rio 2010 problemy
rio 2010 problemy
Pekny den vsetkym majitelom Ria,
rozhodol som sa napisat zopar postrehov a osobnych skusenosti s novou Rio Sporty model 2010. Auto som kupil koncom min. roka a ma cca 3600 km. Problemy (drobne) nastali po cca 500 km, ked mi zacalo cosi "cinkat" v palubovke. K tomu sa po par dalsich km pridal neprijemny klepot v lavej casti prednej napravy vzdy ked som presiel cez nerovny povrch. Tak som isiel rovno do servisu, strasiaka v palubovke odstranili (pribudla mi poskriabana palubovka) a z casti aj ten klepot. Vymenili tam volajaku tyc, s vyhovorkami, ze to mozno ani nemuseli, no zavadu odstranili. Po tyzdni sa zavada s divnym, rusivym a nekomfortnym pazvukom priznacnym pre auta, ktore maju najazdenych 100-tis. km, vratil. Tak som sa o par dni vratil do servisu aj ja. K lavej prednej naprave sa pridala aj prava predna. Poviem pravdu, ze pri tom zvuku mam pocit, ako keby mi tlmic mal prerazit kaputu, alebo ako keby sa mi islo koleso otrhnut (nie vzdy, zalezi od povrchu vozovky, vysky nerovnosti a rychlosti). Servisakov som povozil s ich dovetkom (predtym to netvrdili), ze to je normalne u Riu a pre istotu ma posadili aj do dalsieho noveho Ria (2010), aby som sa presvedcil, ze tie zvuky su normalne. No musim povedat, ze aj ta nova rio mala ten isty problem. Zial. Urcite by som si toto auto druhy krat nekupil. Aby toho nebolo dost, po prvej navsteve servisu sa mi zacala samovolne nastavovat vyska svetlometov. Najskor som netusil co znamena ten zvuk, no ked som stal pred sklenenou stenou hypermarketu, odraz mojich svetlometov ma presvedcil, kde je problem. Motorcek mi chcu vymenit. No neostava mi nic ine len sa s tym asi zmierit, ze mam v rukach nevydareny vyrobok. Alebo bojovat dalej ci pockat, kym si kupi tento "vynoveny" model viac ludi a zacne otravovat doteraz "neotravovanych" oficialnych servisakov. Mna najviac stvu tie zvuky, pretoze uprimne ich neprajem pocut nikomu. Ozvite sa prosim, ak ste mali podobne problemi. Dakujem.
rozhodol som sa napisat zopar postrehov a osobnych skusenosti s novou Rio Sporty model 2010. Auto som kupil koncom min. roka a ma cca 3600 km. Problemy (drobne) nastali po cca 500 km, ked mi zacalo cosi "cinkat" v palubovke. K tomu sa po par dalsich km pridal neprijemny klepot v lavej casti prednej napravy vzdy ked som presiel cez nerovny povrch. Tak som isiel rovno do servisu, strasiaka v palubovke odstranili (pribudla mi poskriabana palubovka) a z casti aj ten klepot. Vymenili tam volajaku tyc, s vyhovorkami, ze to mozno ani nemuseli, no zavadu odstranili. Po tyzdni sa zavada s divnym, rusivym a nekomfortnym pazvukom priznacnym pre auta, ktore maju najazdenych 100-tis. km, vratil. Tak som sa o par dni vratil do servisu aj ja. K lavej prednej naprave sa pridala aj prava predna. Poviem pravdu, ze pri tom zvuku mam pocit, ako keby mi tlmic mal prerazit kaputu, alebo ako keby sa mi islo koleso otrhnut (nie vzdy, zalezi od povrchu vozovky, vysky nerovnosti a rychlosti). Servisakov som povozil s ich dovetkom (predtym to netvrdili), ze to je normalne u Riu a pre istotu ma posadili aj do dalsieho noveho Ria (2010), aby som sa presvedcil, ze tie zvuky su normalne. No musim povedat, ze aj ta nova rio mala ten isty problem. Zial. Urcite by som si toto auto druhy krat nekupil. Aby toho nebolo dost, po prvej navsteve servisu sa mi zacala samovolne nastavovat vyska svetlometov. Najskor som netusil co znamena ten zvuk, no ked som stal pred sklenenou stenou hypermarketu, odraz mojich svetlometov ma presvedcil, kde je problem. Motorcek mi chcu vymenit. No neostava mi nic ine len sa s tym asi zmierit, ze mam v rukach nevydareny vyrobok. Alebo bojovat dalej ci pockat, kym si kupi tento "vynoveny" model viac ludi a zacne otravovat doteraz "neotravovanych" oficialnych servisakov. Mna najviac stvu tie zvuky, pretoze uprimne ich neprajem pocut nikomu. Ozvite sa prosim, ak ste mali podobne problemi. Dakujem.
