Dusik a pneu !!!!

Odpovědět
visna

Dusik a pneu !!!!

Příspěvek od visna »

Mate niekto skusenosti s dusikom v gumach ? Dnes som prezul na letne a kamarat mi doporucil dusik. Takze mam nahustene pneumatiky 100 % dusikom. Zevraj netreba tak casto dofukovat gumy , lepsia spotreba , mensie opotrebenie pneu a vraj aj lepsie pruzenie..... tak uvidim ake s tym budem mat skusenosti. Na internete je toho popisaneho vela . Tak uvidime.
Inak nahustenie jednej pneu - 1 euro.
RIO II 1,4 sporty 2008
Reklama

staf

Re: Dusik a pneu !!!!

Příspěvek od staf »

http://auto.server.sk/---pneumatiky-akt ... id-je-2980

super, to opisuju ako vseliek na financie. som rad ze si to skusil, o rok mozes zreferovat kolko si usetril :)
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
staf

Příspěvek od staf »

a este .... ked ma pneuservis sluzbu, ze plnenie pneumatik inertnym plynom (tak som to videl casto nazvane), znamena to automaticky dusik? ak ano tak dakujem pekne ... ked som bol na prezuvani tak mi ich ... dofukovali! no ale to podla toho odkazu co som sem dal je zle, lebo to znehodnocuje pracu (to ze najskor koleso uplne nevyfucali)
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
visna

Příspěvek od visna »

Staf mas uplnu pravdu . Vola sa to aj inertny plyn ... to znamena ze je absolutne bez kysliku a je nevybusny. A tiez mas pravdu ze je zbytocne takym plynom iba dofukovat (teda ho miesat s obycajnym vzduchom) ...... pri tom sa ten plyn znehodnocuje. Mne ho nafukali do uplne prazdnej pneu. Takze ked niekde uvidis ze PNEUMIX , INERTNY PLYN .... atd tak to myslia 100%-tny dusik. Na internete su o tom iba chvaly tak som zvedavy. Myslim ze za tie 4 eura to stalo uz len kvoli tomu dobremu pocitu ze som spravil nieco navyse pre svoje auto.
RIO II 1,4 sporty 2008
rastos

Příspěvek od rastos »

Nerad beriem iluzie, avsak dusik do gum je v nasom pripade zbytocnost. Vid link nizsie.

http://www.rozhlas.cz/motozurnal/radce/_zprava/447270
Kia Rio 1.4 LX+
visna

Příspěvek od visna »

No to som si cital aj ja. A nesuhlasim s tym. Na co by to potom bolo predpisane pre lietadla a formule ? asi to ma nejaky vyznam nemyslis ? Ano pre nase osobne auta to mozno nema nijaky vyznam ale ako som uz pisal vyssie tak tie 4 eura som obetoval uz len pre svoj dobry pocit ze som spravil nieco navyse pre svoje auto. A navyse si skus precitat nejake ohlasy od uzivatelov ktori to uz vyskusali. Vsetci ktori to pouzivaju si to iba chvalia uz len preto lebo nemusia tak casto dofukovat pneu napriklad. A ak sa mam zamyslet ze ci dam radsej 4 eura za zmrzlinu pre deti tak na to ti poviem to, ze nastastie nejsom taky zobrak aby som si nemohol dovolit vyhodit 4 eura len pre svoj dobry pocit a este k tomu kupit aj detom zmrzlinu a trebars ich aj zobrat na kolotoce. Takze taky argument u mna nema ziadny vyznam.
RIO II 1,4 sporty 2008
rastos

Příspěvek od rastos »

No nevidim zatial nijaku povsimnutiahodnu vyhodu toho. Lietadla a formule su ina kategoria, tam aj zlepsenie o pol percenta ma zmysel. Ale u nas... A dofukovat gumy nemam nejako extra potrebu na mojom aute, aj ked tam mam len vzduch.
Ale ved dobre, skusaj, testuj, uvidis.
Kia Rio 1.4 LX+
visna

Příspěvek od visna »

no ved prave skusam testujem a mozno uvidim ..... mozno nie. no na mojom aute som musel ( musim ) dofukovat tak priblizne kazdych 4 - 5 mesiacov ak chcem mat presne nafukane gumy. Tak hlavne preto som zvedavy. Potom si este skusim vsimnut spotrebu ze ci sa nieco zmenilo tak uvidime. Samozrejme to moze byt cele kokotina .. to ukaze cas .....dam vediet.
Inak v tom clanku bolo celkom pekne napisane ze : " Jízdní vlastnosti automobilu se při použití dusíku v žádném případě nemohou zhoršit, je však otázka, o kolik se zlepší." No a ak sa co i len o 1 % zlepsi napriklad opotrebenie pneu , jazdne vlastnosti , bezpecnost , hluk pneumatiky , pruzenie atd.... tak mi to za tie trapne 4 eura stálo.
RIO II 1,4 sporty 2008
Odpovědět