drobne zavady

tomasko007

Re: drobne zavady

Příspěvek od tomasko007 »

no len tak tipnem :D .. nemoze to byt "nemrznuca zmes" z ostrekovacov ?
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Obrázek
Reklama

Matej

Příspěvek od Matej »

ale preco v strede auta?
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

pretoze ide hadicka do zadneho stieraca? neviem presne kade ale stredom auta cez podvozok by ist mohla nie?
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
tomasko007

v strede auta mozno preto, ze ak tam je na spode nejake oplechovanie tak to stecie inakde ako je problem.
Obrázek
staf

Příspěvek od staf »

tomasko: z ostrekovacov to nebude. Tam je modra, nie zlta kvapalina.
Uz aby som isiel na garancku, lebo taketo problemy len cloveka znepokojuju
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
nickey24

Příspěvek od nickey24 »

Voda do ostrikovace na zadni okno neni vedena stredem.Je vedena ....jak to nazvat(tunelem) uvnitr vozu na strane spolujezdce.
Matej

Příspěvek od Matej »

ano presne tak hadicka na zadny ostrekovac ide cez interier
Matej

Příspěvek od Matej »

ak ti nechyba niejaka kvapalina tak si s toho nerob velku hlavu
tomasko007

staf píše:tomasko: z ostrekovacov to nebude. Tam je modra, nie zlta kvapalina.
Ak sa nemylim ... tak modra je zimna zmes a zlta je letna zmes :-), ale nepredpokladam ze mas letnu zmes v ostrekovacoch
A ako Matej pise, ak ti nechyba nic, tak kasli na to ...
Obrázek
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

Uz ani neviem kde som to pisal stym vrcanim v prednej casti na mojom Riu... ako sa ukazalo boli to tie spominane motorceky svetlometov (prednych)... pri 1. garancke mi prijamci technik teda servisak povedal ze vadny je diel nejaky rozdelovac... niecoho... ze to objednaju a zavolaju ma tam na vymenu... uf horsie je ze tie svetla mi fakt same behaju horedole :( Uz viem preco mi niektori vodici blikli naspat... bud si mysleli ze im blikam (kvoli policii) alebo som ich jednoducho oslepoval, co som fakt nechcel. teraz cakam kedy mi zavolaju z Motor-caru a idem hned na vymenu.
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
nimor

Geometria

Příspěvek od nimor »

Pri jazde solo, (iba vodic) vozidlo trochu taha do lava. Pri jazde aj so spolujazcom ide auto pekne v stope. Tiaz sa mi zda je dost nachylne na bocny vietor a auto treba korigovat viac ako som zvyknuty. Ma niekto podobny problem? Za mesiac idem na garancnu prehliadku, snad to tam odstrania. Vztahuje sa na tuto zavadu zaruka? Taha to od zaciatku ako som kupil auto.
KIA RIO Sporty 1,4 r.v. 2009
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

Po dlhsom stani auta ca. 3 dni sa pocas jazdenia ca. tak prvych 10km ozyva pri prejazde vecsej nerovnosti ozve klasicky zvuk na ktory som zvyknuty ale je navyse zo spolujazdcovej strany vzdy sprevadzany takym tupym buchnutim .
Proste auto stoji napriklad 1 den a rano nasadnem a idem do prace = ziaden problem . Auto stoji od piatku do pondelka rana , rano nasadnem hned prvy spomalovac prejdem a ako auto zide dolu zo spomalovaca tak uz sa ozve prvy krat to tupe buchnutie , staci trocha vecsia nerovnost na ceste prip. vymol a klasicky zvuk prejazdu nerovnosti je sprevadzany onym nezelanym tupym buchnutim ktore sa mi zda byt z pravej strany od spolujazdca - po prejdeni ca. 10km tento bonus zmizne a dalej pocas jazdy akejkolvek nerovnosti uz ziadne buchnutie nepocujem okrem klasickych zvukov co to auto vydava ale ako som pisal opetovne staci nechat auto odstavene 3 dni a hned prvy spomalovac pred domom a tupe hlasite buchnutie je nazad .... co s tym ? Ani neviem ako to vysvetlit v servise nakolko ja kym z domu sa do servisu dotrepem tak uz to davno prestane buchat . Co môze spôsobit takuto divnu zavadu a preco prave auto musi aspon 3 dni stat ? Zacalo sa to prejavovat odkedy som rano jazdil do prace a bolo -13 tak vtedy po prejazde spomalovaca to buchlo prvy krat a odvtedy uz to zopar mesiacov robi to iste ako som vyssie popisoval -
Auticko ma 11 mesiacov a 8000km .
KIA RIO II Sporty 1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG Solaris + folie by SAXO
Obrázek :arrow: LPG
Obrázek
tomasko007

Uz som tu to raz pisal niekde davnejsie.
Sice nespecifikujes odkial ten zvuk presne vychadza.
no mne vychadza odzadu od vyfuku.
Podobny problem aj u mna, ak dlhsie stoji auto tak sa to prejavi, z dna na den nic nepocut.

Servisny technik my povedal, ze to je od vyfuku. V zime je manzeta ktora drzi vyfuk je tuha a preto pri prejazde vyfuk ako keby buchal o karoseriu, ak sa vyfuk zohreje, tym sa zohreje aj manzeta, ziska lepsiu pruznost a uz je to OK.
Obrázek
nimor

Příspěvek od nimor »

Tiez som 2x zaregistroval cudne buchnutie od praveho predneho kolesa pri prejazde nerovnostou a sucastnym brzdenim. Boli to relativne male nerovnosti, ale to buchnutie bolo ako keby slo napravu odtrhnut. Bol to velmi neprijemny zvuk. Za mesiac idem na Garancnu prehliadku, tak ich upozornim na to.
nimor

Příspěvek od nimor »

tomasko007 píše:Uz som tu to raz pisal niekde davnejsie.
Sice nespecifikujes odkial ten zvuk presne vychadza.
no mne vychadza odzadu od vyfuku.
Podobny problem aj u mna, ak dlhsie stoji auto tak sa to prejavi, z dna na den nic nepocut.

Servisny technik my povedal, ze to je od vyfuku. V zime je manzeta ktora drzi vyfuk je tuha a preto pri prejazde vyfuk ako keby buchal o karoseriu, ak sa vyfuk zohreje, tym sa zohreje aj manzeta, ziska lepsiu pruznost a uz je to OK.
Ze by ta manzeta vychladla az za 2, 3 dni? Tusim v tom servise povedia hoci co len aby nemuseli hladat zavadu.
Odpovědět