Kia Rio Sporty, 1,4 Tropical Red
Kupené v SR, 12/2009
Kupené v SR, 12/2009
- Reklama
-
Re: rio 2010 problemy
Vitaj, predpokladam ze si prvy ucastnik fora s novym Riom ...
Popravde ak ti mam povedat, Rio II. stretavam bezne aj niekolko a to len cestou do obchodu, ale nove Rio som este nazivo nevidel ( okrem autosalonu ) a to uz je v predaji takmer 5 mesiacov.
S tymi motorcekami tu sa problem uz riesil, ale so zvukmi z prednej napravy nie,
Nase Rio ma vacsinou problem so zvukmi vychadzajucich zozadu.
Som sklamany samozrejme s tebou, kedze som cakal ze Rio 2010 bude mat vychytane vsetky "muchy" predosleho modelu. A prave naopak .. nejake este pribudli ...
Popravde ak ti mam povedat, Rio II. stretavam bezne aj niekolko a to len cestou do obchodu, ale nove Rio som este nazivo nevidel ( okrem autosalonu ) a to uz je v predaji takmer 5 mesiacov.
S tymi motorcekami tu sa problem uz riesil, ale so zvukmi z prednej napravy nie,
Nase Rio ma vacsinou problem so zvukmi vychadzajucich zozadu.
Som sklamany samozrejme s tebou, kedze som cakal ze Rio 2010 bude mat vychytane vsetky "muchy" predosleho modelu. A prave naopak .. nejake este pribudli ...
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
rovnako som este na cestach faceliftovane rio nestretol. a to je to uz par mesiacov co som ho obzeral nazivo v predajni. zeby za to mohlo srotovne? auta nakupili ludia vtedy a teraz predaj stagnuje
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
Nazdar, v kazdom pripade to nevzdavaj... To to ti na prednej naprave najskor tuka tak jemne mozu byt tlmice... Stava sa to aj pri accentoch... Totozne napravy.. Mas benzin, alebo diesel? Nechaj si vymenit tie motorceky svetiel, a potom chod s autom do ineho kia servisu a povec im co ta trapi a trvaj na vymene.. Mne tiez tukaju predne tlmice, proste na teste maju cca 70% ale pri nerovnostiach jemne buchaju.. Ten buchot by mal v lete prestat. Je to konsturkcna chyba, ale nerobia to vsetky. Nieje servis ako servis, zmen servis a ries..
winter car: Mitsubishi Pajero Wagon V6
summer car: Renault Clio
Hyundai I30 1.4CVVT 2011-2011
Hyundai ACCENT 2007-2011 1,5CRDi VGT 81kw
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa v Bratislave http://www.eoil.sk
summer car: Renault Clio
Hyundai I30 1.4CVVT 2011-2011
Hyundai ACCENT 2007-2011 1,5CRDi VGT 81kw
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa v Bratislave http://www.eoil.sk
Dakujem za podnety, v plane mam zmenit servis a uvidim. Mam inak aj ja buchoty z kufra, ale to je nieco ine ako tie zvuky, co pocut z predu. Adam, musim priznat, ze ked auto vytiahnem v tejto minusovej zime z osemstupnovej garaze, tak ten zvuk je trochu "pokojnejsi". Kazdopadne si myslim, ze to nie je normalne, aby to robilo aj v mrazivom pocasi. Taka mala pikoska, co mi v servise povedali je, ze aby som sa necudoval, ze su tam take tlmice, ze musia byt trochu tvrdsie, lebo auto ma viac koni ako napriklad fabia.. no neviem, posudte sami. Ak nepochodim ani v druhom servise, napada ma este jedna moznost, vyhladat nejaky kontrolny statny organ, ktory by posudil nezavisle funkcnost, no to by uz hadam aj cosi stalo.
