Kedy prezuvate pneu...?
Re: Kedy prezuvate pneu...?
ked menite kolesa tak ako ich striedate?
- davate koleso tam kde bolo
- vymienate predne so zadnymi
- krizite predne/zadne a lave/prave
- davate koleso tam kde bolo
- vymienate predne so zadnymi
- krizite predne/zadne a lave/prave
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
- Reklama
Staf:
- snazim sa ich davat presne tam kde bolo
- na Karkulke som este nemusel striedat predne so zadnymi, lebo zatial su vsetky "rovnomerne" zodrate, v uvodzovkach je to preto lebo predne sa prirodzene viacej opotrebovaju ale zatial to volnym okom nieje vidiet, ved letne maju 2 sezony a zimne iba 1 sezonu, ked budu viacej opotrebovane tak obidve predne dam dozadu a naopak (plus vyvazenie)
-rozhodne ich nekrizim lebo maju smerovy dezen
- snazim sa ich davat presne tam kde bolo
- na Karkulke som este nemusel striedat predne so zadnymi, lebo zatial su vsetky "rovnomerne" zodrate, v uvodzovkach je to preto lebo predne sa prirodzene viacej opotrebovaju ale zatial to volnym okom nieje vidiet, ved letne maju 2 sezony a zimne iba 1 sezonu, ked budu viacej opotrebovane tak obidve predne dam dozadu a naopak (plus vyvazenie)
-rozhodne ich nekrizim lebo maju smerovy dezen
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
ja pako, to ma vobec nenapadlo dal som otazku len na zaklade toho ze som si vsimol obrazok rotacie kolies v manuali (bez toho ze by som cital).
ja sa chystam menit predne za zadne letne na dalsiu sezonu. som si vsimol ze je tam dost podstatny rozdiel v opotrebovani.
btw kolko km mozem cakat ze vydrzi jedna sada gum?
ja sa chystam menit predne za zadne letne na dalsiu sezonu. som si vsimol ze je tam dost podstatny rozdiel v opotrebovani.
btw kolko km mozem cakat ze vydrzi jedna sada gum?
ja menim pravidelne predne za zadne. Inak na tych gumach od vyroby (kumho) som spravil takych 30 000 km a uz su dost v prdeli. Davam im este takych 20 000 a koniec.
RIO II 1,4 sporty 2008
kedze si na letnych uz 30000 km spravil a predpokladas ze este 20000 spravis tak ked to scitam tak je to celkom slusna vydrz. Budem spokojny ked aj moje Kumho Solus vydrzia cca 50000 km.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
no tie predne letne gumy uz su onicom. Takz budu muset ist dozadu. Inak 50 000 km na jedny gumy je podla mna zalostne maalo. cakal by som takych 80 000 - 100 000 km aspon. To by bolo take minimum.
RIO II 1,4 sporty 2008
50000??? :O tak to mi este budu tie origos hankooky dlho zneprijemnovat zivot. som im daval este tak jednu sezonu (to by mali nejakych 30000km) a uz som mal v plane zohnat nieco lepsie
dnes som prezul Vredestein Snowtrack 3 (185/65 R14, 86T)
Donovaly a okolie a ako som sa dobre dival z izby tak uz aj Nizke Tatry su biele, tak radsej som sa prezul
edit: siel som na prezutych domov a celkom ma prekvapili, mierne hlucne su pri nizsich rychlostiach co nechapem 30 - 60 km/h!!! pri rychlosti 110 - 130 km/h som ich doslova nepocul, radio bolo vypnute! som milo prekvapeny... a co ma viac potesilo snad su aj lepsie vyvazene ako original od korejcov... vtedy ma bralo do mojej /lavej/ strany teraz som pustil volant pri 130 a nic... auticko si dlhsi cas drzalo stopu, az na nerovnosti na R1...
