Hluk při nerovnostech - Kia Ceed 2010
Hluk při nerovnostech - Kia Ceed 2010
Ahoj, koupil jsem si novou kia Ceed 1,6 comfort plus Verze 2010. Mám ji asi dva měsíce, a zhruba poslední měsíc se zezadu zprava ozývají tupé rány při přejíždění nerovností. Při vyšších rychlostech a delší jízdě je vše v pořádku. Kola jsou zimní 15".
Neví někdo možnou příčinu? Je to na servisní prohlídku v rámci záruky?
Neví někdo možnou příčinu? Je to na servisní prohlídku v rámci záruky?
- Reklama
Re: Hluk při nerovnostech - Kia Ceed 2010
Cau, mam stejny problem, je to slyset ze zadu z prava, takove tupe zvuky, pri pomale jizde napr po dlazebnich kostkach. Ikdzy se vse vynda z kufru tak to dela. Byl jsem v servisu a tam mi rekli ze prej nic nenasl, ze utahly nejakej plast (v ramci zaruky) , zda se mi ze to ted dela trochu mene ale jeste jsem to poradne neotestoval, pokud bude delat i nadale pojedu tam znova
no mne to robilo teraz, najazdených vyše 25 000 km, ale také podobné zvuky asi od prednej nápravy. Bol som s tým v servise, vymenili tyčky stabilizátora a všetko v pohode (v záruke).
sandok píše:Cau, mam stejny problem, je to slyset ze zadu z prava, takove tupe zvuky, pri pomale jizde napr po dlazebnich kostkach. Ikdzy se vse vynda z kufru tak to dela. Byl jsem v servisu a tam mi rekli ze prej nic nenasl, ze utahly nejakej plast (v ramci zaruky) , zda se mi ze to ted dela trochu mene ale jeste jsem to poradne neotestoval, pokud bude delat i nadale pojedu tam znova
tak ja to do toho servisu hodim asi pristi tyden. Stejne tam pojedu montovat parkovací senzory, tak to můžou udělat najednou... Dám vědět, co zjistí...
-
Mám ten samý problém a to mám najeto jen 13000 km. Osobně to vidím na nějaké uložení nápravy. Budu řešit až po zimě.
Zdravim, tak se to opet objevilo, podle me s tim prvne nic nedelali.Odvezl jsem to do servisu opet a uvidime. Technik byl v pohode tak snad se ted jiz pochlapí, pak dam vedet jak to dopadlo
Dettektorr píše:Mám ten samý problém a to mám najeto jen 13000 km. Osobně to vidím na nějaké uložení nápravy. Budu řešit až po zimě.
to by ale dělalo na obou srtanách, ne? a po delší jízdě se to utřepe a pak už to nedělá...
Souhlasim s Jashuou, nejvic se to projevuje ze zacatku jizdy, ja to sice slysim o ke konci ale jiz mene, zvuk jde z prave strany(za spolujezdcem vzadu) a je to takove tupe zvuky jako kdyz boucha tenisak v hrnci..
-
Aha, tak u mě jde o rány podobné právě vytlučeným silentbklokům a dělají to obě strany. Blbě čtu, sorry.
Ahojte Ceedaci,
No nie ste sami musim povedat, mam podobny problem a doslova mi to lezie na nervy. V servise mi povedali, ze je to normalne, no po prvej navsteve mi rovnako, ako to tu niekto spominal vymenili predsa len nieco - stabil. tyc. Najskor mi to buchalo v lavej prednej casti, po navsteve servisu mi to odstranili. Zvuk sa vratil (po asi 400 km), pridali sa vsak aj dalsie rovnake zvuky z pravej prednej a zadnej casti napravy. Pri druhej navseve servisu mi uz tvrdili, ze je to normalne, ze kazde auto vydava nejaky zvuk pri nerovnych povrchoch. A to mi este dali do ruky ich Rio (2010 cca 200km) aby som si vyskusal, ze "neexistuje ziadny problem". Ak chcem mat adrenalin v norme musim si pustit radio nahlas, aby ma z tych hrozivych buchotov nekleplo. Mne sa to osobne nezda, ale podla mna ide o vyrobnu vadu novych modelov Ceed a Rio.
21.2.2010
Vymena servisu pomohla. Zistili, ze su uvolnene naboje lozisk. Dotiahli to a uz nebucha v napravach nic.. konecne mam pocit, ze sa veziem v novom aute.
No nie ste sami musim povedat, mam podobny problem a doslova mi to lezie na nervy. V servise mi povedali, ze je to normalne, no po prvej navsteve mi rovnako, ako to tu niekto spominal vymenili predsa len nieco - stabil. tyc. Najskor mi to buchalo v lavej prednej casti, po navsteve servisu mi to odstranili. Zvuk sa vratil (po asi 400 km), pridali sa vsak aj dalsie rovnake zvuky z pravej prednej a zadnej casti napravy. Pri druhej navseve servisu mi uz tvrdili, ze je to normalne, ze kazde auto vydava nejaky zvuk pri nerovnych povrchoch. A to mi este dali do ruky ich Rio (2010 cca 200km) aby som si vyskusal, ze "neexistuje ziadny problem". Ak chcem mat adrenalin v norme musim si pustit radio nahlas, aby ma z tych hrozivych buchotov nekleplo. Mne sa to osobne nezda, ale podla mna ide o vyrobnu vadu novych modelov Ceed a Rio.
21.2.2010
Vymena servisu pomohla. Zistili, ze su uvolnene naboje lozisk. Dotiahli to a uz nebucha v napravach nic.. konecne mam pocit, ze sa veziem v novom aute.
Kia Rio Sporty, 1,4 Tropical Red
Kupené v SR, 12/2009
Kupené v SR, 12/2009
-
U mě to bude výměna tyček stabilizátoru v příštím týdnu v rámci záruky, tak pak dám vědět.
Ahoj. Tak já byl minulý týden konečně v tom servise a pry se závada neprojevila... A že až bude hezčí počasí, tak mam přijet, a že to se mnou pojede nějaký technik projet...
Ještě bych chtěl podotknout, že to klepání je možná teplotně závislé. neboť teď, jak se oteplilo, tak to děla jen ráno, když je ještě chladno. :-/
Ještě bych chtěl podotknout, že to klepání je možná teplotně závislé. neboť teď, jak se oteplilo, tak to děla jen ráno, když je ještě chladno. :-/
-
Uvidíme, u mě to klepe pořád.
myslim si, ze ak v aute nieco klepoce a zalezi od pocasia (teploty) tak to nie je ziadny problem. Prave naopak, auto by nemalo vydavat ziadne divne zvuky, navyse ak je nove.
Kia Rio Sporty, 1,4 Tropical Red
Kupené v SR, 12/2009
Kupené v SR, 12/2009
-
Tak opraveno!
V rámci záruky, tedy gratis, vyměněno horní uložení zadních tlumičů, zadní tlumiče, tyčky zadního stabilizátoru. Nic neklepe a auto je při jízdě klidnější, již tolik "neposkakuje".
Díky Kia Autobranka.
V rámci záruky, tedy gratis, vyměněno horní uložení zadních tlumičů, zadní tlumiče, tyčky zadního stabilizátoru. Nic neklepe a auto je při jízdě klidnější, již tolik "neposkakuje".
Díky Kia Autobranka.