pneu nove a na prednich 1 rok stare.Predni jsem nechavala tedy znovu vyvazit, ale stejna pisnicka.Je taky rozdil na jekem povrchu dalnice zrovna jedu, protoze na nekterych usecich je to jen nepatrne.Jezdim 150 - 160 km, je to na takoveto auto opravdu hodne?Ptala jsem se jednoho znameho co ma Nissana Pathfinder a ten mi rekl at neblaznim s tim tak rychle jezdit, ze se mi to auto rozpadne.Nevim jestli si ze me utahoval, bylo to potelefonu.
tak mi zacne vibrovat rizeni.Na zadnich kolech mam pneu nove a na prednich 1 rok stare.Predni jsem nechavala tedy znovu vyvazit, ale stejna pisnicka.Je taky rozdil na jekem povrchu dalnice zrovna jedu, protoze na nekterych usecich je to jen nepatrne.Jezdim 150 - 160 km, je to na takoveto auto opravdu hodne?Ptala jsem se jednoho znameho co ma Nissana Pathfinder a ten mi rekl at neblaznim s tim tak rychle jezdit, ze se mi to auto rozpadne.Nevim jestli si ze me utahoval, bylo to potelefonu.
- Reklama
Re: Rychlost Sorenta
Ahojky a pokud máš pormanentní 4x4 ( TOD) tak zásadně musí být všechny pneu stejné a mít stejnou hloubku desénu. Při přípojitelným předku to není tak důležité. Ta dlouhodobá rychlost u naftového Sorenta je skutečně 140 km kdy je jízda ještě ekonomická a do maximálky je rezerva ještě asi 50 km. Toto platí pro FL, která má mírně změněné zpřevodování. Sorento je spíš OFF road a ne dálniční závoďák.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Permanentni 4x4 nemam a je to EX automat.Rychlost 150 km/hod. mi v dnesni dobe nepripada nijak zavratna a myslim, ze tu zvladne v pohode jekekoliv auto.Kdyz potrebujes za den ujet 1000 km, tak na ekonomiku moc nekouas.Nemam u nej ani palubni pocitac, tak to nemohu nijak sledovat.U predchoziho auta (Seat Alhambra) jsem ho mela a spotreba byla pri 160 km nizsi (7 litru) nez po meste.Mam to tedy chapat, ze vam vsem to dela taky???
Ahoj. Tak pri vyssich rychlostech na dalnicich jsem nejak nepozoroval zadne vibrace. Mozna malininko, ale to je spis dane tim, ze jsou jeste blbe vyvazena kola. Po dalnici jezdim standartne kolem 140, kdyz nekam pospicham tak kolem 160 a je pravda, ze zalezi na povrchu, ale jinak je jizda klidna a v pohode. I kdyz me tedko napadlo po jake dalnici jezdis. Jestli je to D1 tak to nevychytas ani kdyby jsi mela kola vyvazena suprove . Ne chci tim jenom rict, ze na vetsine nasich dalnic se toho moc poznat neda. Kdyz jsem jel parkrat v nemecku tak to je vetsinou suprova dalnice a suprova jizda. Co se tyce maximalky, tak mi vcelku staci jezdit po dalnich kolem tech 140. Kdyz to uz honim nad 160 tak mi pripada ze auto zacina trochu "plavat", nebo pokud to reknu uplne blbe tak spis jako by se zaclo malinko nadnaset . Ja vim ze je to blbost, ale uz mi pripada zbytecny to vic honit. Jak uz tu bylo receno, je to offroad a tak to clovek musi brat.
Jinak bych asi vyzkousel dat na auto uplne jiny kola a uvidis jestli se neco zmeni nebo ne. Jestli jezdis hodne po dalnicich tak bych mozna sel i cestou zmenseni profilu pneumatiky. To znamena tam hodit treba 19" disky, pokud se nedelaj jeste vetsi, to nevim.
Jinak bych asi vyzkousel dat na auto uplne jiny kola a uvidis jestli se neco zmeni nebo ne. Jestli jezdis hodne po dalnicich tak bych mozna sel i cestou zmenseni profilu pneumatiky. To znamena tam hodit treba 19" disky, pokud se nedelaj jeste vetsi, to nevim.
Naposledy upravil(a) Tomas80 dne stř lis 04, 2009 2:34 pm, celkem upraveno 1 x.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
Ta vibrace v řízení určitě není v pořádku, já hodně jezdím do ciziny, v Německu jedu konstantně bez problémů 180-190km/h a Sorento jede hladce, takže rychlost 150-160 rozhodně není na toto auto hodně...Czecha píše:Chci se zeptat do jak velke rychlosti je vhodne se Sorentem jezdit. Muj problem je v tom, ze kdyz jedu nad 140 Km/hod.,
A vzkaz pro známého, co se ti posmíval,že se auto rozpadne, stačí se mu zmínit ať si toho rádoby Nissana s motorem od francouze(RENAULT) užívá dokud se ještě neporouchal
HoPr
KIA SORENTO 2.5.TDi EX 2009
KIA SORENTO 2.5.TDi EX 2009
Dekuji za reakce, prijemne mne pobavily a jsem docela rada, ze to neni normalni.