Kupené v SR, 12/2009
Kupené v SR, 12/2009
majo vedz ale ze kontrolny statny organ to nebude robit zadarmo, myslim ze by si si musel hradit ty naklady... stymi motorcekami mam aj ja problem a to mam r.2009 a 7 mesiacov... juj tak to ti verim pekne velke sklamanie /ako ja po 3000km ked mi zacalo auto dusit - poskodeny vysokonapatovy vodic - vraj hlodavcom/ no vratme sa s5. Tie svetla cakaju aj mna, motorceky samy behaju ludia na mna sem tam blikaju asi som pre nich koko* veru skoda slov... no a tie buchoty nezavidim ale neverim ze je to normalne 2009 je podla mna slusna zatial co mam 16000km nebuchoce nic ehm a uz som sem tam trafil daku tu jamu... vid slovensky tankodrom... a poradim ti to iste ako ostatni, zmen servis, odkial si? ja z BB a v prvej poruche /ten vodic/ som sa tiez az na 3. pokus zbavil zavady uspesne... ale pomohli mi a tiez povedal servisak ze mozem byt rad ze to slo cez zaruku... no v kazdom pripade nezavidim ale auto ano, velmi sa mi paci... ked skonci zaruka tak si snad dam predny a zadny naraznik na 2009 snad maju uchytenie rovnake... co mas ine je ze nemas na sporty spojler teda pokial mas sportyho /to uz som kus offtopic sorac/... ale vela stastia nech sa to vyriesi a potom nech si len jazdis a zabudnes ze sa nieco taketo dialo.... kamos ma r2008 sportyho a poviem ti je tiez nestastny.... nie autom, auto je doteraz bezproblemov ale mal buraciek viac ako niektory 99 rocny dedovia, zial vzdy niekto do neho... sice tukance ale aj tak rata sa to... 3x zadny naraznik na pravo... potom na hlavnej mu vbehol do laveho predku, potom ho zboku zaparkovaneho suchol bageer tak mal zltu na ciernej... najnovsie doplatil na cencule v blawe ked bol... z bytovky rovno na kapotu stastie ze sa vo vyske stocili a neprebodli ale "len" dost poohynali kapotu, stastie aj ze mu to neryplo na celne sklo, neivem jak by na tom siel do BB, jednoducho ma nestastne auto... a dalsie v lete po vydatnych dazdoch zapadol niekde na "venkovnej" ceste a auto mu 2 dni stalo v blate... prisiel a kryt motora a o spodnu listu na narazniku... ach jaj pohroma
buchot napravy:
tento problem mam aj ja, nieje to nic extremne ale pocut to, najviac je to pocut ked idem rano do roboty. Auto stoji celu noc vonku na pakrkovisku pred domom a ked idem rano do roboty tak po cca 250m mam zeleznicny prechod a tam mi to vzdy najviacej buchoce. Ked sa auto zohreje (rozhybu tlmice ) tak stichne aj buchot a tiez som si vsimol ze sa mi to objavilo tuto zimu. Do tejto zimy som to nepocul. Uvidim co s tym budem robit.
svetla:
obcas sa mi to stava, ale zatial to neriesim lebo je to naozaj iba zriedka kedy, ze mi zabzucia motorceky svetiel.
Majo:
rocniky 2008 a 2009 mali prblemy s buchotanim praveho zadneho operadla, jednalo sa o mechanizmus zamku operadla. Niektori maju aj problemy s praskanim vodicovho sedladla. Mas aj ty taketo problemy????
tento problem mam aj ja, nieje to nic extremne ale pocut to, najviac je to pocut ked idem rano do roboty. Auto stoji celu noc vonku na pakrkovisku pred domom a ked idem rano do roboty tak po cca 250m mam zeleznicny prechod a tam mi to vzdy najviacej buchoce. Ked sa auto zohreje (rozhybu tlmice ) tak stichne aj buchot a tiez som si vsimol ze sa mi to objavilo tuto zimu. Do tejto zimy som to nepocul. Uvidim co s tym budem robit.
svetla:
obcas sa mi to stava, ale zatial to neriesim lebo je to naozaj iba zriedka kedy, ze mi zabzucia motorceky svetiel.
Majo:
rocniky 2008 a 2009 mali prblemy s buchotanim praveho zadneho operadla, jednalo sa o mechanizmus zamku operadla. Niektori maju aj problemy s praskanim vodicovho sedladla. Mas aj ty taketo problemy????
