Predné volnobežky napevno.
Predné volnobežky napevno.
Mám nefunkčný predný náhon, lebo tie klasické podtlakové volnobežky netesnia.Tak do nich chcem dať tie podložky,aby boli volnobežky zapnuté stéle.Tým pádom sa mi pri jazde budú točiť poloosi a kardan. Predok budem zapínať klasicky pákou a malo by to fungovať.Má niekto s týmto skúsenosť, či to nesmrdí pri dlkšej jazde a či nestúpne od toho odporu spotreba
Naposledy upravil(a) Ján Gallo dne čtv pro 03, 2009 5:21 pm, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: Predné volnobežky napevno.
Smrdiet by to nemalo, niektore SUV to maju robene napevno bez zapinania,tu je to robene koli mensiemu opotrebeniu dielov a nizsej spotrebe...
Diky za radu.Chcem to takto spraviť len na zimu,lebo v lete predok využívam len málokedy.Je tu možnosť kúpiť tie manuálne vonobežky,ale sú dosť drahé.Ešte som rozmýšlal jednu stranu spraviť napevno a na jednu kúpiť manuálnu volnobežku, ktorú by som zapínal lan v prípade potreby.Tak by bol ten odpor menší a neopotrebúvalo by sa to tak.
Nechcem sa do toho starat ale prave mi jedna kia sportage stoji v dielni a nefunguje jej predny nahon. Ta naprava neni stavana na nonstop pouzivanie. odporucam manualne zamky kvoli tomu aby si mohol pouzivat redukovanu rychlost bez pred. nahonu viem ti pomoct s nd.
ps: jedna sa o kia sportage 1998
ps: jedna sa o kia sportage 1998
Ja mám ročník 1999 s čírimi svetlami,ale asi by to malo pasovať.O akú radu ide?Kolko by ma vyšli tie manuálne volnobežky?
Môžem ti dať kontakt na istého pána, ktorý rozpredáva 4x4-ky na nd. U neho sa dajú zohnať jazdené manuálne volnobežky ( v dobrom stave, už som od neho bral) po 100EUR za kus. Cena novej s automatickým spínaním je v KIA cca. 270EUR/ks.
A maš určite vákuové? Nie sú to náhodou odstredivé? V každom prípade ti odporúčam skontrolovať stav ihličkových ložísk, pretože to býva častá príčina problému s predným náhonom.
A maš určite vákuové? Nie sú to náhodou odstredivé? V každom prípade ti odporúčam skontrolovať stav ihličkových ložísk, pretože to býva častá príčina problému s predným náhonom.
Ano mám tie odstredivé.Ked som kúpil auto,minulí rok,tak to fungovalo,le teraz to nejde. Mal som to rozobraté a zistil so, že mám len na jednej strane zapojenú tú hadičku, čo tahá vzduch a na druhej strane to bolo zablendované a vo volnobežke bola tá podložka.Bývalí majitel to tak spravil,lebo mu to netesnilo a tým pádom mal jednu volnobežko zapnutú stále a druhú dopájal tou funkčnou.Tie ihličkové ložiská sú ešte v dobrom stave.To číslo mi môžeš napísať tu a ja sa mu ozvem, keď budem ničo potrebovať a určite to využijú aj ostatný.Zatial diky.
0908706494, meno bohužiaľ neviem len krstné je LADISLAV.
Dúfam že to pomôže.
Dúfam že to pomôže.
skuste pozriet tu: http://www.markoimportauto.sk/
predavaju manualne volnobezky aj zo zarukou.
predavaju manualne volnobezky aj zo zarukou.
Zdravim na pevno radsej nerobte nic ,do podtlakovych unasacov staci v strede zvonku navrtat a 12 zavit ,do vnutra milimeter hrubu plnu podlozku priemer ako tesniaca manzetka,a sroba urobte kvoli hrdzi silon,perdinax,antikor,na dotahovanie rukou,funguje to bezvadne.Ked idem do terenu a vidim ze potrebujem predok zatocim ako na ARE.Potom len povolim a vyradi sa samo.Ten srob zaistite proti strate-vytoceniu.Acena bez komentara ?
Približne taky sistém som si spravil pred mesiacom,len tam nemám šrobu 12,ale len 10 a na hlavičke šroby som privaril malu gulatinku(ako téčko),kôli lepšiemu zatáčaniu.je to fakt dobrý výmysel a funguje to super.
nevies poslat nejake foto alebo nakres?Ján Gallo píše:Približne taky sistém som si spravil pred mesiacom,len tam nemám šrobu 12,ale len 10 a na hlavičke šroby som privaril malu gulatinku(ako téčko),kôli lepšiemu zatáčaniu.je to fakt dobrý výmysel a funguje to super.
Toto je veľmi užitočná vec, mne to chýba.ohrt píše: odporucam manualne zamky kvoli tomu aby si mohol pouzivat redukovanu rychlost bez pred. nahonu
s tým manuálnym zapínaním skrutkami by som to bral ako núdzové riešenie, 150 € za jednu manuálnu voľnobežku od ARB predsa nikoho nepoloží. Minimálne je z lepšieho materiálu.
Zdravim co spominate volnobezky na bazar eu. su po 100eur nove na aky kolvek typ. Bazar EU nahradne diely.