Na prednich kolech mam Michelin Latitude Tour HP M+S 245/65 /17 a na zadnich nove Goodyear WRANGLER HP ALL WEATHER M+S te same velikosti.Vymenu prednich jsem planovala na pristi rok, protoze tahle velikost neni zrovna levna zalezitost.Jine vyzkouset nemohou, protoze zadne nemam.
Hopr a to mas take diesla, ze s tim tak rychle jezdis? Ja jen, ze uz jsem jednou takhle na nemecke dalnici jednoho diesla zavarila.Pravda je,ze uz je to asi 10 let,musela jsem tenkrat jet od Norimberga az do Holandska maximalne 120 km/hod a pritom stale sledovat rucicku teploty.V te dobe jsem take jeste jezdila 180 km, takze 120km je pro me uspavaci a motoni.I pres provizrni opravu hned na dalnici, byl motor nakonec odepsanej.Byl to Opel.
A jekej motor tam ma Sorento,Hyundai? To je lepsi?
Ale vzkaz mu rada vyridim.
Na prednich kolech mam Michelin Latitude Tour HP M+S 245/65 /17 a na zadnich nove Goodyear WRANGLER HP ALL WEATHER M+S te same velikosti.Vymenu prednich jsem planovala na pristi rok, protoze tahle velikost neni zrovna levna zalezitost.Jine vyzkouset nemohou, protoze zadne nemam.
Hopr a to mas take diesla, ze s tim tak rychle jezdis? Ja jen, ze uz jsem jednou takhle na nemecke dalnici jednoho diesla zavarila.Pravda je,ze uz je to asi 10 let,musela jsem tenkrat jet od Norimberga az do Holandska maximalne 120 km/hod a pritom stale sledovat rucicku teploty.V te dobe jsem take jeste jezdila 180 km, takze 120km je pro me uspavaci a motoni.I pres provizrni opravu hned na dalnici, byl motor nakonec odepsanej.Byl to Opel.
A jekej motor tam ma Sorento,Hyundai? To je lepsi?
Ale vzkaz mu rada vyridim.
Ahoj. Nevim jak je to tedko u tech novejch, ale ty starsi tam maj Mercedesa. Co jsem se bavil jednou s clovekem z Kia servisu, tak rikal ze tam maj Soriho s 500 tis. kilakama a krome vymeny oleje tam nebyl zadnej problem.
S tema kolama jsem myslel je treba od nekoho pujcit. Stejne je tedko budou mit lidi urcite sundany na zimu tak by to mozna slo nekde sehnat.
S tema kolama jsem myslel je treba od nekoho pujcit. Stejne je tedko budou mit lidi urcite sundany na zimu tak by to mozna slo nekde sehnat.
Ahoj a Sorento bohužel nemá s Mercedesem nic společného. Původně Sorento ho vyvinul Hyundai a s licenčním Italským moterem IVM. Pak předal Hyundai výrobu do Kie, která se stala členem koncernu a neměla v náplni výroby tento typ auta. U Sorenta FL se již jední o vlastní konstrukční změny na motoru, ale stále je prapůvod v IVM. Tento motor se dá srovnávat s motorem náklaďáku a stejně se s ním musí zacházet. Toto platí i o převodovce, která má také parametry z užitkového auta a zde se musí také zvolit jiné zacházení než u běžného auta. Citlivá je na rychlost řazení a pokud se toto nedodržuje tak je životnost kratší.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Ani tu moznost, si je od nekoho pujcit, nemam.Ono jich zrejme zas tak moc neni, za 1000 km jich potkam jen 2 a kdyz to prezenu, tak 3.Momentalne nikam nejedu, tak me to netlaci, ale budu to jeste resit.
Auto je rocnik 2003 a z Mercedesa ma snad jen disain.Nove Sorento se mi libi moc,uz jsem v nem sedela.Vidim v nem zraloka,ale zatim to je pro me hudba budoucnosti.Snad az vyhraji loterii.Na silinici jsem ho jet jeste nevidela,zato je zde velice popularni Nissan Qashqai ,s tema jakoby se pytel roztrhl.
Jestli se povede, tak pridam fotku do nasich Sorent.
Auto je rocnik 2003 a z Mercedesa ma snad jen disain.Nove Sorento se mi libi moc,uz jsem v nem sedela.Vidim v nem zraloka,ale zatim to je pro me hudba budoucnosti.Snad az vyhraji loterii.Na silinici jsem ho jet jeste nevidela,zato je zde velice popularni Nissan Qashqai ,s tema jakoby se pytel roztrhl.
Jestli se povede, tak pridam fotku do nasich Sorent.
Ale jo tak s tim motorem je to mozne. Nekde jsem to slysel a jelikoz tam mam na haupne i mercedesackej stitek k motoru tak jsem zil v domeni ze tam davali jejich motory . To je vcelku jedno, kazdopadne si myslim, ze ten motor je dobrej a vydrzi dost kilaku .
Ano taky považuju motor Sorenta za solidní, protože nemá ještě tolik zbytečností jako některé další značky a vzhledem k obsahu má skvělou spotřebu. Těch skoro 400 Nm je bezvadnejch