Prerobenie chladenia
-
- Kontaktovat uživatele:
Prerobenie chladenia
Chcela by som sa spýtať, či náhodou nemá niekto skúsenosť s prerobením elektrického chladenia na Sorente?
- Reklama
Re: Prerobenie chladenia
chceš prerobiť vrtuľu s viskospojkou na elektrickú?
-
- Kontaktovat uživatele:
ano, presne to...
Ahoj. Jenom pro zajimavost v cem by to melo byt lepsi, kdyby byla vrtule ovladana elektricky?
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
-
- Kontaktovat uživatele:
zdá sa mi, že sa mi nedostatočne zohrieva motor, aj ked Webasto stále zohrieva...
A to jsi zjistila primo nejakym merenim a nebo podle raficky na budiku. Protoze podle budiku mi taky ukazuje, ze neni uplne zahratej motor, ale ukazuje stejne v lete i v zime, takze to bude asi nejaka odchylka v budiku. Ehm teda doufam, protoze podle topeni mi nepripada, ze by to bylo nejak mene zahraty. I v tech mrazech pod -10 to topi perfektne . Pokud ti to topi min, tak bych spis nechal skouknout bufika, protoze tam obcas odejde svicka a nebo se zanese ta topna sitka a pak prestane topit a zacne kourit. To se mi stalo u predchoziho auta a pak se motor vubec neohral (to jenom tak mimo tema )
Kazdopadne kdyz o tom tak premejslim, tak to prekopani vrtule by nebylo zas tak jednoduchy, protoze vrtuli mas pohanenou remenem motoru. Takze by se musel nejak upravit pruchod remenu, aby nesel pres vetrak a na ten vetrak by jsi musela nabastlit nejakej motorek. A jeste nekde hodit cidlo na hlidani teploty chladici kapaliny, aby ti zapinal ten motorek ventilatoru.
Jelikoz je u ventilatoru dost malo mista, tak bych to mozna resil tim zpusobem, ze bych z nej shodil vrtuli a k elektro ventilatoru co je ve predu bych pridal jeste jeden a ten zapojil na teplotni cidlo chlazeni.
Docela by mne zajimalo, jestli to nekdo zkousel.
Kazdopadne kdyz o tom tak premejslim, tak to prekopani vrtule by nebylo zas tak jednoduchy, protoze vrtuli mas pohanenou remenem motoru. Takze by se musel nejak upravit pruchod remenu, aby nesel pres vetrak a na ten vetrak by jsi musela nabastlit nejakej motorek. A jeste nekde hodit cidlo na hlidani teploty chladici kapaliny, aby ti zapinal ten motorek ventilatoru.
Jelikoz je u ventilatoru dost malo mista, tak bych to mozna resil tim zpusobem, ze bych z nej shodil vrtuli a k elektro ventilatoru co je ve predu bych pridal jeste jeden a ten zapojil na teplotni cidlo chlazeni.
Docela by mne zajimalo, jestli to nekdo zkousel.
-
- Kontaktovat uživatele:
všetko by zostalo tak isto, len samotná plastová vrtula by sa dala zdemontovať. Bufik mám po kontrole v poriadku, pretože som si ho dávala napájať na časové hodiny, aby sa dal nezávisle spustiť. Aj ked nie je mráz, bufik mi stále hreje, tak ako stanovuje výrobca-pod 5 stupnov, teplota vody do 68 stupnov. Mimo nadstavenia na časových hodinách spínania bufiku. Možno by som predpokladala chybu vo vyskoznej spojke na vrtule, preto som sa zamýšlala nad prerobením na elektrovrtulu. =)
Zdravím, já jsem z nouze udělal z filcu deku před chladič a ta je dvojdílná. Polovina je stále před chladičem a tu druhou půlku s elektrickým větrákem klimy zakrejvám při velké zimě. Docela to funguje, vždyť takto se to dělalo dříve u všech aut v zimě.
P.s. děsně mě zlobí Pc , bude novej co nejdřív.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Můžeš hodit foto, jak tam máš ten filc?Jirka N. píše:Zdravím, já jsem z nouze udělal z filcu deku před chladič a ta je dvojdílná. Polovina je stále před chladičem a tu druhou půlku s elektrickým větrákem klimy zakrejvám při velké zimě. Docela to funguje, vždyť takto se to dělalo dříve u všech aut v zimě.
Bostra
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
Ale jo proc ne. Tento system je jedinej kterej spolehlive funguje uz leta a u starejch i benzinovejch aut to bylo normalni. Dokonce nektery novy auta uz to maj zase delany tak, ze pred chladicem jsou "zaluzie" ktery se pri nizke teplote zavrou a tim padem se neochlazuje tolik chladic dokud se auto neohreje. Kdyz jsem pred uz hooodne lety zacinal, tak jsem mel na facku pred chladicem kus kartonu, kterej kdyz jsem jel kratsi vzdalenost tak jsem ho zasoup a auto hnedko topilo driv a lip
Mechanicky poháňaná vrtuľa kradne výkon aj keď nie je potrebné aby sa točila.Tomas80 píše:Ahoj. Jenom pro zajimavost v cem by to melo byt lepsi, kdyby byla vrtule ovladana elektricky?
-
chcel by som sa spýtať,že tá predná elektrická vrtula ako sa Vám spína? Pretože ked bolo sorento ešte nové tak sa zopínala automaticky po zopnutí klimatizácie i ked motor nebol ešte zohriaty alebo bolo vonku zima proste nemalo to nič spoločné s teeplotou motora zopla sa spolu s limatizáciou automaticky a furt šlapala.
Teraz som si všimol že sa mi už nezapína spoločne s klimatizáciou proste už ani neviem kedy naposledy išla a v lete takisto vôbec nič.Hmm ako je to u vašich aut?
Teraz som si všimol že sa mi už nezapína spoločne s klimatizáciou proste už ani neviem kedy naposledy išla a v lete takisto vôbec nič.Hmm ako je to u vašich aut?
Ahoj. No je pravda, ze u ostatnich aut mi taky spinal chladic se zapnutim klimy, bez ohledu na to, jestli byl motor zahratej a nebo ne. U sorenta jsem to zatim nejak nesondoval. Az budu v aute tak to schvalne vyzkousim a dam vedet.
-
tak prisli ste na nieco?zopina ci nezopina vam spolu s klimou?