webasto - nezávislé kúrenie
webasto - nezávislé kúrenie
Zdravim pani,
chcem sa spytat, ci niekto z vas ma vo vasom Riu nezavisle kurenie a ci sa instalacia tohto zariadenia podla vas oplati.
Diky za odpovede.
B.
chcem sa spytat, ci niekto z vas ma vo vasom Riu nezavisle kurenie a ci sa instalacia tohto zariadenia podla vas oplati.
Diky za odpovede.
B.
KIA Rio Sporty , Sunset Orange
- Reklama
Re: webasto - nezávislé kúrenie
ja to nemam namontovane
a ci sa to oplati??? Hmmm nuz pravdu povediac neviem. Ine by bolo kebyze mam auto velkosti napriklad Carnival a potreboval by som mat skor vykureny velky priestor kabiny (a zohriaty motor), ale kedze mam Rio tak som nad tým ani neuvazoval.
a ci sa to oplati??? Hmmm nuz pravdu povediac neviem. Ine by bolo kebyze mam auto velkosti napriklad Carnival a potreboval by som mat skor vykureny velky priestor kabiny (a zohriaty motor), ale kedze mam Rio tak som nad tým ani neuvazoval.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
-
No nemyslim, ze pre Rio je to zly napad, ono skor je to kurenie preto aby v zime clovek nesadol do studeneho auta. A kedze Rio si myslim ma celkom schpopne kurenie, co po 2 prejdenych km citit teplo iduce do kabiny ...
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Kúpene : 10.7.2009
tak ja som s kurenim velmi spokojny, kuri velmi rychlo. skor rozmyslam nad tym, ze by som nemusel rano okna oskrabavat a tiez je to mozno dobre aj pre motor, ze nestartuje studeny.
ja sice dost chodim kratke trasy (aj pod 2km) na co mi nepomoze ani toto kurenie, kedze by na predhriatie minulo viac ako je rozdiel medzi normalnou spotrebou a spotrebou pri zahriatom aute na takom kusku, ale aj tak by ma zaujimalo kolko studenych startov by bolo treba ohriat aby sa vratila investicia
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
podla mna rozdiel v spotrebe medzi "Rio standard" a "Rio s nezavyslim kurenim" nebude az taky velky. Bude sa tu zrejme hovorit iba o desatinach litra, teda aspon si myslim. Nezavysle kurenie ma pri Riu skor vyhodu v tom, ze sa setri motor. Aj tak si myslim, ze pri nasej velkosti auta je to skor luxus (ak to mozem povedat) ako nutnost.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
no ved aj mne to pride prehnane, ako ist s kanonom na zajace.
ked si to zoberiem tak, ze v lete by som to nepouzival (viem ze to aj vetra prehriaty interier, ale aj tak), v zime hej, ale ked zas odratam take starty, pri ktorych sa to neoplati (napr ze jazda nebude trvat ani tolko ako faza zahrievania), taaak mi to ostane celkom nevyuzite :-/
ked si to zoberiem tak, ze v lete by som to nepouzival (viem ze to aj vetra prehriaty interier, ale aj tak), v zime hej, ale ked zas odratam take starty, pri ktorych sa to neoplati (napr ze jazda nebude trvat ani tolko ako faza zahrievania), taaak mi to ostane celkom nevyuzite :-/
Ja som si raz poziadal o ponuku na Vebasto,poslli mi ze cena okolo 45 000 byvalych SK
Kia Rio II HB
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
momentalne je akcia 999€ za webasto s hodinami, bez dialkoveho ovladania
takze cca 1000 eur za nezavisle kurenie do mojej Karkulky???
prave som sa pozeral do tabulky mojich celkovych nakladov na benzin. Karkulku mam od zaciatku 05/2008. Doteraz je to 19 mesiacov, ked do uvahy beriem 11/2009. Moje celkove naklady na benzin za cele obdobie su 2415 eur. Pritom mam dlhodoby priemer 7,15 litra. Z toho vidiet, ze nie som nejaky extra "lakomy" a jazdim ako potrebujem.
nedokazem si predstavi kolko by som musel usetrit na spotrebe aby sa mi hodnota nezavisleho kurenia vratila v realnom obdobi. Ved tych 1000 eur zaplatim vlastne za 8 mesiacov za benzin.
prave som sa pozeral do tabulky mojich celkovych nakladov na benzin. Karkulku mam od zaciatku 05/2008. Doteraz je to 19 mesiacov, ked do uvahy beriem 11/2009. Moje celkove naklady na benzin za cele obdobie su 2415 eur. Pritom mam dlhodoby priemer 7,15 litra. Z toho vidiet, ze nie som nejaky extra "lakomy" a jazdim ako potrebujem.
nedokazem si predstavi kolko by som musel usetrit na spotrebe aby sa mi hodnota nezavisleho kurenia vratila v realnom obdobi. Ved tych 1000 eur zaplatim vlastne za 8 mesiacov za benzin.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
Presne tak. Webasto z hladiska setrenia je hovadina. Webasto je iba o komforte. Navyse myslim ze aj webasto nieco zerie nie ? Tusim to funguje ako bufík nie? cize sa tam spaluje benzin. To znamena za webasto tiez zerie benzin. Opravte ma ak sa mylim.
RIO II 1,4 sporty 2008
zerie, ale co som pozeral tak vraj na vyhriatie minie tak do 2dl benzinu a spotreba po naslednom nastartovani by mala byt taka ako pocas dlhsej jazdy a nie zvysena ako pri normalnom starte so studenym motorom
ale ked budem mat BMW (nove nie z bazaru ) tak tam to uz akosi budem povazovat za normalne.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008