Hluk při nerovnostech - Kia Ceed 2010

jashua

Hluk při nerovnostech - Kia Ceed 2010

Příspěvek od jashua »

Ahoj, koupil jsem si novou kia Ceed 1,6 comfort plus Verze 2010. Mám ji asi dva měsíce, a zhruba poslední měsíc se zezadu zprava ozývají tupé rány při přejíždění nerovností. Při vyšších rychlostech a delší jízdě je vše v pořádku. Kola jsou zimní 15".

Neví někdo možnou příčinu? Je to na servisní prohlídku v rámci záruky?
Reklama

sandok

Re: Hluk při nerovnostech - Kia Ceed 2010

Příspěvek od sandok »

Cau, mam stejny problem, je to slyset ze zadu z prava, takove tupe zvuky, pri pomale jizde napr po dlazebnich kostkach. Ikdzy se vse vynda z kufru tak to dela. Byl jsem v servisu a tam mi rekli ze prej nic nenasl, ze utahly nejakej plast (v ramci zaruky) , zda se mi ze to ted dela trochu mene ale jeste jsem to poradne neotestoval, pokud bude delat i nadale pojedu tam znova
to-tomik

Příspěvek od to-tomik »

no mne to robilo teraz, najazdených vyše 25 000 km, ale také podobné zvuky asi od prednej nápravy. Bol som s tým v servise, vymenili tyčky stabilizátora a všetko v pohode (v záruke).
jashua

Příspěvek od jashua »

sandok píše:Cau, mam stejny problem, je to slyset ze zadu z prava, takove tupe zvuky, pri pomale jizde napr po dlazebnich kostkach. Ikdzy se vse vynda z kufru tak to dela. Byl jsem v servisu a tam mi rekli ze prej nic nenasl, ze utahly nejakej plast (v ramci zaruky) , zda se mi ze to ted dela trochu mene ale jeste jsem to poradne neotestoval, pokud bude delat i nadale pojedu tam znova

tak ja to do toho servisu hodim asi pristi tyden. Stejne tam pojedu montovat parkovací senzory, tak to můžou udělat najednou... Dám vědět, co zjistí...
Dettektorr

Příspěvek od Dettektorr »

Mám ten samý problém a to mám najeto jen 13000 km. Osobně to vidím na nějaké uložení nápravy. Budu řešit až po zimě.
sandok

Příspěvek od sandok »

Zdravim, tak se to opet objevilo, podle me s tim prvne nic nedelali.Odvezl jsem to do servisu opet a uvidime. Technik byl v pohode tak snad se ted jiz pochlapí, pak dam vedet jak to dopadlo
jashua

Příspěvek od jashua »

Dettektorr píše:Mám ten samý problém a to mám najeto jen 13000 km. Osobně to vidím na nějaké uložení nápravy. Budu řešit až po zimě.

to by ale dělalo na obou srtanách, ne? a po delší jízdě se to utřepe a pak už to nedělá...
sandok

Příspěvek od sandok »

Souhlasim s Jashuou, nejvic se to projevuje ze zacatku jizdy, ja to sice slysim o ke konci ale jiz mene, zvuk jde z prave strany(za spolujezdcem vzadu) a je to takove tupe zvuky jako kdyz boucha tenisak v hrnci..
Dettektorr

Aha, tak u mě jde o rány podobné právě vytlučeným silentbklokům a dělají to obě strany. Blbě čtu, sorry.
majo

Příspěvek od majo »

Ahojte Ceedaci,
No nie ste sami musim povedat, mam podobny problem a doslova mi to lezie na nervy. V servise mi povedali, ze je to normalne, no po prvej navsteve mi rovnako, ako to tu niekto spominal vymenili predsa len nieco - stabil. tyc. Najskor mi to buchalo v lavej prednej casti, po navsteve servisu mi to odstranili. Zvuk sa vratil (po asi 400 km), pridali sa vsak aj dalsie rovnake zvuky z pravej prednej a zadnej casti napravy. Pri druhej navseve servisu mi uz tvrdili, ze je to normalne, ze kazde auto vydava nejaky zvuk pri nerovnych povrchoch. A to mi este dali do ruky ich Rio (2010 cca 200km) aby som si vyskusal, ze "neexistuje ziadny problem". Ak chcem mat adrenalin v norme musim si pustit radio nahlas, aby ma z tych hrozivych buchotov nekleplo. Mne sa to osobne nezda, ale podla mna ide o vyrobnu vadu novych modelov Ceed a Rio.

21.2.2010
Vymena servisu pomohla. Zistili, ze su uvolnene naboje lozisk. Dotiahli to a uz nebucha v napravach nic.. konecne mam pocit, ze sa veziem v novom aute.
Kia Rio Sporty, 1,4 Tropical Red
Kupené v SR, 12/2009
Dettektorr

U mě to bude výměna tyček stabilizátoru v příštím týdnu v rámci záruky, tak pak dám vědět.
jashua

Příspěvek od jashua »

Ahoj. Tak já byl minulý týden konečně v tom servise a pry se závada neprojevila... A že až bude hezčí počasí, tak mam přijet, a že to se mnou pojede nějaký technik projet...

Ještě bych chtěl podotknout, že to klepání je možná teplotně závislé. neboť teď, jak se oteplilo, tak to děla jen ráno, když je ještě chladno. :-/
Dettektorr

Uvidíme, u mě to klepe pořád.
majo

Příspěvek od majo »

myslim si, ze ak v aute nieco klepoce a zalezi od pocasia (teploty) tak to nie je ziadny problem. Prave naopak, auto by nemalo vydavat ziadne divne zvuky, navyse ak je nove.
Kia Rio Sporty, 1,4 Tropical Red
Kupené v SR, 12/2009
Dettektorr

Tak opraveno!

V rámci záruky, tedy gratis, vyměněno horní uložení zadních tlumičů, zadní tlumiče, tyčky zadního stabilizátoru. Nic neklepe a auto je při jízdě klidnější, již tolik "neposkakuje".

Díky Kia Autobranka.
Odpovědět