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
-
kedze som cital aj prispevky v sekcii Ceed a tam niekto tiez pisal o podobnom probleme buchania z prednej napravy ... a dovodom boli uvolnene strmene na brzdach,
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
neboj ked sa von otepli tak vseko stichne a nebudes pocut ziaden buchot
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
Co sa týka tých svetlometov tak to nerobia motorčeky ale ten malý potenciometer ktorým si nastavuješ svetlá. Skús ho dať napr. do polohy "1" a malo by to prestať robiť lebo mne to tiež robilo ale len v základnej polohe "0" a keď mi ho vymenili tak už to bolo OK.
je mozne aby si svetla prestali "vrzgat" same od seba? pretoze ja som to uz dlhsiu dobu nepocul, aj tak mi to robilo iba zriedka kedy
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
Ahojte Riaci,
takze dnes sa konecne problem vyriesil. To co mi v prvom servise hovorili, ze problem s buchotanim v naprave nie je ziadny problem sa ukazalo, ze nie je uplne tak. Navstivil som servis v Dunajskej Luznej, kde zistili, ze problem je v nedotiahnutych nabojoch lozisk na kolesach. Veru oplati sa skusat stastie na viackrat a v tomto pripade sa mi to vyplatilo. Nehovoriac o tom, ze pocas celej doby opravy som mal moznost sledovat mechanika pri praci (teda len cez okno kvoli predpisom BOZP a zaroven ma prijimaci technik informoval, co na aute momentalne prevadzaju a v com moze byt pravdepodobny problem. A hoci ma auto "este len" 4000 km, az teraz mam pocit, ze sa veziem v novom. Buchotanie odstranene a v usiach konecne pokoj
takze dnes sa konecne problem vyriesil. To co mi v prvom servise hovorili, ze problem s buchotanim v naprave nie je ziadny problem sa ukazalo, ze nie je uplne tak. Navstivil som servis v Dunajskej Luznej, kde zistili, ze problem je v nedotiahnutych nabojoch lozisk na kolesach. Veru oplati sa skusat stastie na viackrat a v tomto pripade sa mi to vyplatilo. Nehovoriac o tom, ze pocas celej doby opravy som mal moznost sledovat mechanika pri praci (teda len cez okno kvoli predpisom BOZP a zaroven ma prijimaci technik informoval, co na aute momentalne prevadzaju a v com moze byt pravdepodobny problem. A hoci ma auto "este len" 4000 km, az teraz mam pocit, ze sa veziem v novom. Buchotanie odstranene a v usiach konecne pokoj
Kupené v SR, 12/2009
Kupené v SR, 12/2009
-
Sevas ,tak stym buchotanim maś pravdu,ale zaleźi na pristupe servisneho mechanika,keď mu poviem čo je ,tak by mal hneď konať,ale sa vyhovaraju,ako mé až na treti pokus urobili prehratie softu,s tym potenciometrom,raz to zavrči ,potom dlho nič,ale ked to počujem pokrutim nastavenim,hneď to ztichne,najviac to poćuješ pred štartovanim,ale aj drahśie auta maju problemy,hlavné aby to jazdilo.Čawte.
a co tie motorceky? menili cele motorceky alebo len ten odpor? tomu staci navlhnutie a nevyhnes sa problemu so samovolnym pohybom lamp. Zial aj ja som to zazil ked malo auto polroka. No moje Rio zazilo horsie veci kedy pri 3000km zacalo ist 40km/h len tak na kazdej rychlosti to bola maximalka... vypadaval jeden valec kvoli nejakemu vysokonapatovemu vodicu. Servisak povedal ze mi to spravil hlodavec (potkan a pod.). Povodne mi aj povedal ze mi ukaze ten kabel ako bol nahryzeny, samozrejme ze zabudol. Verim ze tam bola vyrobna chyba. Samozrejme ze mi povedal ze mi to spravili zadarmo co by ale nemali pretoze za to oni nezodpovedaju... skoda slov. Nastastie to odstranili a ja som vyvalil 600SKK za pripraavok proti skodcom ktory si striekam do motorovej casti. Zatial mi auticko slape a co sa tyka faceliftov je ich hodne malo. Myslim ze uz ludia kupuju ine auta.
mam model 2010 a zatial sa objavili dve zavady, uz spominany motorcek nastavovania svetiel, sem tam sa mu stane ze zacne strajkovat, zatial to neriesim a druha vec je take cinkotanie z prednej casti pristrojovej dosky
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red