Garančné prehliadky
Re: Garančné prehliadky
matko1000
mas extremne drahy servis, to kam chodis servisovat do jaguaru ?
prva garancka: 144 eur
druha .............175 eur
tretia .............193 eur
stvrta ............181 eur
mas extremne drahy servis, to kam chodis servisovat do jaguaru ?
prva garancka: 144 eur
druha .............175 eur
tretia .............193 eur
stvrta ............181 eur
RIO II 1,4 sporty 2008
- Reklama
visna: drahy??? mne sa nezda .. aj ked mozno som nieco prehliadol, kedze to je popisane dost divoko
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
Chlapci,sa nestačím čudovať tým cifrám,ja mám dieselové Rio,čiže automaticky by som mal mať drahší servis ako Vy na svojich benziňákoch,schválne som si pozrel moju druhú a tretiu garančku a tu sú moje čísla:za druhú garančku (po dvoch rokoch) som platil 61 eur,olej si kupujem sám,pri tej garančke ma stál 60 eur,čiže dokopy 121 eur,no a pred pár týždňami som bol na tretej garančke po troch rokoch a platil som 140 eur a olej ma stál 43 eur,čiže spolu 183 eur,sám nechápem,ako je možné,že viem servisovať diesel prakticky za ceny benzínu....
A k tým garančkám v autorizovanom servise,áno,je to každého vec,ale kto chce aj na tom ušetriť,tak to môže dopadnúť presne naopak.Ja som napríklad riešil v rámci záruky prasknutý lak na dverách,určite by to nestálo len 100 eur,a to bola ešte len maličkosť,skúste si predstaviť,že Vám vypovie službu riadiaca jednotka motora (stalo sa mi to v záruke na bývalom aute Toyota),tak to je už pálka (cena cca 1300 eur),tak za to mi to fakt nestojí riskovať pre tých pár eur ani náhodou!!!!!!
A len tak mimochodom,dnes som si prvýkrát "ošahal" Vengu,chlapci,nechcete niekto kúpiť dieselové Rio v plnej výbave?? Fakt sa im tá kára vydarila!!!!
A k tým garančkám v autorizovanom servise,áno,je to každého vec,ale kto chce aj na tom ušetriť,tak to môže dopadnúť presne naopak.Ja som napríklad riešil v rámci záruky prasknutý lak na dverách,určite by to nestálo len 100 eur,a to bola ešte len maličkosť,skúste si predstaviť,že Vám vypovie službu riadiaca jednotka motora (stalo sa mi to v záruke na bývalom aute Toyota),tak to je už pálka (cena cca 1300 eur),tak za to mi to fakt nestojí riskovať pre tých pár eur ani náhodou!!!!!!
A len tak mimochodom,dnes som si prvýkrát "ošahal" Vengu,chlapci,nechcete niekto kúpiť dieselové Rio v plnej výbave?? Fakt sa im tá kára vydarila!!!!
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
-
- Kontaktovat uživatele:
Karol : kam chodis na garancky a kolko ta stala prva, nerobia problemy s tym ze si donesiem vlastny olej ?
Chodím do Trnavy,vyhľadal som si aj tú prvú garančku,tá ma stála 195 eur,z toho cena oleja bola nekutočných 95 eur,tak to som povedal,že v žiadnom prípade,momentálne už druhý rok dávam Castrol Magnatec a úplna spokojnosť,pri prvej výmene sa trochu "okúňali",že oni tam môj olej nemôžu dať,lenže smernica EU jasne hovorí,že servis Ti nemôže zakázať doniesť svoj olej,aj keď sa jedná o autorizák,jediná podmienka je,že olej musí byť v originál obale a musí spĺňať normy predpísané výrobcom auta,ak je toto splnené,musia ho tam naliať,ak povedia nie,tak dovidenia a idem do servisu,kde mi to nalejú.Po tomto argumente mi to naliali a na ďalšej garančke už boli v pohode,jediné čo chceli,aby som pri pristavení vozidla do servisu pripomenul,že mám vlastný olej a bolo to bez problémov.
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
Pre uplnost informacii.
