rozdiely RIO do roku vyroby 2008 a RIO 2009

tomasko007

Re: rozdiely RIO do roku vyroby 2008 a RIO 2009

Příspěvek od tomasko007 »

MaTToS píše:ked som to auto v marci 09´ vyberal tak stale to bola lepsia kupa za tie prachy ako nejaky yaris 1.0 , fabia 1,2 alebo C3 ci 207cka
ja som ho vyberal o 3 mesiace neskor a tiez to bola asi najvhodnejsia kupa.
a to som este rozmyslal na Ibizou, Puntom, nova Fiesta, SX4 ( skoda ze nebolo vtedy v akcii za tych 11t. :( )
Punto sa asi najviac priblizovalo vybavou a cenou k Riu ale 1.2 8V 68 koni myslim .. to by bolo utrpenie.
A na druhú stranu 3 autá na "F" ake nekupovat - Ford, Fiat, Francuzke :D
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Obrázek
Reklama

Matej

Příspěvek od Matej »

si zabudol favorit,felicia,fabia.............. :lol: :lol: :lol:
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
visna

Příspěvek od visna »

MaTToS píše:
visna píše:A este si myslim ze tato nova palubovka je podsvietena ziarovkami a nie diodami ako maju modely do 2008. Proste je to vidno na kontrolke smeroviek. ak svieti tak je to svetlo ako zo ziarovky. Take sustredene. Neviem ako to mam opisat. Proste z diody je svetlo viac rozptylene. (som si isty ze su tam ziarovky a nie diody) aj na tom setrili.
Tomu neverim ze su tam ziarovky bola by to blbost, urcite ziarovky na podsvietenie palubovky nebudu lacnejsie ako spravit to s LEDkami :arrow: na to si dosiel podla toho ako to vyzera zvonku ? Zaujimave lebo na citroene ktory som mal to svetlo zo smeroviek bolo presne rovnako rozptylene a je to zapricinene pouzitym priehladnym plastom a nie ziarovkou/diodou takze zakladat na tom ze si to videl zvonku, az to rozoberes a odfotis tak fajn .
A tie ostatne veci ... ked som to auto v marci 09´ vyberal tak stale to bola lepsia kupa za tie prachy ako nejaky yaris 1.0 , fabia 1,2 alebo C3 ci 207cka ... ja som spokojny s RIOm aj v takom stave v akom je a kupoval som to v cene 11 150,- € mimo to rezerva je na druhu stranu standardny elektron co neponukal nikdo ci toyota alebo niekdo iny takze neviem co by som ine vybral za 11 000... co by malo teda 1,4 16V motor a vybavu ria
No tak ja tomu zase verim ze ziarovky su lacnejsie ako diody. Samozrejme ti neviem dokazat ze ci su tam ziarovky alebo nie ale vsimol som si rozdiel podsvietenia medzi starsim a novsim riom. To znamena ze tam je nejaky rozdiel a jediny logicky mi pripada ze tam dali ziarovky a nie diody. Presne kvoli setreniu. v ostatnom s tebou suhlasim.
RIO II 1,4 sporty 2008
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

medzi majitelmi rocnika 2009 som aj ja... neviem ci si tam uviedol aj clona na slnko vodicova obsahuje zrkadielko... a zial nema to zrkadielko krytku vrrrrrrrrrr :oops: ... pripadam si tam ako zena.... Dalsi rozdiel okrem este tvaru budikov som si nevsimol s rokom 2008... a to svetlo v strope ano nema to tak riesene ako 2008 a tiez stmavene celne sklo hore... ten pas tam uz nieje... ale za to 2009 ma ovela lepsie radio... priamo pred radiacou pakou je line-in a usb cize radio ma velky displej.. i tak ho uz dufam konecne tento rok vymenim aj s reprakmi, ktore sice hraju priemerne no tie co cakaju na osadenie... ehm bez slov :D
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

este mam jeden taky dotaz, priatelkyn brat ma tiez Rio 1.4 (kupovane v 2008) Chcem sa spytat oni mi tvrdia ze ma automaticku klimu... ale jednoducho potoci ovladacom na usmernenie prudenia vzduchu (okno, okno-nohy, nohy, nohy-ruky, ruky) a ako prepina jednotlivo zopina mu tlacitko A/C - cize klimu (normalne sa mu rozsvieti to tlacitko na zeleno ako ked si zapnete klimu) Nie je to daka chyba? Ved predsa automaticka klima v tychto autach je digitalna, pokial viem co som videl v prospektoch, dako mi to nejde do hlavy aky ma stym aj tak nastavenie kam chcem dat fukat vzduch, teda preco by malo samo zapinat klimatizaciu. Neviem ci tu na tomto fore (alebo este v case ked som uvazoval aj ja nad kupou Hyu Accent som sa skratka docital o chybe vo vyrobe ze sa naozaj klima zapinala vzdy sama)

Ma niekto rocnik 2008 a stretol sa stym?
Obrázek
visna

Příspěvek od visna »

Nie je to chyba. Je to normalna vec. Nove rocniky to uz nemaju ? Proste ide o to ze ak na tom ovladaci smerovania vzduchu das fukat na okno tak sa automaticky zapne klima. Ale to neznamena ze je to automaticka klima. Je to proste tak nastavene od vyroby a da sa to deaktivovat. Kedysi davno to tu uz bolo riesene. Proste od vyroby sa klimatizacia automaticky zapina ak das smer vzduchu na okno alebo na okno -nohy. Proste vyrobca predpokladal ze ak smerujes vzduch na okno tak ho chces vysusit no a preto sa automaticky zapina klima lebo klima vzduch vysusuje. No ako hovorim da sa to deaktivovat. Presny postup najdes na tomto fore. Ja si ho uz presne nepamatam ale je to jednoduche.
RIO II 1,4 sporty 2008
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

Nie mne na 2009 sa klima automaticky nezapne a ten vypinac klimy je tiez mechanicky ze bud ostane zatlaceny a klima je zapnuta alebo nie a klima nejde
KIA RIO II Sporty 1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG Solaris + folie by SAXO
Obrázek :arrow: LPG
Obrázek
visna

Příspěvek od visna »

No tak to bude tym. No vlastne sme prisli na dalsiu vec na com usetrili.
RIO II 1,4 sporty 2008
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

tak tak... ach jaj to su... rozdiely... ale ako nerobi mi problem to tlacitko mackat rucne :D
Obrázek
visna

Příspěvek od visna »

hej hej , mne to dokonca hned od zaciatku vadilo ... ze sa mi zapina klima ked dam ofuk okna. Podla mna to je dobra pi..vina. Hned ako som na to prisiel (teda precital tu na foore) tak som si to deaktivoval. :D :D :D :D
RIO II 1,4 sporty 2008
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

rozdiely v zapinani klimy su sposobene tym ze rocniky 2008 mali elektronicke tlacitka na ovladanie klimy a vstupu vzduchu do kabiny a rocniky 2009 (setriace) maju tieto tlacitka mechanice. Tieto mechanicke sa musia rucne zapnut/vypnut, pricom elektronicke sa daju nastavit na "automaticke" zapinanie/vypinanie
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Odpovědět