Donovaly a okolie a ako som sa dobre dival z izby tak uz aj Nizke Tatry su biele, tak radsej som sa prezul
edit: siel som na prezutych domov a celkom ma prekvapili, mierne hlucne su pri nizsich rychlostiach co nechapem 30 - 60 km/h!!! pri rychlosti 110 - 130 km/h som ich doslova nepocul, radio bolo vypnute! som milo prekvapeny... a co ma viac potesilo snad su aj lepsie vyvazene ako original od korejcov... vtedy ma bralo do mojej /lavej/ strany teraz som pustil volant pri 130 a nic... auticko si dlhsi cas drzalo stopu, az na nerovnosti na R1...
tak som uz konecne prezul (2 tyzdne pred Vianocami. to sa uz asi aj patrilo).
vsimol som si, ze letne boli nerovnomerne opotrebovane. obe predne mali vyrazne opotrebovanejsie vnutorne strany ako vonkajsie. teraz ale neviem jedno .... ked som ich nahadzoval tak som ich nedaval vyvazit. myslite ze to moze byt aj tym, alebo to nebude nicim inym iba zlou geometriou?
PS neviete kolko si kia uctuje za urobenie geometrie? a treba to davat v kii, alebo to mozem hocikde?
vsimol som si, ze letne boli nerovnomerne opotrebovane. obe predne mali vyrazne opotrebovanejsie vnutorne strany ako vonkajsie. teraz ale neviem jedno .... ked som ich nahadzoval tak som ich nedaval vyvazit. myslite ze to moze byt aj tym, alebo to nebude nicim inym iba zlou geometriou?
PS neviete kolko si kia uctuje za urobenie geometrie? a treba to davat v kii, alebo to mozem hocikde?
ja som prezuval na zimne inde a spravili mi vyvazenie v cene sak toje normal... a lepsie mam vyvazene ako original letne od kie co som mal ked som kupil auto... volant mozem pustit aj pri rychlosti 120km/h a drzi stopu... samozrejme na vplyv ma aj vyvazenie auta cize ked som sam a sedim nalavo tak auto zacne po nejakych metroch uberat vlavo ale tak to je fyzika... co sa tyka geometrie hm neviem ak si mal nevyvazene gumy pochybujem ze by to sposobovalo vnutorne opotrebenie dezenov... ale ktovie, ja niesom odbornik len odpovedam na vyvazenie...
Vyvazenim to urcite nebude. Ale ja mam tak isty problem. Neriesil som to zatial. Mne dere pravu prednu gumu ... vnutornu stranu. podla mna ja zla geometria a konkretne odklon kolies. Lenze neviem ze ci sa to na nasich autach da nastavit. pretoze odklon kolies sa robi spodnym (nosnym capom) lenze ten na nasom aute ja napevno zlisovany ku ramenu tak neviem neviem. Mozno sa to uz robi inak ale ja mam taketo skusenosti. mozno sa mylim.
RIO II 1,4 sporty 2008
dnes som bol na tej geometrii. samozrejme bola potrebna. zbiehavost co ma byt 0.0 +-0.5 som mal na pravom prednom -4,2 a na lavom -1,6. nastavilo sa to, tak som zvedavy ako budu po sezone vyzerat zimne gumy.
Naposledy upravil(a) staf dne pon pro 14, 2009 8:13 pm, celkem upraveno 1 x.
Ak ti derie nerovnomerne predne pneu tak treba ist nastavit geometriu vlastne zbiehavost. Odklon je dany tlmicom a nie capom ako tu Visna pise. Ja som si na mojom riu nastavoval resp. kontroloval a mal som rozbiehavost.
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
staf píše:dnes som bol na tej geometrii. samozrejme bola potrebna. zbiehavost co ma byt 0.0 +-0.5 som mal na pravom prednom -4,2 a na pravom -1,6. nastavilo sa to, tak som zvedavy ako budu po sezone vyzerat zimne gumy.
tie hodnoty ktore udavas su v stupnoch a minutach? lebo s takou rozbiehavostou sa neda jazdit
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red