Na stranke firmy Oil Partner je odkaz na nariadenie Europskej komisie c. 1400/2002. Vseobecne povedane (necital som to nariadenie) tato vynimka hovori o tom, ze spotrebitel ma pravo rozhodnut sa, ci pojde do "znackoveho servisu vyrobcu" alebo do "znackoveho nezavisleho servisu" bez ohladu ci je vozidlo v zaruke alebo uz skoncila zarucna doba. Samozrejme, ze aj nezavisly servis musi splnat urcite podmienky.
Mozete si to cele nastudovat a ked to budete mat nastudovane tak mozete to dat na znamost aj mne lebo sa mi nechce citat to nariadenie EK.
Mimochodom cena tohto neznackoveho servisu (oil partner) pri plnej prehliadke vozidla je 139 Eur.
Na stranke firmy Oil Partner je odkaz na nariadenie Europskej komisie c. 1400/2002. Vseobecne povedane (necital som to nariadenie) tato vynimka hovori o tom, ze spotrebitel ma pravo rozhodnut sa, ci pojde do "znackoveho servisu vyrobcu" alebo do "znackoveho nezavisleho servisu" bez ohladu ci je vozidlo v zaruke alebo uz skoncila zarucna doba. Samozrejme, ze aj nezavisly servis musi splnat urcite podmienky.
Mozete si to cele nastudovat a ked to budete mat nastudovane tak mozete to dat na znamost aj mne lebo sa mi nechce citat to nariadenie EK.
Mimochodom cena tohto neznackoveho servisu (oil partner) pri plnej prehliadke vozidla je 139 Eur.
Kód: Vybrat vše
http://oilpartner.meu.zoznam.sk/
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
-
- Kontaktovat uživatele:
Aka je sanca byt pri aute alebo vidiet auto pocas garancnej prehliadky ? Renault minute servis to umoznoval byt pri aute pocas prehliadky v citroene je moznost vidiet na auto, tak isto v skode a peugeote ... ako to chodi v KII ? Podlamna ked je servis voci zakaznikovy ferovy tak by tam mala byt nejaka moznost kontroly ci nie ?
Alebo to prebiehalo u Vas vsetkych tak ze Vam auto zobrali niekam prec a budto ste sa vratili po par hodinach alebo ste si tam tu 1,5-2 hodky odsedeli v predajni ?
Napr. aj v Oil partner je moznost byt pekne pri aute a aspon vidiet co sa snim robi .
Alebo to prebiehalo u Vas vsetkych tak ze Vam auto zobrali niekam prec a budto ste sa vratili po par hodinach alebo ste si tam tu 1,5-2 hodky odsedeli v predajni ?
Napr. aj v Oil partner je moznost byt pekne pri aute a aspon vidiet co sa snim robi .
Myslim si ze to zalezi od kazdeho servisu individualne. Ked som bol ja v servise (Nitra) tak som sa na tuto moznost ani nepytal a ani mi ju neponukali. Nechal som im kluce od auta a vratil som sa v dohodnutom case a ked som prisiel skor tak mi spravili kavu.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
cawte chcem vediet aky olej davaju na garancnej do auta a ci zálelži na značke lebo v manuáli som cital že 5w 30 a tu väčšina dava 5w40
-
- Kontaktovat uživatele:
Na lacnejsich olejoch ktore tam davaju autorizaky si lepsie zarobia a starostlivost o auto je to posledne o co autorizaku ide
Zatial tu vecsina ludi ma v aute olej ktory tam podla vyrobcu nema co robit tzn. je nevhodny pre ten motor; no hold toz to je ta starostlivost slovenskych servisov ... velmi mrzute ked cely servis krachuje uz len na takej primitivnej veci ako sa naucit pouzivat spravny olej a odpoved typu : tomu motoru to neuskodi je na dve veci ,, ani vymena oleja kazdych 40 000km tomu motoru pocas zaruky neuskodi tak preco to vobec aj menit ne ?
A to ked tam niekomu do noveho RIA naliali pri prvej garancke 10W-40 tak to uz je teda fakt vrchol ...
