ABS

Odpovědět
jozino

ABS

Příspěvek od jozino »

Niekedy sa mi rosvieti signalizácia ABS a trvale svieti,po vypnutí motora a znova naštartovaní obyčajne zhasne,má nikto s tým podobné skúsenosti. Ďakujem.

KIA Rio Sporty 2008
Reklama

visna

Re: ABS

Příspěvek od visna »

Aj mne to robi to iste. Stalo sa mi to 3 krat behom 62 000 km. Takze to neriesim. Raz sa mi to stalo ked strasne v noci mrzlo a predtym som mal komplet mokre auto. Ako keby mi nejake cidlo ABS zamrzlo alebo co. No neriesim to. Moje predchadzajuce auto (P306) mi to robil tak 1x do tyzdna a tiez som to neriesil.Robilo mi to celych 100 000km co som s tym autom nabehal a nic sa nezmenilo.Akurat davaj pozor lebo ked to svieti tak je ABS vypnute.
RIO II 1,4 sporty 2008
Maldoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maldoc »

a neviete ci sa nahodou ABS neda vypnut v lete by to uvital ?
KIA RIO II Sporty
1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG solaris II
kupene 4.Maj 2009
stav km pri kupe: 8
najazdene km cca: 26 500
Karol

Příspěvek od Karol »

Vytiahni poistku pre ABS a si bez,iný spôsob neexistuje ako to vypnúť,len neviem,či daná poistka nezdružuje viac vecí,to by som musel pozrieť manuál,ale skôr si myslím,že je to len jedna samotná poistka len pre ABS.
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
nickey24

Příspěvek od nickey24 »

Jo jo vypnout se to da jen vytazenim pojistky.
visna

Příspěvek od visna »

To som este nepocul ze chcem vypnut ABS. To by som nikdy nerobil. Ani nevies kedy ti ABS zachrani krk. Aj v lete. V lete neprsi ? Hoci kedy. Ved dnes uz je ABS standartne bezpecnostne minimum tak ako kedysi posilovac brzd. Inak si myslim ze ABS ma samostatnu poistku celkom urcite. Je to prilis dolezity system na to aby sa delil s poistkou este s niecim inym.
RIO II 1,4 sporty 2008
staf

Příspěvek od staf »

tiez to tu citam s tym, ze "preco to chce niekto vypnut?!?". to ze to svieti treba riesit cez servis a nie cez odpojenie
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
Maldoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maldoc »

ja len tak bo mne sa zda ze s abs je v lete dlksia brzdna draha
http://www.youtube.com/watch?v=i088gz_Z26A&NR=1
KIA RIO II Sporty
kupene 4.Maj 2009
staf

Příspěvek od staf »

no hej, ale myslienku ABS mas tu http://www.youtube.com/watch?v=jSXIdOHJ9zw
Maldoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maldoc »

jasne ale my nemame abs with ESP :-D
KIA RIO II Sporty
kupene 4.Maj 2009
staf

Příspěvek od staf »

ESP je spomenute len v nadpise. vo videu sa nespomina a myslim ze to co predvadzaju je vseobecna demonstracia (iba) ABS
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

hmmm odpojit si ABS ???

Neviem ako vy ale ja ked som si kupoval auto tak jednou z podmienok bolo z hladiska pasivnej bezpecnosti, aby auto malo ABS a min 2 airbagy. (Airbagy preto, ak by ABS zlyhalo :lol: ) Nerozumiem tomu, ze niekto si kupi auto s ABS a potom ho skusa vypnut a pritom mu ABS na aute nerobi ziadne technicke problemy. Preco si si potom kupoval ABS????

Ano je to mozne, ze pri ABS je dlhsia brzdna draha, ale toto nam hovoril profesor na vysokej skole cca v roku 2002, ked som mal moj dobrovolny predmet o Motorovych vozidlach. Primarnym cielom ABS je to, aby sa predne kolesa nezastavili a nedostali do smyku. Pretoze ked sa zacnu smykat auto sa stane neovladatelnym, ale ked sa tocia tak sa auto da ovladat. Koniec koncov, ved to vieme vsetci a o tom bolo aj video. Od vtedy vyvoj uz pokrocil, premavka nam zhustla a pocasie nabera na vrtochoch.

ABS (a ostatne elektronicke pomocky) si bezne odpajaju profesionalny kaskaderi vo filmoch, ale to som ja neni. Fakt vazne toto sa mi zda naozaj divne.

Teraz ma napadlo, ale iba cisto teoreticky:
V pripade dopravnej nehody, ked tebe zistia brzdnu drahu smykom, co potom? Co spravi policia kedze tvoje auto nesplnalo "technicke podmienky" (pretoze vsetko co je sucastou vozidla musi byt funkcne a tvoje ABS bolo vypnute) a co spravi poistovna? Preplati skodu, ked bude zistene, ze tvoje auto (ci uz vinne alebo nevinne) nesplnalo "technicke podmienky?"

Vazne netusim, ci je dobry napad odpajat na aute ABS.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
nickey24

Příspěvek od nickey24 »

Policiste az takove veci nezjistuji.Jinak k ABS,kdyz jsem mel v lete problem na ABS tak me to v jizde az tak nevadilo ani neomezovalo.Nejvic me stvalo,ze na palubovce porad sviti kontrolka.Problem jsem resil,protoze k domu me vede prudky kopec kde se silnice v zime udrzuje jen pluhem.S autem bez ABS jsem mel problem.Verim,ze se tu nekdo ptal jen ze zvedavosti jak vypnout ABS .........nedoporucuji vypnout ABS dyt je to pasivni bezpecnostni prvek.Vyrobce by montoval vypinac na ABS jako to je treba u ESP atd.
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

nickey24 suhlasim s tebou ze ak by ABS nebolo tak dolezite tak by vyrobcovia sami ponukali moznost vypntu system obycajnym tlacitkom
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
flubertn

Příspěvek od flubertn »

Kia Rio II sporty 1,5 crdi 81kw r. 2011 Midnight Black
Odpovědět