Vrčanie polhovacich svetiel

Lejto

Vrčanie polhovacich svetiel

Příspěvek od Lejto »

Stale mi to vrči a nikdy to nepouživam viete čo myslim ten kružok pod volantom na nastavovanie svetiel. V servise som to reklamoval v Prešove povedali že bol zlí kontakt tak to vymenili no len čo som odišiel s autom preč hned to robilo znova a robi mi to už 2.roky pomože mi stym niekto kto už mal takito problem. dakujem mam kia rio 1.4 16v 4.roky nabehanich31 000km sunset orange metaliza.
Reklama

eMKejx

Re: Vrčanie polhovacich svetiel

Příspěvek od eMKejx »

ahoj tento problem sme riesili v jednej teme.. myslim ze drobne vady.... no a mal som ho aj ja... mne vrcali svetlomety ale aj sa hybali same od seba - bez toho aby som ovladacom pod volantom nastavoval ich sklon... bol tam vadny odpor - vymenili a zatial to pracuje spravne.

tu to najdes: https://www.kia-club.net/viewtopic.php? ... &start=150
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
Lejto

Příspěvek od Lejto »

Dik ja si radčej objednam druhy motorček svetlometou a urobim si to samDik za pripojenie sa k problemu.
visna

Příspěvek od visna »

Tym motorcekom to nevyriesis podla mna. Aj mne to robi a myslim si ze to bude tym koleckom. A v tom servise ti to asi ani nevymenili iba vycistili. U mna ak das to kolecko do 1 polohy tak to prestane.
RIO II 1,4 sporty 2008
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

visna píše:Tym motorcekom to nevyriesis podla mna. Aj mne to robi a myslim si ze to bude tym koleckom. A v tom servise ti to asi ani nevymenili iba vycistili. U mna ak das to kolecko do 1 polohy tak to prestane.
no hej ale tym zmenis uhol svetlometov... 1 - svietia vyssie vsak?
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
visna

Příspěvek od visna »

preboha nizsie !!!! stupen 0 je najvysie mozne svietenie !!! 1 2 3 je nizsie a nizsie. :D :D :D :D
RIO II 1,4 sporty 2008
nimor

Příspěvek od nimor »

aj mne to sem tam zavrci...
KIA RIO Sporty 1,4 r.v. 2009
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

jasnacka ze svietia cim vyssia cislica na nastavovani svetiel tak tym nizsie svietia.

Vysvetlenie:
0. poloha - vozidlo je normalne zatazene, vodic + spolujazdec,
1. poloha - vozidlo je zatazene, vodic + 4 spolucestujuci + nejake tie veci v kufri, kedze zadna naprava je zatazena viacej ako predna tak predne svetla svietia sikmo hore, svietia sice dalej ale vplyvom zmeny uhla svietenia svietia protiiducim do oci, ked sa svetla nastavia na 1 tak sa uhol ich svietenia skloni smerom "dole" a uz nesvietia "sikmo hore"
2 a 3 poloha - cim viacej zatazeny zadok tym viacej treba sklonit svetla smerom dole aby nesvietli ostatnym vodicom do oci

Dufam ze sa to z toho da pochopit, pretoze podstatu som vystihol. Pojmy berte ze su ako pre obycajneho smrtelnika a nepouzival som ziadne odborne/technicke a ktovie ake pojmy.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
staf

Příspěvek od staf »

Bato to sa mi moc nezda co pises! mne sa zda ze to je tak, ze ked mas vzadu jedneho tak uz sa dava 2 a ked dvoch tak 3. mat v aute 4 osoby a stale to mat na 1, to sa necudujem preco ma tolko vodicov v noci oslnuje :x
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

Staf: jasnacka ze moze byt co vravis, ja tak ci tak na 99% jazdim iba v kombinácii Ja+spolujazdkyna
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
petokilian

Příspěvek od petokilian »

Ahoj,ako sa vybera to koliesko na polohovanie svetiel,zkusim to vybrať ,ale mam obavy aby som nemal tri kolieska z toho hehe.dikes za radu.Peto.
Marek P.

Příspěvek od Marek P. »

petokilian píše:Ahoj,ako sa vybera to koliesko na polohovanie svetiel,zkusim to vybrať ,ale mam obavy aby som nemal tri kolieska z toho hehe.dikes za radu.Peto.
Zdarec, jde to vytáhnout plochým šroubovákem zespodu celeho toho plastu vč. spínačů mlhovek. Jde to celkem dobře, drží to dvěma packama na bocích palubovky. Malinko jsem přihnul plíšky, které jezdí po plošňáku a očistil od přebytečné vazelíny a zatím to ani jednou nebzuklo. :wink:
Kia Rio 1.4 16V, r.v. 2008
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

Marek P.: to myslis ze ked vycistim koliecko tak mi prestanu chodit svetla hore a dole?
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
petokilian

Příspěvek od petokilian »

[quote="Marek P."][quote="petokilian"]Ahoj,ako sa vybera to koliesko na polohovanie svetiel,zkusim to vybrať ,ale mam obavy aby som nemal tri kolieska z toho hehe.dikes za radu.Peto.[/quote]

Zdarec, jde to vytáhnout plochým šroubovákem zespodu celeho toho plastu vč. spínačů mlhovek. Jde to celkem dobře, drží to dvěma packama na bocích palubovky. Malinko jsem přihnul plíšky, které jezdí po plošňáku a očistil od přebytečné vazelíny a zatím to ani jednou nebzuklo. :wink:[/quote]
Ahoj,dikes za radu,když bude čas nabéhnu na to ,sewas
Marek P.

Příspěvek od Marek P. »

BatoNR píše:Marek P.: to myslis ze ked vycistim koliecko tak mi prestanu chodit svetla hore a dole?
Chodím to ted tak jak má :D. Točím kolečkem a světla se normálně pohybují, ale sami od sebe už ne. Zatím to drží. Když jsem to raklamoval v Kia, bylo mi sděleno, že se závada neprojevila a nechali to být. Dle mě to je ale bolest skoro všech aut Kia Rio.
Kia Rio 1.4 16V, r.v. 2008
Odpovědět