Nuz odporucal by som takym ludom reklamovat to v servise s odvolanim sa na to ze olej v motore je technologicky nevhodny nakolko nesplna poziadavky vyrobcu a nech to daju do poriadku to by sme sa este nasmiali pak
Zatial tu vecsina ludi ma v aute olej ktory tam podla vyrobcu nema co robit tzn. je nevhodny pre ten motor; no hold toz to je ta starostlivost slovenskych servisov ... velmi mrzute ked cely servis krachuje uz len na takej primitivnej veci ako sa naucit pouzivat spravny olej a odpoved typu : tomu motoru to neuskodi je na dve veci ,, ani vymena oleja kazdych 40 000km tomu motoru pocas zaruky neuskodi tak preco to vobec aj menit ne ?
A to ked tam niekomu do noveho RIA naliali pri prvej garancke 10W-40 tak to uz je teda fakt vrchol ...
Nuz odporucal by som takym ludom reklamovat to v servise s odvolanim sa na to ze olej v motore je technologicky nevhodny nakolko nesplna poziadavky vyrobcu a nech to daju do poriadku to by sme sa este nasmiali pak
no ja o par kilometrov idem na dalsiu garancku. sa ich vopred spytam aky tam mienia dat a ak mi povedia ze zas 10w40 tak ich poslem do <> a pojdem inde (teda za predpokladu ze je vyslovene v manuali napisane ze ma byt 5w30. priznam sa, zatial som tam toto nehladal).
btw ma niekto skusenost so servisom v ZA?
btw ma niekto skusenost so servisom v ZA?
-
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Kúpene : 10.7.2009
-
- Kontaktovat uživatele:
Autorizak tam vlastne dava olej s ktorym by auto nemalo jazdit pri vonkajsej teplote pod 0 stupnov ... tzn. W-40 olej
a 5w-40 tam taktiez nikde nevidim ale hlavne ze v autorizaku povedia ze motoru je to jedno ci je tam 5w-30 alebo 5w-40 , v tom pripade je mu aj jedno ci to menim po 15 000 alebo 40 000 ..
a 5w-40 tam taktiez nikde nevidim ale hlavne ze v autorizaku povedia ze motoru je to jedno ci je tam 5w-30 alebo 5w-40 , v tom pripade je mu aj jedno ci to menim po 15 000 alebo 40 000 ..
Podla mna to je jedno ci 5w-40 alebo 5w-30. Aky je v tom rozdiel ? 5w-40 je tusim o nieco hustejsi nie ?. Inak pisu tam ze " v zaujme uspory paliva" to znamena ze 5w-30 bude asi riedkejsi olej ako ten 5w-40. Inak osobne mam lepsi pocit ked mam v aute trolilinku hustejsi olej ako doporucuje vyrobca. Mimochodom v aute mam 5w-40 castrol SLX a priemernu spotrebu mam 6,3 l/100 so zimnymi gumamy.
No a ak napise vyrobca ze v zaujme uspory paliva to este nemusi znamenat ze v zaujme uspory motora. Ono to kludne moze znamenat aj to ze vyrobca udava naschval redsi olej len kvoli tomu aby sa zmestil do urcitej spotreby. A kludne mu moze byt jedno za napriklad s hustejsim olejom nabeha ten motor viac km. Ale je to len moj nazor. Nezozerte ma za to.
No som zvedavy na vase nazory.
No a ak napise vyrobca ze v zaujme uspory paliva to este nemusi znamenat ze v zaujme uspory motora. Ono to kludne moze znamenat aj to ze vyrobca udava naschval redsi olej len kvoli tomu aby sa zmestil do urcitej spotreby. A kludne mu moze byt jedno za napriklad s hustejsim olejom nabeha ten motor viac km. Ale je to len moj nazor. Nezozerte ma za to.
No som zvedavy na vase nazory.
RIO II 1,4 sporty 2008
nie moj nazor, ale moj postreh ... uz sa to tu preberalo a to dost podrobne
ja som vtedy nasiel strucne rozdiely podla ktorych to nevyzeral byt az taky rozdiel ... ale bol som zabity pod zem faktami ktore ukazovali ze je 30tka vyrazne lepsia
ja som vtedy nasiel strucne rozdiely podla ktorych to nevyzeral byt az taky rozdiel ... ale bol som zabity pod zem faktami ktore ukazovali ze je 30tka vyrazne lepsia