Informace pro všechny - předám všem svoji smutnou zkušenost se servisem KIA DOLNIS SPOŘILOV - měl jsem tam moje Sorento na druhé servisní prohlídce, při předání auta jsem si pěkně s přijímacím technikem mistrem Šmídem řekl a napsal, co vše se bude dělat, mimo jiné výměna všech náplní, filtrů a kontrola brzd, případná výměna brzdových destiček, každopádně že se brzdy vyčistí, promažou....
Auto jsem si převzal, bylo mi řečeno že destičky se měnit nemusely, brzdy jsou v pořádku...
Vyrazil jsem druhý den na cestu do zahraničí a během cesty mi pomalu začala docházet taková maličkost, kterou jsem si hned neuvědomil - nebudu to dramatizovat jak mi postupně začalo vše docházet, zkrátka mám na kolech bezpečnostní šrouby a klíč rozhodně mechanik v ruce neměl a i blondýně dojde, že bez sundání kol se brzdy dost špatně kontrolují,čistí a promazávají....
Nechal jsem po návratu z cest(cca 3500km nejistoty a vzteku) auto zkontrolovat u svého vesnického poctivého automechanika, kdy mi sdělil že krom toho, že skutečně kola nesundali (na přední destičky je sice skrz elektrony vidět-stříkli tam pouze jednou trochu měděnýho spreje a naúčtovali půlku) na ty ze zadní strany se dostaneš skutečně jen po sundání kola. Kdyby byla některá třeba prasklá a šprajcla se mi a já se někde vysekal a přežil, asi by Dolnis skončil v plamenech a experti napíchnuti na kůlech... Nechal jsem si zkontrolovat vše ostatní co měli dělat, ještě nevyměnili palivový filtr - což je u dieselu také celkem důležité....
A výsledek - ještě z cesty když jsem to zjistil jsem volal mistra Šmída aby se zeptal hocha co na autě dělal jestli kontroloval brzdy, byl z toho nesvůj a sdělil mi, že mu tvrdí že jo ale že mu nevěří...... co dodat? Po návratu jsem zašel za majitelem, pohovořil s ním,s mechanikem jsem chtěl také hovořit ale údajně dostal okamžitou výpověď - na autě mi udělali co měli udělat napoprvé(zadarmo ) a udělali to naposledy - do KIA DOLNIS již nikdy nepojedu, tak opatrně s důvěrou ve značkové servisy, kde si účtují 700,- za hodinu.
SERVIS KIA DOLNIS SPOŘILOV POZOR!!!!!!
SERVIS KIA DOLNIS SPOŘILOV POZOR!!!!!!
HoPr
KIA SORENTO 2.5.TDi EX 2009
KIA SORENTO 2.5.TDi EX 2009
- Reklama
Re: SERVIS KIA DOLNIS SPOŘILOV POZOR!!!!!!
Já jsem si tam nechal dělat první servisní prohlídku a pak jsem doma kontroloval všechny zaškrtnuté úkony. Samozřejmě že na kontrolní šrouby náplní převodovky a diferáků nikdo nešáhnul. Žádná stopa klíče prostě nic.Ale vše bylo naučtované. Ten sprej byl taky naučtovanej z poloviny a to přitom vystačí na všechna Sorenta co jsou v Praze. Příště budu chtít být u auta a vše kontrolovat. Ta prohlídka stála skoto 10 litrů a to je dvojnásobek co stojí v Německu. Za svoje peníze budu požadovat superkvalitu.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Tak já být tebou HoPr, tak já bych tuto zkušenost napsal na centrálního dovozce KIA. Ať vědí kteří autorizovaní KIA prodejci jim dělají takové podvody. Já bych na tom servisu udělal takový kravál, že by se ještě týden z toho nezpamatovali . Takové podvodníky úplně nesnáším. Nechají si naúčtovat nehorázný hodinový tarif a práci ještě odflinknou.
Měj se HoPr.
Bostra
Měj se HoPr.
Bostra
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
Krásný den,
Jsem sice žena , servis KIA DOLNIS Spořilov podle mého názoru je nejlepší v Praze!!!!!!!!!
Jestli někdo nevěří tak ať to zkusí jinde.Jestli někdo jede do servisu a nedá nebo neupozorní
technika na to že má bezpečnostní matice tak je chyba také u majitele vozu.
A hodinové sazby no nevím,zase bych asi doporučovala porovnat,opět si myslím že DOLNIS
vychází nejlépe.Já jsem v DOLNISU max spokojená,ale mám jen ceeda a ne Sorento tak
si asi nemůžu tolik vyskakovat.
PS:Kde se po pochybení omluví a vše zdarma což chci zdůraznit zdarma opraví,zase jen v Dolnisu
jinde by se s vámi ani nebavily.Vše je jen můj osobní názor.
Jsem sice žena , servis KIA DOLNIS Spořilov podle mého názoru je nejlepší v Praze!!!!!!!!!
Jestli někdo nevěří tak ať to zkusí jinde.Jestli někdo jede do servisu a nedá nebo neupozorní
technika na to že má bezpečnostní matice tak je chyba také u majitele vozu.
A hodinové sazby no nevím,zase bych asi doporučovala porovnat,opět si myslím že DOLNIS
vychází nejlépe.Já jsem v DOLNISU max spokojená,ale mám jen ceeda a ne Sorento tak
si asi nemůžu tolik vyskakovat.
PS:Kde se po pochybení omluví a vše zdarma což chci zdůraznit zdarma opraví,zase jen v Dolnisu
jinde by se s vámi ani nebavily.Vše je jen můj osobní názor.
Ahoj a asi máš pravdu, protože mám zkušenost zatím pouze s Čestlicema a Spořilovem. Ten Dolnis je lepší, ale příště budu požadovat přítomnost při opravě, třeba i z dálky, ale chci mít jistotu že všechno zkontrolují a taky nenapočítají půlku měděného spreje. Z něho přitom zpotřebují pár mililitrů. Když je cena dvojnásobná oproti Německu tak požaduji 200% kvalitu.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Jirko kde prosimte zijes. V nasi republice je prece uplne normalni, ze cena je minimalne dvojnasobna, ale kvalita je maximalne na 50% . A to jeste za predpokladu, ze je zrovna ten den dobra konstalace hvezd. Bohuzel to neplati jenom u aut.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
To je tím že si dokážu vše udržovat a opravovat sám a jen musím přetrpět tři roky záruky.